Már nyolc pontra a felsőház

Utolsó módosítás: 2019. február 03.

Az ASI DSE ellen is pont nélkül maradtak Tóth Péter tanítványai.

 

Az egy héttel ezelőtt elszenvedett hódmezővásárhelyi vereség után, nem folytatódott jól a másodosztályú férfi vízilabda bajnokság az Eszterházy SC együttese számára. Az egyetemista társaság a második tavaszi fordulóban a fővárosba látogatott, ahol nem várt rá könnyű ütközet.

 

Az ellenfél ASI DSE gárdája ősszel is ki tudott babrálni a mieinkkel, akkor legalábbis egy végletekig kiélezett összecsapást nyert meg 10-9-ra. Az októberi találkozó végén elsősorban amiatt bosszankodhattunk, hogy az a három pont még esetlegesen hiányozni fog a felsőházba jutásért folytatott csatában.

Igen ám, csakhogy az őszi idény vége, és most a tavaszi eleje sem alakul úgy, hogy reálisan álmodozhassunk az 1-8. helyekért zajló play-off szakaszról, különösen most, hogy az A-csoport még felsőházat érő negyedik pozíciójában tanyázó Neptun VSC is nyolc ponttal áll az egriek előtt.

 

Merthogy az ASI-meccsen gyakorlatilag rajt-célgyőzelmet arattak a hazaiak, akik 6-0-val kezdtek, és csak ezután kapituláltak először. Az első negyedben kialakult komoly hátrány aztán a komplett mérkőzés képét meghatározta, így hiába is követtek el mindent a felzárkózásért Szabó Erikék, még a szoros vereséget sem tudták elérni.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 12. forduló
ASI DSE – Eszterházy SC
13-6 (6-1, 1-1, 2-1, 4-3)
Budapest, V.: Marjay Zs., Veilandics Z.
EKESC: Benedek Sz. – Vincze B., Szabó E. 4, Varga M., Mata, Némethy R., Kovács Cs. T. Cs.: Antal Á. 1, Nagyváradi, Tomozi, Jakab Damján, Darmos R. 1, Ridzyk. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/0. ill. 4/0.
Ötméteresből: 2/2. ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 6-0, 6-1, 7-1, 7-2, 7-3, 9-3, 9-4, 10-5, 13-5, 13-6.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – Kanizsa VSE 12-20
Neptun VSC – Budapesti Honvéd SE II. 12-8
Debreceni VSE II. – Ybl Water Polo Club 8-10
Hódmezővásárhelyi VSC – FTC-Telekom II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.02.03.
(FOTO: Balogh Tibor, archív) 


< Vissza