Még mindig osztályozós helyen

Utolsó módosítás: 2019. május 05.

Két mérkőzésen hat pont kell a biztos bennmaradás kiharcolásához pólósainktól.

 

Hogy egy pontot szereztek, vagy kettőt veszítettek az egriek, arra egyelőre még nem tudnánk biztosan választ adni, mindenesetre a Swietelsky Békéscsaba otthonában lejátszott mérkőzésen csak az Eszterházy SC vezetett, a vége mégis 5-5-ös döntetlen lett.

 

Nem véletlenül nyitottunk ezzel a felvetéssel, elvégre is már csak két találkozó maradt hátra az OB I/B alsóházi küzdelemsorozatából (már, akinek), az egyetemisták pedig továbbra is csoportjuk ötödik helyén állnak. Mindez a pontvadászat versenykiírásának hála azt jelenti, hogy még mindig osztályozót érő pozícióban tanyáznak a mieink, amennyiben ugyanis nem sikerül előrébb lépni a tabellán, úgy a rájátszás zárultával az OB II. második helyezettjével kell egy oda-visszavágós párharc során eldönteni, ki folytathatja jövőre a másodosztályban.

Már pedig a békéscsabai egállal ehhez állnak közelebb Tóth Péter tanítványai, hiszen bár a Fehérvár VSE-n és az Eszterházy SC-n kívül a mezőny többi tagjának már csak egy-egy találkozója maradt, a székesfehérváriak ellen elmaradt összecsapáson idegenben kellene három pontot szerezni. És még ekkor sem lenne garantált az előrelépés.

 

Jelen állás szerint legalábbis három egységgel maradnak le Szabó Erikék a negyedik Békéscsabától, akikkel szemben oda-vissza döntetlent értek el. Mindez azt jelenti, hogyha hátralévő két fellépésüket megnyerik az egriek, úgy nagy valószínűség szerint elkerülik az osztályozót, de hangsúlyozzuk, ehhez nem csak a szombati, MAFC elleni csatát kell sikerrel venni (ahol mellesleg egyértelműek a hazai esélyek), hanem csütörtökön, a Fehérvár otthonából is el kell hozni a három pontot. Persze, az is előfordulhat, hogy a Békéscsaba nem tudja legyőzni a vendég Hódmezővásárhely együttesét, de inkább a saját eredmény a biztos.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás, alsóház, 5. forduló
Swietelsky Békéscsaba – Eszterházy SC
5-5 (1-1, 0-1, 2-2, 2-1)
Békéscsaba, V.: Pásztor A., Juhász T.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á. 1, Tomozi B., Jakab Damján 2, Nagyváradi, Némethy, Mata 2. Cs.: Szabó E., Varga M., Halmos P., Darmos R., Ridzyk, Petrovai. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/1. ill. 7/0.
Ötméteresből: - ill. 2/2.
Kiállítva (végleg cserével): Mucsi a 23., Varga M. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 3-3, 3-4, 4-4, 4-5, 5-5.

 

 

 

Az alsóház 5. fordulójának további eredményei:


Hódmezővásárhelyi VSC – Fehérvár VSE 11-12
MAFC 113 – Szolnoki Dózsa VSC II. 7-14

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.05.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza