Megint a kevés gól

Gyengélkedő támadójátéka okozta az Eszterházy KFSC férfi vízilabdásainak vesztét.

 

Az előző hétvégi, ASI DSE elleni győzelmet követően azt hittük, ismét rátalált a helyes útra az Eszterházy KFSC férfi vízilabda együttese, ám az idegenben szerzett tizenkét találat után, újra rosszabbik támadóformájukat mutatták az egyetemisták.

 

Az OB I/B-s felsőházi rájátszás aktuális fordulójában a hétvége előtt nyolcadik helyen álló Racionet Honvéd II. gárdájához látogattak a fiúk, akikkel szemben néhány hete sikerült három pontot szerezni. No, akkor sem egyszerű módon, hiszen a fővárosiak hálóőre, Duvnjak Sztarcsevics gyakorlatilag kivédte az egriek szemét. A történet pedig Budapesten is itt folytatódott.

 

Igazság szerint, már a találkozó elején érezni lehetett, hogy kevésgólos mérkőzést láthatunk majd, aminek elsősorban talán a vendégek rossz helyzetkihasználása lehetett az oka. Persze, igaz volt ez a házigazdáról is, elsősorban a remek napot kifogó Benedek Szabolcs védéseinek köszönhetően.

Már csak emiatt is tudvalévő volt, minden egyes találatnak komoly jelentősége lehet. Így is lett. A mieink azonban három gólnál megálltak, amivel valljuk be, lehetetlen meccset nyerni.

 

Mindemellett nem lehet elmenni szó nélkül az összecsapás két játékvezetőjének ténykedése mellett. A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján található hivatalos ellenőri osztályzatából is látható, egyáltalán nem volt a helyzet magaslatán a két bíró, ami alaposan közrejátszott az EKFSC rossz teljesítményében.

 

A Tüzér utcai vereséggel mindenesetre visszacsúszott a tabella harmadik helyére a társaság, ám amennyiben a Szombathely ellen javítani tud a következő fordulóban, úgy az utolsó játéknapot legrosszabb esetben is a második pozícióból várhatja. Egy szó, mint száz, izgalmas két meccs elé nézünk...

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Igazából mindent csináltunk, csak játszani nem játszottunk. Tény, hogy a támadójátékunk nem volt jó, de emellett nagyon fegyelmezetlenek is voltunk. Azt gondolom, hiába bírózunk, elsősorban magunkban kell keresni a hibát, mert megint kihagytuk a fórokat, és a végén még egy ötméterest is. A Honvéd kapusa ismét jól védett, nem nagyon találtuk az ellenszert vele szemben. Mindettől függetlenül azt mondom, erőn felül teljesítünk, de természetesen próbálunk felkészülni és javítani a jövő hétvégi, Szombathely elleni rangadóra.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás az 1-8. helyért, 6. forduló
Racionet Honvéd II. – Eszterházy KFSC
7-3 (1-0, 2-2, 1-0, 3-1)
Budapest, Tüzér utca, 50 néző.
V.: Kun Gy., Bujka J.
EKFSC: BENEDEK SZ. – Jakab Damján 1, Baróthy, Molnár A., Nagyváradi, Szedmák, Nagy R. Cs.: Bánhidy, Kovács Cs. T. 1, Bognár B., Halmos P. 1, Batki. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 9/2.
Ötméteresből: 3/1. ill. 1/0.
Kipontozódott: Vízvári a 32. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Irmes a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-2, 7-2, 7-3.

 

 

 

A felsőház 6. fordulójának további eredményei:


Csabai Csirkefogók VK – ASI DSE 16-17
Ceglédi VSE – AVUS Szombathely 9-11
Neptun VSC – BVSC-Zugló II. 10-16

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.05.28.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza