Megint az utolsó másodpercek

Utolsó módosítás: 2019. október 20.

Közel állt a Vasas legyőzéséhez az Eszterházy SC férfi vízilabda együttese.

 

Azok után, hogy az előző hétvégén elmaradt az FTC II. ellen tervezett hazai bajnoki mérkőzés, legközelebb péntek este ugorhatott medencébe az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata. Az OB I/B A-csoportjának múlt heti fordulójában a ferencvárosi fiatalok a másnapi utánpótlás bajnoki játéknapra hivatkozva kérték a meccs halasztását, így a mieink játék nélkül maradtak.

 

Nem úgy ezen a héten, a Vasas SC II. elleni összecsapás ugyanis már nem maradt el. A fővárosi Komjádi-uszodában rendezett találkozón előzetesen nem lehetett tudni, milyen játékerőt képvisel a rivális, mivel itt is egy első osztályú gárda második számú együtteséről volt szó. Akárhogy is, a start egyértelműen a házigazdának sikerült jobban, hiszen a meccs első két gólját angyalföldi játékos szerezte.

 

A folytatásban bár viszonylag rövid időn belül sikerült egyenlíteniük az egyetemistáknak, de 5-2-nél, és 6-3-nál is már három találattal húztak el a piros-kékek. Ezek után következett a fordulat. A Hertzka Olivér irányította egriek egy 5-0-ás sorozatot produkáltak, amivel az utolsó negyedre fordulva, már plusz kettes vendég előnynél jártunk.

Igen ám, csakhogy a záró felvonásban már egyáltalán nem sikerült eredményesnek lenniük Tóth Péter tanítványainak, aminek bizony meg is kellett fizetni az árát. Habár 6-8-nál tényleg adott volt a lehetőség, hogy le lehessen zárni a mérkőzést, ám az angyalföldi Vidovics László négy másodperccel a vége előtt pontot mentett csapatának.

 

Igazán sajnálhatjuk a végjátékot, mert az Ybl elleni ütközet után, ez már a második olyan találkozó, amelynek utolsó másodperceiben úsznak el fontos pontok. Ezek tükrében mégis bízunk benne, a sors majd a későbbiekben visszaadja mindazt, amit ezen a két idegenbeli meccsen elvett.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Jó mérkőzést játszottunk, és függetlenül attól, ahogyan alakult a vége, értékes pontot szereztünk a Vasas otthonában. Kiváló csapat volt az ellenfelünk, amely az olimpiai bajnok Steinmetz Ádámot is bedobta ellenünk, tehát nem volt könnyű feladatunk. Mi jól küzdöttünk, és védekeztünk, és bár a mérkőzés eleje kicsit langyos volt, aztán mégis belejöttünk. Sajnálom, hogy a legvégén még sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, de ez most így sikerült.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 5. forduló
Vasas SC II. – Eszterházy SC
8-8 (3-2, 3-3, 0-3, 2-0)
Budapest, Komjádi-uszoda, 100 néző.
V.: Ifj. Kenéz Gy., Bereczki M.
EKESC: JÁSZBERÉNYI – Rozsnyay, Antal Á., Mata L. 1, HERTZKA O. 4, Némethy, SZABÓ E. 1. Cs.: Ridzyk, Tomozi B. 1, Nagyváradi, Kovács Z., Dudinszky 1, Rácz B. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/5. ill. 6/1.
Ötméteresből: 1/0. ill. 4/3.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-2, 5-2, 6-3, 6-8, 8-8.

 

 

 

Az 5. forduló további eredményei:


Kaposvári VK II. – Ybl Water Polo Club 17-17
Dunakanyar Waterpolo – Fehérvár SE 16-13
Budapesti Honvéd SE II. – KSI SE 6-23
FTC-Telekom II. – Tatabányai Vízmű SE II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.19.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza