Megint csak három gól

Utolsó módosítás: 2020. október 04.

A 0-8-as első negyed alapjaiban rengette meg az Eszterházy SC-t.

 

Huszonkét perc, vagyis a mérkőzésből majdnem három negyed ment el akkor, amikor Sík Bence egy hazai emberelőnyös szituációból eredményes tudott lenni. Máskor aligha emlékeznénk meg ilyen kiemelt helyen a találatról, hogyha nem ez lett volna az Eszterházy SC első gólja az összecsapáson. Ezzel ugyanis a múlt heti szezonkezdést is sikerült alulmúlni eredményesség terén.

 

Emlékezhetünk, múlt szombaton a másodosztályú férfi vízilabda bajnokság nyitó fordulójában úgy szenvedtek 5-4-es vereséget Tóth Péter tanítványai, hogy első góljukra majdnem egy félidőt kellett várni. Nos, a nem is olyan régen még az élvonalban vitézkedő AVUS Szombathely ellen még ennél is rosszabbul alakult a történet.

 

Az egy dolog, hogy a már említett találat megszületése túlzottan is későre esett, de, ami addig történt, arra is nehezen találhatjuk a szavakat. Azzal mindenki tisztában volt, hogy nem a házigazda a találkozó esélyese, és az sem ért váratlanul senkit, hogy jól, erőtől duzzadó vízilabdát bemutatva kezd majd a vendég gárda.

 

Arra ugyanakkor kevesen gondoltunk, hogy 0-13 áll az eredményjelzőn, amikor először talál ellenfele kapujába az egyetemista társaság. Sajnos az első negyed 8-0-ás sokkja után nem sok illúzió maradt bennünk a pontszerzés, de úgy egyáltalán a tisztes különbség elérésében sem. Nyolc perc alatt gyakorlatilag eldőlt a meccs, ami rá is nyomta a bélyegét a folytatásra.

 

Írhatnánk, hogy küzdött, hajtott az egri csapat, de az ilyen korán beálló, és ekkora mértékű hátrány tudatában, érthető, hogy a lelkesedés is alábbhagyott a fehér sapkásoknál. Persze, ez nem mentheti fel őket a mérkőzés alakulása szempontjából, hiszen hazai környezetben majdnem három negyeden keresztül gólképtelennek lenni, igenis megrázó dolog.

 

Túlzott szakmai értékelésekbe így aztán fölösleges is belekezdeni, ahogy szokás mondani, az eredmény önmagáért beszél, a kérdés így legfeljebb az lehet, merre tovább? Az bizonyos, hogy nagyon rosszul kezdte a szezont a két hazai fellépésen két vereséggel, és nyolc negyed alatt összesen hét góllal nyitó Eszterházy SC, amelynél közhely ugyan, de valóban csak jobb folytatás jöhet. Mást nem is kívánhatunk, csak, hogy valóban legyen így...

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Ilyen meccsek után szokás azt mondani, hogy a legjobb minél előbb elfelejteni az egészet, én azonban úgy vagyok vele, hogy igenis tanulni kell belőle. Elmondtam a fiúknak, hogyha a folytatásban is így teljesítünk, akkor bajba kerülhetünk a bajnokság végén. Egy csapat kiesik, egy pedig osztályozót játszik, ezért nagyon résen kell lennünk a továbbiakban. Egyelőre sajnos hiányzik a minőség, ami pontosan meglátszik az ilyen szituációkban. Jó lenne jövő hétvégén talpra állni, de nem lesz könnyű feladat.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 2. forduló
Eszterházy SC – AVUS Szombathely
3-15 (0-8, 0-3, 1-2, 2-2)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Németh G., Habzsánszky N.
ESC: Kazsimér – Kovács Cs. T., Kompos 1, Bukta Sz. 1, Mata, Némethy, Sík B. 1. Cs.: Czanik – Antal Á. 1, Sári, Tomozi, Batki, Szőke Á., Mező. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 3/1.
Ötméteresből: - ill. 2/1.
Az eredmény alakulása: 0-13, 2-13, 2-14, 2-15, 3-15.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


ASI DSE – Kanizsa VSE 7-15
Ybl Water Polo Club – Ceglédi VSE 13-9
VIWA-második.ker – Neptun VSC 16-5
Oázis SC – Dunakanyar Waterpolo 5-10
Hódmezővásárhelyi VSC – Fehérvár VSE 14-15

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.10.04.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza