Mint egy falat kenyér…

Utolsó módosítás: 2019. április 13.

Úgy kellett az Eszterházy SC idegenbeli győzelme, de még mindig nem nyugodhatunk meg.

 

Az alsóházi rájátszás első két fordulóbeli mérkőzését egyaránt vereséggel abszolválta az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata, ez a két fiaskó pedig nagyon veszélyes területre sodorta a társaságot.

 

Ezen a hétvégén éppen ezért mindenképpen győzelmi kényszerben ugorhattak vízbe a csapat tagjai, pláne, hogy egy olyan rivális otthonába látogattak, amely sem az alapszakaszból nem hozott magával pontot, sem pedig nem szerzett a play-off eddigi fordulóiban. A MAFC 113 elleni csörtére azonban a mieink sem életük formájában készültek, ezért nagyon oda kellett figyelni.

 

Szerencsére ragyogóan kezdték a találkozót az egyetemisták, akik elég hamar, pontosan két perc alatt 3-0-ás előnyre tettek szert. Más kérdés, hogy viszonylag gyorsan érkezett az egyenlítés is, de a negyed végéig további négy egri találat született. Alaposan belekezdtek tehát a felek, amiből azonban úgy nézett ki, az egriek jöhetnek ki jobban.

A folytatásban is gyakorta érkeztek a találatok, ugyanakkor az irányítás végig Tóth Péter legénységének kezében maradt. Közte kettőnél már nem is sikerült közelebb férkőzniük a hazaiaknak, de azért nem ártott résen lenni, hiszen folyamatosan ott tudott loholni ellenfele nyakán a MAFC.

 

Az utolsó felvonásban aztán végre minden eldőlt, az ötgólos Szabó Erik vezetésével pedig megszületett a rájátszás első eszterházys pontszerzése. A folytatásban még három mérkőzése biztosan lesz az egri csapatnak, legközelebb a play-off második körében, szintén a mostani riválissal szemben, de ezúttal már hazai környezetben.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás, alsóház, 3. forduló
MAFC 113 – Eszterházy SC
11-15 (3-7, 4-2, 0-2, 4-4)
Budapest, Szőnyi út, V.: Várkonyi G., Marjay Zs.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á. 2, Tomozi B., Kovács Cs. T. 3, Nagyváradi 1, Némethy, Szabó E. 5. Cs.: Varga M. 2, Halmos P., Jakab Damján 2, Darmos R., Ridzyk. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 17/8.
Ötméteresből: - ill. 3/1.
Kipontozódott: Mód a 32. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Szabó M. a 22., Jakab Damján a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 0-3, 3-3, 3-7, 5-7, 6-9, 7-11, 9-12, 9-13, 11-13, 11-15.

 

 

 

Az alsóház 3. fordulójának további eredményei:


Hódmezővásárhelyi VSC – Swietelsky Békéscsaba 13-6
Fehérvár VSE – Szolnoki Dózsa VSC II. 14-10

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.04.13.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza