Nehéz szülés

Utolsó módosítás: 2017. október 23.

Drámai végjátékot nyert meg vesztes helyzetből férfi vízilabdacsapatunk

 

Amikor a flúgos futam kifejezéssel látjuk el a szombat délelőtti Eszterházy KESC – Dunakanyar Waterpolo férfi vízilabda bajnoki mérkőzést, akkor alighanem visszafogottan nyilatkozunk. Az OB I/B-s pontvadászat legutóbbi játéknapján legalábbis nem akármilyen találkozót rendeztek.

 

Kezdjük ott, hogy az előző hétvégi súlyos sérülése miatt Szedlák Dávid híján egy centerrel állt fel a házigazda, amikor viszont pihennie kellett Némethy Richárdnak, akkor vagy Pál Gergely, vagy Bognár Bence próbálta megállni a helyét a középcsatár pozíciójában.

 

Gyorsan jegyezzük meg, semmi sem ezen a poszton múlott, Némethy ugyanis egészen parádés harmadik negyedet produkált. Hogy miért ezt a periódust emeljük ki? Valószínűleg azért, mert az első két negyed nagyon szoros eredménye után, ebben a játékrészben tudott elhúzni ellenfelétől Tóth Péter alakulata, és ez elsősorban azoknak a létszámfölényes szituációknak voltak köszönhetőek, amelyeket a nyáron érkező pólós hozott össze.

Más kérdés, hogy 7-4-es egri vezetés után zsinórban három vendég találat következett, vagyis minden kezdődhetett elölről. Az utolsó felvonás aztán úgy indult el 8-8-ról, hogy több percig a tipikus vihar előtti csend érzet juthatott az eszünkbe. Meg is érkezett a végére az újabb csavar.

 

Bánhidy Attila jóvoltából ugyan a mieink mozdultak el a döntetlen állásról, de két vendég góllal ismét bajba kerültek az egyetemisták. A kettőből a második ráadásul másfél perccel a vége előtt született, ami azt jelentette, többet nem hibázhatnak a hazaiak, maradék két támadásukat is eredményesen kell zárniuk, plusz többször már nem kapitulálhatnak.

 

Már csak egyetlen minutum maradt hátra, amikor Molnár Attila egyedül maradt a kapás oldalon, és bevágta a labdát a hálóba, majd ugyancsak a rutinos játékos bombázott emberelőnyből egy kivédekezett Dunakanyar-támadást követően, beállítva ezzel a végeredményt.

 

Az utolsó másodpercek ettől még irtó izgalmasra sikeredtek, a vendégek ugyanis emberfórból tüzelhettek, nem mellékesen hatalmas helyzetben. Benedek Szabolcs azonban földöntúli bravúrt bemutatva, a kapufára tornázta a próbálkozást, itthon tartva ezzel a fontos három pontot.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 4. forduló
Eszterházy KESC – Dunakanyar Waterpolo
11-10 (1-2, 2-1, 5-5, 3-2)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Bene P., Knézy J.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent, Bognár B., Szabó E. 2, Mata, NÉMETHY 2, Nagy R. 1. Cs.: MOLNÁR A. 2, BÁNHIDY 3, Pál G., Halmos P., Jakab Damján, Vincze B. 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/6. ill. 8/3.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. –
Ötméteresből: - ill. 2/2.
Kiállítva (végleg cserével): Szabó E. a 17., Tislér a 18. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 2-3, 3-4, 7-4, 7-7, 8-7, 9-8, 9-10, 11-10.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


KSI SE – Alfa SC-ESMTK 18-9
Szolnoki Dózsa VSC II. – Ybl Water Polo Club 8-13
Swietelsky Békéscsaba – Debreceni VSE II. 14-13
Racionet Honvéd II. – ASI DSE 9-17

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.23.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza