Nem tudtuk megszorítani a KSI-t

Utolsó módosítás: 2017. november 26.

Hétgólos vereséget szenvedett a listavezető otthonában játszó Eszterházy KESC.

 

Az alapszakasz feléhez érkeztünk szombat délelőtt, amikor az Eszterházy KESC férfi vízilabdacsapata az OB I/B B-csoportját vezető KSI SE-hez látogatott. A fővárosiak eddigi nyolc meccsükből nyolc meccset nyertek, ráadásul mindegyiket elég simán, éppen ezért elég nehéz feladatuk volt az egyetemistáknak.

 

A helyzetet csak nehezítette, hogy az idegenbeli találkozókon nem szereplő Bánhidy Attila mellett a lábsérüléssel bajlódó Mata Levente sem tarthatott a társakkal. Ennek ellenére nem is sikerült olyan rosszul a találkozó eleje, amely során még nem tudott komolyan elszakadni ellenfelétől a házigazda.

 

A második negyedtől viszont folyamatosan húzott el az egriektől Horváth János alakulata. Ahogy telt-múlt az idő, úgy vált egyre világosabbá, hogy nem lesz túl sok esély a pontszerzésre, sőt mi több, alighanem nagyobb arányú vereségbe szaladnak bele Molnár Attiláék.

 

A végére mínusz hetes különbség alakult ki, ami azt jelenti, hogy az alapszakasz felénél járva a KSI még mindig száz százalékos, a mieink pedig egy pozíciót visszacsúszva, jelenleg a negyedik helyről várhatják a folytatást.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Szerintem, viszonylag jól jöttünk ki a történetből. Az első negyed jól sikerült, aztán elment ugyan tőlünk ellenfelünk, de nem estünk szét, és ez védekezésben fontos volt. Több gólt is szerezhettünk volna, mert meg voltak a helyzeteink. A KSI most a mezőny fölött jár, de azért volt néhány érdekes játékvezetői ítélet. Persze, nem szeretném erre fogni, mert megérdemelten nyertek a hazaiak.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 9. forduló
KSI SE – Eszterházy KESC
13-6 (3-2, 5-2, 3-0, 2-2)
Budapest, Széchy-uszoda, V.: Knézy J., Kovács B.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent 1. Bognár B., SZABÓ E. 2, Jakab Damján, NÉMETHY, NAGY R. 2. Cs.: Farczádi – Molnár A., Vincze B., Nagyváradi 1, Halmos P., Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/2. ill. 6/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Bognár B. a 30. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Vincze B. a 26. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 3-1, 3-2, 7-2, 7-4, 12-4, 12-6, 13-6.

 

 

 

A 9. forduló további eredményei:


Ybl Water Polo Club – Debreceni VSE II. 9-7
Racionet Honvéd II. – Swietelsky Békéscsaba 5-8
ASI DSE – Dunakanyar Waterpolo 21-8
Alfa SC-ESMTK – Szolnoki Dózsa VSC II. 8-7

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.11.25.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza