Nyerő huszonegy

Utolsó módosítás: 2020. december 13.

Székesfehérvári, gólgazdag sikerrel zárta az évet az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata.

 

Jól kezdte, majd kicsit összezavarodott a folytatásban, végül nagyon sima győzelmet aratott az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttese a bajnokság idei utolsó fordulójában. Attól függetlenül, hogy egy hete huszonkét gólt kapott a társaság, mindenképp optimistán tekinthettünk a Fehérvár VSE elleni összecsapásra, ami azért is jelentett fontos találkozót, mert a meccs előtt mindössze négy pont különbség állt a tabellán a felek között.

 

Fontos volt a jó kezdés ebből a szempontól, ami Némethy Richárd első támadásból elért emberelőnyös találatával meg is lett alapozva. Más kérdés, hogy 2-3 után zsinórban négy hazai gól született, amivel a második negyed elején már hárommal vezetett a vendéglátó.

Szerencsére a néhány perces blokk nem tartott sokáig, a folytatásban így előbb ledolgozta hátrányát az ESC, majd megfordítva az állást, és már nem is engedte ki kezéből a vezetést. Az igazat megvallva, mínusz háromnál nem sokkal több, mint három minutumra volt szükségük Dudinszky Zalánéknak a fordításhoz.

 

Nem mondhatni, hogy a védekezésről szólt volna a találkozó, hiszen összesen harmincöt találat született, ám legnagyobb örömünkre, egri szempontból kedvező elosztásban. Az első felvonás három szerzett gólját követően, Kompos Márton vezetésével a második, harmadik, és negyedik játékrészben is hatszor-hatszor sikerült mattolni a székesfehérvári hátsó alakzatot. A végére mindez hétgólos különbséget jelentett, no meg három pontot, amivel ötödik helyen zárja a 2020-as esztendőt Tóth Péter legénysége.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Jól játszottunk, nagyon fegyelmezettek voltunk, és a végén kondiban, ami a lefordulások terén mutatkozott meg, egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk. Igazi csapatmunkának köszönhető a három pont, még akkor is, hogyha a tizennégy kapott gól nem kevés. Örülök ennek a győzelemnek, mert fontos, hogy így tudtuk befejezni az évet. Ezzel a sikerrel ráadásul több ponttal is el tudtunk lépni a mögöttünk lévőktől.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 11. forduló
Fehérvár VSE – Eszterházy SC
14-21 (5-3, 3-6, 4-6, 2-6)
Székesfehérvár, zárt kapuk mögött.
V.: Bíró V., Tordai G.
ESC: Kazsimér – Bukta 1, ANTAL Á., MATA 3, KOMPOS 5, NÉMETHY R. 3, Sík B. 1. Cs.: Bögös Zs. – Podlovics, Tomozi, NAGYVÁRADI 3, ROZSNYAY 3, Szilágyi M., Dudinszky 2. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/3. ill. 7/5.
Ötméteresből: 1/0. ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 2-3, 6-3, 6-7, 7-9, 9-12, 11-15, 13-18, 14-18, 14-21.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:

 

AVUS Szombathely – ASI DSE 14-6
Neptun VSC – Kanizsa VSE 10-19
Oázis SC – WIVA-második.ker 11-10
Hódmezővásárhelyi VSC – Ybl Water Polo Club 11-12
Dunakanyar Waterpolo – Ceglédi VSE

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.12.12.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza