Ötből négy!

Utolsó módosítás: 2018. október 27.

Továbbra is tartja remek formáját az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata.

  

Két hét telt el azóta, hogy legutóbb bajnoki mérkőzésen szerepelt az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttese, ezen a hétvégén pedig a Budapesti Honvéd SE II. otthonában ugrott medencébe. Itt kell megemlítenünk, a szezon során első alkalommal idegenbeli összecsapáson.

 

Ez csupán azért érdekes dolog, mert az OB I/B-s pontvadászat idei sorozatának ötödik fordulóját rendezték a hétvégén, és hát az igazat megvallva, elég szokatlan, hogy egy csapat az első négy meccsét hazai környezetben játssza. Az első négy kör kilenc pontot, vagyis három sikert és egy vereséget hozott, így jutottunk el ehhez a játéknaphoz.

 

A Honvéd második számú alakulata a fővárosi Tüzér utcai uszodában látta vendégül ellenfelét, és ugyan a meccs első gólját a házigazda szerezte, viszonylag hamar fordítottak az egyetemisták. Innentől kezdve aztán már egyáltalán nem engedték ki kezükből az irányítást.

Az már a találkozó elején szembetűnő volt, hogy kiválóan szuperál az egriek hátsó alakzata, a végeredményben jegyzett öt kapott gól pedig egyértelműen bizonyítja is, valóban jól állta a sarat az Eszterházy védelme. Elől is jól ment a játék, ami elsősorban a Szabó Erik, Nagy Richárd tengely gólerős játékának volt köszönhető (ez a két pólós együttesen eggyel többször talált be, mint a Honvéd összesen).

 

Mindezek tükrében, kellemes mederben zajlott az összecsapás, és igazából nem kellet izgulnunk a három pont megszerzéséért. Merthogy a végére plusz hetes diadal jött össze, avagy továbbra is tartják remek formájukat Tóth Péter fiai.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Fontos mérkőzést tudhatunk a hátunk mögött, mert az idegenbeli pontok szerzésének is komoly jelentősége van. Elsősorban a védekezésünket tudom kiemelni, az ugyanis végig remekül működött. Az utolsó negyedben szerintem, kondiban is jobban bírtuk, többek között ennek is köszönhető ez a magabiztos siker.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, A-csoport, 5. forduló
Budapesti Honvéd SE II. – Eszterházy SC
5-12 (1-3, 2-2, 1-2, 1-5)
Budapest, Tüzér utca, V.: Veilandics Z., Pintér J.
EKESC: BENEDEK SZ. – Antal Á., SZABÓ E. 3, Varga M. 1, Tomozi B. 1, JAKAB DAMJÁN, NAGY R. 3. Cs.: Vincze B. 1, Nagyváradi Á. 1, Halmos P., DARMOS R. 2, Némethy R., Ridzyk. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/1. ill. 4/1.
Kiállítva (végleg cserével): Gregor a 6., Némethy R. a 12., Varga M. a 16. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-4, 2-4, 3-5, 3-7, 4-8, 5-8, 5-12.

 

 

 

Az 5. forduló további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – Debreceni VSE II. 15-10
Kanizsa VSE – Neptun VSC 7-9
FTC-Telekom II. – ASI DSE 7-10
Ybl Water Polo Club – Hódmezővásárhelyi VSC 16-6

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.27.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza