Pazar pólós kezdés

Utolsó módosítás: 2021. február 20.

Hódmezővásárhelyen javított az őszi vereség után férfi vízilabda együttesünk.

 

Az őszi szezon után, ezen a hétvégén folyatódott a másodosztályú pontvadászat az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatának, méghozzá egy olyan együttes ellen, amely fél éve komoly fejtörést okozott a mieinknek.

 

Nevezetesen a Hódmezővásárhelyi VSC-ről beszélünk, a két gárda szeptemberi mérkőzésén ugyanis 5-4-es alföldi siker született. Azon a találkozón igazán érezni lehetett azt a meccshiányt, ami a koronavírus miatt megjelent az egyetemistáknál, a későbbiekben szépen lassan aztán belejött a játékba Tóth Péter alakulata.

 

Szombat délután tehát idegenben kellett volna visszavágni a fájó fiaskóért, ami kezdetben úgy tűnt, meg is lesz. Az év első találata az ősszel is kiváló formában pólózó Kompos Márton nevéhez fűződött, így sikerült vezetést szerezni. Még 2-1-nél is az egriek álltak jobban, ezt követően viszont nagyon sokáig nem sok mindennek örülhettünk.

Gondolunk itt természetesen arra, hogy a mérkőzés állása nem a mieinknek kedvezett, ugyanakkor egy pillanatra sem adta fel a harcot a kéksapkás együttes, többször is egyenlített. A várva várt fordítás az utolsó negyedben következett be Némethy Richárd akciógóljával. Innentől pedig már nem volt pardon.

 

Először a meccsen két találattal sikerült ellépni a házigazdától, és mint kiderült, innen már nem volt visszaút

hódmezővásárhelyi részről. Mata Levente két találata végleg pontot tett a meccs végére, így 13-11-es sikerével remek rajtot vett 2021-ben az Eszterházy SC, amivel rögtön a negyedik helyre lépett előre a tabellán.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Éles, jó mérkőzést játszottunk Hódmezővásárhelyen, ami pedig külön öröm, hogy győztesen térhetünk haza. Jól kezdtünk, szerencsére akadtak jó egyéni teljesítmények is, de igazából a csapat diadala volt ez a mai.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 12. forduló

Hódmezővásárhelyi VSC – Eszterházy SC
11-13 (4-3, 3-3, 2-3, 2-4)
Hódmezvásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, zárt kapuk mögött.
V.: Pásztor A., Orosz L.
ESC: Kazsimér – Rozsnyay, ANTAL Á., Mata 3, KOMPOS 4, NÉMETHY 2, SÍK B. Cs.: Batki, Szőke Á. 2, Tomozi, Sári 2. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 12/2. ill. 10/6.
Ötméteresből: 3/3. ill. 1/1.
Kipontozódott: Sári a 26., Rozsnyay a 32. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Józsa a 27. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 4-2, 4-4, 6-5, 7-6, 8-7, 9-8, 9-11, 10-12, 11-13.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:

 

ASI DSE – VIWA-második.ker 9-14
Dunakanyar Waterpolo – Neptun VSC 13-15
AVUS Szombathely – Kanizsa VSE 5-5
Fehérvár VSE – Ceglédi VSE 14-16
Oázis SC – Ybl Water Polo Club 4-8

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.20.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza