Pazar tavaszi nyitány!

Utolsó módosítás: 2018. február 24.

Tizennyolc gólt lőve hozta el a három pontot Leányfaluról az Eszterházy KESC.

 

Ettől a hétvégétől kezdve mondhatjuk, hogy komplett a mezőny, avagy egyetemünk sportcsapatai közül utolsóként, az Eszterházy KESC másodosztályú férfi vízilabdásai is elkezdték a bajnokság tavaszi szezonját.

 

Az első 2018-as összecsapás alkalmával Leányfalura, a Dunakanyar Waterpolo otthonába látogatott Tóth Péter legénysége, egy előzetesen igencsak keménynek ígérkező találkozóra. A házigazda legalábbis a szünet alatt megnyerte a neves Téli-kupát, amelyen OB I/B-s élcsapatokat is legyőzött, tehát egyáltalán nem lehetett könnyűnek tekintetni a szezonnyitót.

 

Ennek ellenére, már rögtön a meccs elejétől a mieink akarata érvényesült, és gyakorlatilag semmi esélyt nem adtak vendéglátójuknak a fiúk. Ősszel a Békéscsaba elleni 14-14 alkalmával szerezték a legtöbb gólt az egyetemisták, ehhez képest most idegenben sikerült néggyel többet lőni.

 

Mindez elsősorban annak a Szabó Eriknek volt köszönhető, aki hét alkalommal is eredményes tudott lenni, ráadásul elég nagy lövő hatékonysággal, hiszen összesen kilenc próbálkozásból sikerült a mesterhetes. A többiek között is akadtak gólerős pólósok, és mivel hátul is jól zárt a fal, nem lehetett kérdés a tavasz első sikere.

A végére kialakult kilencgólos győzelem a hazai 11-10-es diadal után végképp meggyőzőnek tűnik, ugyanakkor érdekességei is voltak a találkozónak. Ritka, amikor valakit brutalitás miatt négyperces kiállítással sújtanak a játékvezetők, de most ez is megtörtént. A hazaiak egyik játékosa teljesen indokolatlanul arcon vágta Halmos Pétert, amiért rögtön jött a súlyos ítélet.

 

Persze, az egrieket ez egyáltalán nem zökkentette ki a lendületből, az ilyenkor automatikusan érkező ötméteres értékesítése mellett pedig még két létszámfölényes helyzetből is betaláltak Sipos Dávidék, ennek is köszönhető többek között ez a nagyon nagyarányú győzelem.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Az elején elég komolyan beleálltunk a mérkőzésbe, és azt gondolom, végig mi uraltuk a meccset. Jól játszottunk, sebességben gyorsabbnak éreztem magunkat, és érzésem szerint, emiatt is sikerült tizennyolc gólt szereznünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 13. forduló
Dunakanyar Waterpolo – Eszterházy KESC
9-18 (2-4, 1-5, 4-3, 2-6)
Leányfalu, V.: Bujka J., Kovács S.
EKESC: Benedek Sz. – Vincze B. 1, Bognár B., SZABÓ E. 7, MATA L. 1, Némethy 1, NAGY R. 1. Cs.: Farczádi – Nagyváradi, HALMOS P. 3, Jakab Damján 1, SIPOS D. 3, Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/4. ill. 4/1.
Négyperces emberelőnyből: - ill. 3/2.
Ötméteresből: 1/0. ill. 2/1.
Kipontozódott: Mata a 24. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Pál G. a 21., Benedek Sz. a 24. percben.
Kiállítva (végleg, csere nélkül): Kammerer a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 2-7, 3-7, 3-9, 5-9, 6-11, 7-13, 8-14, 9-14, 9-18.

 

 

 

A 13. forduló további eredményei:


ASI DSE – Racionet Honvéd II. 11-5
Ybl Water Polo Club – Szolnoki Dózsa VSC II. 12-3
Alfa SC-ESMTK – KSI SE 
Debreceni VSE II. – Swietelsky Békéscsaba 13-9

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.02.24.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza