Rossz kezdés, súlyos sérüléssel

Utolsó módosítás: 2017. október 16.

A pocsék második negyed megpecsételte a Szedmák Dávidot elveszítő pólósaink sorsát.

 

Ritkán látható pocsék rajttal kezdte debreceni bajnoki mérkőzését az Eszterházy KESC férfi vízilabda gárdája, a DVSE II. otthonában lebonyolított találkozón ugyanis már a félidőre hatgólos hátrány bontakozott ki.

 

Nem mondhatni, hogy lett volna bármiféle előjele is ennek a fajta komoly, negatív irányú különbségnek, hiszen alapvetően jól kezdte a bajnokságot a társaság. A Szolnok II. magabiztos legyőzése után ugyanakkor látszódtak problémák a Békéscsaba elleni döntetlen eredménnyel záruló rangadón, de ennek ellenére is sokkoló élményt jelentett a hajdúsági első félidő.

 

Már az első hazai akció eredményesen zárult, és bár a játékrész második felében Nagy Richárd kiegyenlítette az állást, a folytatásban zsinórban hat debreceni találat született. A félidei 1-7-et nehezen lehet magyarázni, mindenesetre az egyetemistáknak száznyolcvan fokos fordulatra lett volna szükségük, hogy egyáltalán szorosra alakítsák az eredményt.

Nem tudni pontosan mi történt szombat délelőtt, de a nagyszünet utáni percek úgy tűnt, meghozzák a várva várt játékot. Fordulás után két és fél perc alatt három gólt rámolt be ellenfelének az EKESC, és ugyan ekkor még mindig mínusz hármas differenciát jegyezhettünk, mégis felcsillant az esély.

 

A korai öröm viszont nem tartott sokáig, az utolsó felvonás elejére visszaállt az ötgólos hátrány, ahonnan már nem igen lehetett visszaút. Sajnálhatjuk, mert előzetesen volt esély a három pontra, így azonban idei harmadik mérkőzésén máris elvesztették veretlenségüket Benedek Szabolcsék.

 

Végezetül pedig még egy elképesztő este, ami azért elég komolyan befolyásolta a meccset. A második negyedben egy cserénél az egri Szedmák Dávid épp a vízbe ugrani készült, amikor a medence mellett lévő lefolyót eltakaró műanyag rács beszakadt a center alatt, aki térdéig besüllyedt, és súlyos sérüléseket szenvedett. Szedmákot rögtön a kórházba szállították, majd ellátták sebeit, mi pedig természetesen ezúton is kívánunk neki mielőbbi felépülést!

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nagyon csúnya volt Szedmák Dávid esete, hiszen térdig beszakadt alatta a műanyag és gyakorlatilag szanaszét vágta a lábát. Azóta már össze is varrták a sérült részeket, de a térdéből egy húsdarab is kiszakadt, ez is mutatja, nonszensz, hogy ilyen eset megtörténhet. A részünkről meg is fogjuk vizsgálni a lehetőségét annak, mit tudunk tenni az uszodával szemben. Persze, nem ezért veszítettük el a mérkőzést, hanem, mert a második negyedben teljesen rosszul vízilabdáztunk. Tanulnunk kell ebből is, és a következő bajnokinkon javítani.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 3. forduló
Debreceni VSE II. – Eszterházy KESC
10-7 (2-1, 5-0, 2-4, 1-2)
Debrecen, V.: Rubos K., Zelki S.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent 1, Bognár B., Mata, Szabó E. 2, Szedmák, Nagy R. 2. Cs.: Molnár Á., Jakab Damján, Nagyváradi 1, Halmos P., Némethy, Pál G. 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 18/6. ill. 10/3.
Kipontozódott: Pál G. a 29. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Szurgent a 20., Mata a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 7-1, 7-4, 8-5, 10-5, 10-7.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


Swietelsky Békéscsaba – Szolnoki Dózsa VSC II. 12-8
ASI DSE – Ybl Water Polo Club 10-11
Alfa SC-ESMTK – Racionet Honvéd II. 11-11
Dunakanyar Waterpolo – KSI SE 6-18

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.14.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza