Rossz rajt a play-offban

Utolsó módosítás: 2019. március 31.

Székesfehérvári győzelem az alsóházi rájátszás első fordulójában.

 

Azok után, hogy egy héttel ezelőtt véget ért a másodosztályú férfi bajnokság alapszakasza, ezen a hétvégén már a rájátszás is elkezdődött az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatánál.

 

Amint arról legutóbb beszámoltunk, az A-csoportot a tíz együttes közül a kilencedik helyen zárta Tóth Péter alakulata, ami azt jelentette, hogy az alsóházban, a bennmaradásért kell folytatni a szezont. A Magyar Vízilabda Szövetség versenykiírása alapján, az itt szereplő hat gárda hozza magával az egymás elleni eredményeket, és már csak a másik alapszakasz csoportból érkező riválisokkal játszik oda-vissza. Ez ugyebár újabb hat mérkőzést jelent.

 

Szóval, amennyiben így nézzük, a 15-20. helyekért versenyeznek az ebben a play-off csoportban szereplők, akik közül az utolsó kiesik az OB I/B-ből, míg az utolsó előtti osztályozót játszik. A mieink hatos csoportjukat a negyedik helyen kezdték, és a Fehérvár VSE ellen szerepeltek a szezon utolsó szakaszának első ütközetében ezen a hétvégén.

A találkozót szokatlan időpontban rendezték, ráadásul a Bitskey-uszodában, ahol alapvetően egy meglehetősen szoros összecsapást láthattak a jelenlévők. Jobban is kezdtek az egriek, 2-0 után azonban fordítani tudtak a vendégek, és a folytatásban már csak ők vezettek.

 

Egészen az utolsó percekig mégis volt esély a pontmentésre, de végül a székesfehérváriak nyertek két találattal. Mindez azt jelenti, hogy a bennmaradásért folytatott harcban nem nyugodhatnak meg Szabó Erikék, akik fontos hazai meccset veszítettek el, de hátra van még öt forduló, amelyeken lehet javítani.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, alsóházi rájátszás, 1. forduló
Eszterházy SC – Fehérvár VSE
8-10 (2-2, 2-4, 3-2, 1-2)
Eger, Bitskey-uszoda, V.: Tordai G., Győri A.
EKESC: Benedek Sz. – Varga M. 2, Tomozi B., Antal Á. 1, Mata L., Némethy R. 2, Szabó E. 1. Cs.: Nagyváradi, Ridzyk 1, Jakab Damján 1, Darmos R., Petrovai. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/0. ill. 12/4.
Ötméteresből: 3/2. ill. 2/2.
Kipontozódott: Mata a 18., Mihályi a 26. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Szabó E. a 14., Ridzyk és Csányi a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-3, 3-3, 3-5, 4-6, 5-7, 7-7, 7-9, 8-9, 8-10.

 

 

 

Az alsóház 1. fordulójának további eredményei:


Hódmezővásárhelyi VSC – MAFC 113 17-6
Swietelsky Békéscsaba – Szolnoki Dózsa VSC II. 8-10

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.31.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza