Siker öt hónap után

Utolsó módosítás: 2019. március 10.

Fontos alsóházi rangadót nyertek Szolnokon az Eszterházy SC pólósai.

 

Sorozatban tizenegy elveszített mérkőzés után, végre újból győzelmet ünnepelhetett az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata. Egészen pontosan október 12-ig kell visszamennünk az időben, hogy előhúzzuk a legutóbbi sikert, a Honvéd II. otthonában aratott 12-5-ös diadal óta ugyanis kizárólag vereség szerepelt a fiúk mérlegében.

 

Így érkeztünk el a szombati naphoz, amikor a sorozatos rossz eredményeknek köszönhetően, amolyan kiesési rangadót játszottak az egyetemisták. Nem túlzás ezt írni, hiszen az alapszakasz utolsó előtti fordulója előtt tizenkét ponttal állt az A-csoport utolsó előtti helyén az egri gárda, míg a házigazda Szolnoki Dózsa VSC II. három egységgel, de eggyel kevesebbet játszva maradt le mögötte.

Szóval igazi hatpontos csata várt Tóth Péter legénységére, amit sikerült is nagyon komolyan vennie a társaságnak. Rögtön a mérkőzés elején a mieink szereztek vezetést, a hazaiak pedig 2-0-nál tudtak először betalálni. Innentől aztán nem akármilyen etap következett, hiszen Szabó Erikék egy 9-0-ás sorozatot produkáltak, amivel totálisan eldőlt a meccs.

 

Az egyetemistáknak végre sikerült egy olyan találkozót játszaniuk, amikor nem adódott probléma a gólszerzéssel, összesen ugyanis nyolc játékos is be tudta venni a rivális kapuját. A jutalom nem is maradt el, pláne, hogy még a védelem is jól működött, így aztán nagyon fontos három ponttal gazdagodott az Eszterházy SC, nem mellékesen pedig egy nyomasztó negatív sorozatot zárt le.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 17. forduló
Szolnoki Dózsa VSC II. – Eszterházy SC
4-15 (1-2, 0-6, 2-3, 1-4)
Szolnok, V.: Homonnai D., Rubos K.
EKESC: Benedek Sz. – Kovács Cs. T. 1, Antal Á. 1, Mata L. 1, Nagyváradi, Némethy 4, Szabó E. 4. Cs.: Tomozi, Varga M. 2, Jakab Damján 1, Darmos R. 1, Petrovai, Ridzyk, Batki. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 7/4.
Kipontozódott: Antal Á. a 21. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-11, 3-11, 3-14, 4-14, 4-15.

 

 

 

A 17. forduló további eredményei:


Kanizsa VSE – FTC-Telekom II. 12-5
Neptun VSC – ASI DSE 11-14
Ybl Water Polo Club – Budapesti Honvéd SE II. 17-11
Debreceni VSE II. – Hódmezővásárhelyi VSC 10-12

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.10.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza