Sikerrel zártunk idegenben

Utolsó módosítás: 2021. április 24.

Edzője nélkül is elhozta a három pontot az ESC a szezon utolsó nem egri bajnokiján.

 

Négy mérkőzés maradt hátra a 2020/2021-es szezonból a másodosztályú férfi vízilabda bajnokságban szereplő Eszterházy SC csapatának, szombat délben így a pontvadászat hajráját kezdhették el Tóth Péter tanítványai. Apropó Tóth Péter, a társaság szakvezetője ezúttal nem tudott a fiúkkal tartani, így megbízott edzőként Zoufal Norbert irányított a partról.

 

A történelem abból a szempontból ismételte önmagát az egy héttel ezelőtti helyzethez képest, hogy ismét a tabellán legrosszabbul álló alakulat otthonába kellett látogatni, Szentendrén legalábbis a meccs előtti tizenkettedik Dunakanyar Waterpolo várt a mieinkre. Írhatnánk, hogy ezek, valamint a két együttes őszi, 13-9-es egri győzelmet hozó találkozója okán, a mieink számítottak esélyesnek, csakhogy túl közeli még a múlt heti Neptun elleni fiaskó, így a magunk részéről mindenképp óvatosan jósolgattunk.

 

Ennek ellenére egyértelműen a győzelem reményében kezdődött el vendég részről az összecsapás, és bíztunk is benne, hogy gyorsan visszatalálnak a helyes útra az egyetemisták. Habár a mérkőzés legelső támadásából rögtön a hazaiak szereztek vezetést, szerencsére hamar sikerült fordítani, és innentől kezdve már egyetlen alkalommal sem engedte ki kezéből a fórt a vendég gárda.

Ezen a napon igazán jól működött a védekezés, különösen az emberhátrányos szituációkban, elől pedig még, ha maradtak is ki lehetőségek, a négy negyed alatt szerzett tíz találat elegendőnek bizonyult a három pont megszerzéséhez. Összességében elmondható, hogy a hetek óta várt győzelemmel kanyarodott rá a szezon finisére az ESC, ami történetesen három hazai fellépéssel zárul, sorrendben a Cegléd, a Nagykanizsa, illetve a Székesfehérvár elleni csörtékkel.

 

 

Mestermérleg:

 

Zoufal Norbert: - A védekezésünknek köszönhetően nyertük meg a mérkőzést. Nagyon fegyelmezett volt a csapat, és bár támadásban voltak hibáink, végig vezettünk, magabiztosan őriztük előnyünket, és nem kellett izgulnunk egy pillanatig sem.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 19. forduló
Dunakanyar Waterpolo – Eszterházy SC
6-10 (1-2, 1-3, 3-2, 1-3)
Szentendre, V8 Uszoda, zárt kapuk mögött.
V.: Fodor R., Duray A.
ESC: KAZSIMÉR – Kovács Cs. 2, Antal Á., Mata 1, Kompos, Némethy R. 2, Sík B. 1. Cs.: Czanik – Tomozi B., NAGYVÁRADI 2, Rozsnyay 1, Batki, Bukta, DUDINSZKY 1. Megbízott-edző: Zoufal Norbert.
Gól – emberelőnyből: 10/2. ill. 6/3.
Kipontozódott: Antal Á. a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 2-2, 2-5, 4-5, 5-6, 5-8, 6-8, 6-10.

 

 

 

A 19. forduló további párosításai:

 

Kanizsa VSE – Ceglédi VSE 19-6
Hódmezővásárhelyi VSC – VIWA-második.ker 9-9
AVUS Szombathely – Neptun VSC 17-6
Fehérvár VSE – Ybl Water Polo Club 6-17
Oázis SC – ASI DSE 8-12

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.24.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza