Szünet után lehúztuk a rolót

Utolsó módosítás: 2019. december 08.

Három találaton tartotta tatabányai vendégét a kilencgólos győzelmet arató Eszterházy SC.

 

Az év utolsó előtti hazai bajnokiját rendezték szombat délelőtt az Egri Termálfürdőben, ahol a házigazda, és az OB I/B A-csoportjában a forduló előtt ötödik helyen álló Eszterházy SC a sereghajtó Tatabányai Vízmű SE II. csapatát látta vendégül.

 

Már csak a tabella állása, és az eddigi eredmények miatt is, kizárólag a három pont begyűjtése számított jó eredménynek, ezért előzetesen meggyőző hazai győzelemre számíthattunk. Szerencsére nem is kell csalatkoznunk, rögtön a találkozó elején komoly tempóba kezdett a házigazda, amelynek öt szerzett gól lett az eredménye.

 

Az 5-1-es start alapvetően be is lőtte, hogy milyen összecsapásra számíthatunk, igaz, a második negyed kicsit dadogósre sikeredett. Ez volt egyébként az egyetlen olyan játékrész, amelyet nem veszítettek el a vendégek, sőt! A nagyszünet előtt szerezte utolsó találatát a tatabányai alakulat.

 

Mivel féltávnál 7-2-nél tartottunk, így nem nehéz kitalálni, hogy tényleg nagyon sima diadal lett a vége. Az egyetemistáknál többen is kiváló egyéni teljesítményt nyújtottak, például a pontos, és látványos lövésekkel operáló Mata Levente, Nagyváradi Ádám, Zoufal Norbert hármas, de nyugodtan megemlíthetjük a kapus Jászberényi Gábort is, aki tizenhárom védéssel, összesen nyolcvanegy százalékos védési mutatóval zárt.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Jól kezdtük a mérkőzést, és ez alapjaiban határozta meg a folytatást, amely során azonban voltak kisebb hullámvölgyeink. A lényeg, hogy magabiztos, nagyarányú győzelmet arattunk, ami jó felkészülés volt a jövő hétvégi, Ybl elleni, hazai rangadónk előtt.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 9. forduló
Eszterházy SC – Tatabányai Vízmű SE II.
12-3 (5-1, 2-2, 2-0, 3-0)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Truszka L., Ercse N.
EKESC: JÁSZBERÉNYI – Antal Á. 1, Tomozi, Rozsnyay 1, NAGYVÁRADI 2, Némethy, MATA 3. Cs.: SZABÓ E. 3, ZOUFAL 2, Dudinszky, Rácz B. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/3. ill. 7/1.
Ötméteresből: 3/3. ill. 1/0.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 6-1, 6-2, 7-2, 7-3, 12-3.

 

 

 

A 9. forduló további eredményei:

 

KSI SE – Ybl Water Polo Club 22-8
FTC Telekom II. – Fehérvár VSE 20-8
Vasas SC II. – Kaposvári VK II.
Budapesti Honvéd II. – Dunakanyar Waterpolo 12-13

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.12.08.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza