Távolodó felsőház

Utolsó módosítás: 2020. február 24.

A Vasas II. ellen fontos hazai rangadót veszítettek el férfi vízilabdásaink.

 

Szokatlan időpontban fogadta soron következő riválisát az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata, a hétvégén Egerben esedékes búvárúszó világverseny miatt ugyanis a hét közepén kellett lejátszani a Vasas SC II. elleni bajnokit.

 

Mindez az OB I/B A-csoportjának tizennegyedik fordulóját jelentette, a szerdai időpont pedig csak egy dolog, az ugyanakkor, hogy este nyolc órakor láthattuk az első ráúszást, valóban szokatlan helyzetet jelentett az egyetemistáknál. A kezdésnél olybá tűnt, mindez meg is zavarja a házigazdát, lévén az pocsék rajttal rukkolt ki.

 

A fővárosiak hamar 2-0-ás előnyre tettek szert, majd az első egri találatot követően, az első kisszünetig további három angyalföldi gól született. Sajnos hazai válasz nélkül. Nyolc perc után így meglehetősen komoly bajba sodorták magukat a hevesiek, akik azonban nem adták fel, és a második etapban egyre jobb támadójátékot felvonultatva, felzárkóztak mínusz egyre.

 

Nagyjából idáig reménykedhettünk a pontszerzésben, a piros-kékek ugyanis megint újítottak, és ismét elléptek több találattal. Sajnos a játék ezen szakaszában több komoly egri lehetőség is kimaradt, ezek pedig, ahogyan az lenni szokott, megbüntették magukat.

 

Az utolsó felvonás előtt 6-9-et mutatott az eredményjelző, vagyis több gólt már nem nagyon lett volna szabad kapni, ráadásul nyolc perc alatt annyiszor kellett volna eredményesnek lenni, mint előtte játékrészenként egyben sem. Ehhez képest a végjáték első találatát vendég játékos szerezte, amivel gyakorlatilag eldőlt az összecsapás.

 

A végére kialakult négygólos vereséggel tovább nőtt a távolság a két mostani ellenfél között, a Vasas legalábbis eddig ötpontos előnyét nyolcra növelte. Habár a mieink eggyel kevesebb meccset játszottak, egyre inkább távolodni látszanak a felsőházról szőtt álmok, ettől függetlenül a tavalyi szezonhoz képest sokkal stabilabb produkciót láthatunk Mata Leventééktől, így a kiesés fenyegetésétől szinte egyáltalán nem kell tartani.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Sok helyzetet elrontottunk, pedig a rossz kezdés után felzárkóztunk. Több olyan kulcsmomentum alakult ki a mérkőzésen, amelyekből mind rosszul jöttünk ki, igaz, a Vasas egy jó erőkből álló csapat.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 14. forduló
Eszterházy SC – Vasas SC II.
7-11 (1-5, 3-1, 2-3, 1-2)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Bereczki M., Csizmadia Zs.
EKESC: Jászberényi – Kovács Cs. T. 1, Antal Á., Tomozi B., Nagyváradi 1, Némethy R. 1, MATA 2. Cs.: Hertzka O. 2, Dudinszky, Petrovai, Batki. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 8/5.
Kettős emberelőnyből: - ill. 1/0.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Kiállítva (végleg cserével): Hertzka O. a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-5, 4-5, 4-7, 5-7, 5-8, 6-8, 6-10, 7-11.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:


KSI SE – Budapesti Honvéd SE II. 13-7
Ybl Water Polo Club – Kaposvári VK II. 12-9
Fehérvár VSE – Dunakanyar Waterpolo 16-21
Tatabányai VSE II. – FTC Telekom II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.19.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza