Tisztes helytállás

Utolsó módosítás: 2019. március 03.

Viszonylag szoros mérkőzés a listavezető Nagykanizsa elleni hazai mérkőzésen.

 

Az elmúlt hetek eredménytelenségét követően, az OB I/B A-csoportjának listavezetője, a Kanizsa VSE ellen sem számíthattunk túl sok jóra, már, ami az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatát illeti.

 

Az előző hétvégi kiállítása miatt eltiltását töltő Tóth Péter helyett Bánhidy Attila ült a kispadon. Az elmúlt időszakban a bajnokság legutóbbi tíz fordulójában egyaránt vereséget szenvedtek a fiúk, így már egy nagyon hosszú nyeretlenségi sorozatot tudhatnak a hátuk mögött. Miután a nagykanizsaiak teljesen más célokért küzdenek, és sokkal jobb formában is érkeztek Egerbe, egyértelműen ők számítottak a találkozó esélyeseinek.

 

Arról nem is beszélve, hogy ezúttal is több hiányzóval vághatott neki a csatának az egyetemista társaság, a mérkőzésre nevezhető tizennégy játékosból ráadásul mindössze tizenegy név került a jegyzőkönyvbe. Ennek ellenére, sikerült jó első negyedet produkálniuk a hazaiaknak, ami még akkor is igaz, hogyha kettővel több vendég találat született.

Mint, ahogyan másodikban is, ami azt jelentette, nem borul a papírforma. A listavezető folyamatosan kontrollálni tudta az összecsapást, de mindenképp dicséret illeti az egrieket is, akik hátrányuk tudatában sem adták fel, és próbáltak közel maradni ellenfelükhöz.

 

Mindez arra volt jó, hogy a legnagyobb különbségből, a mínusz hatról is sikerült lefaragni valamelyest a hátrányt, az utolsó felvonást pedig meg is nyerték Szabó Erikék. A vége négygólos vereség, ami tekintve a két gárda közti mindennemű különbséget, abszolút tisztes helytállásnak nevezhető.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 16. forduló
Eszterházy SC – Kanizsa VSE
8-12 (2-4, 2-4, 1-3, 3-1)
Eger, Termálfürdő.
V.: Füzesi Zs., Nóvé Gy.
EKESC: Benedek Sz. – Varga M. 2, Antal Á., Mata L. 1, Nagyváradi 2, Darmos R., Szabó E. 2. Cs.: Tomozi, Ridzyk 1, Batki, Petrovai. Megbízott edző: Bánhidy Attila.
Gól – emberelőnyből: 8/2. ill. 10/6.
Ötméteresből: - ill. 1/1.
Kipontozódott: Batki a 22., Horváth B. a 30. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Ridzyk a 20. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-4, 2-4, 2-6, 3-7, 4-8, 5-8, 5-11, 6-12, 8-12.

 

 

 

A 16. forduló további eredményei:


ASI DSE – Budapesti Honvéd SE II. 10-11
Hódmezővásárhelyi VSC – Szolnoki Dózsa VSC II. 12-11
Neptun VSC – Debreceni VSE II. 10-11
FTC-Telekom II. – Ybl Water Polo Club 7-13

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.03.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza