Tizenöt egri gól a Bárányban

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 29.

Győzelemmel tért vissza régi-új otthonába az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata.

 

Az Ybl Water Polo Club elleni, idegenbeli mérkőzés drámai hajráját követően, végre hazai környezetben is bemutatkozhatott a másodosztályú férfi vízilabda bajnokságban érdekelt Eszterházy SC csapata. Szó szerint hazai környezetben, hiszen hosszú évek után térhetett vissza a társaság régi-új otthonába, a Bárány István Sportuszodába.

 

Az ellenfelet ezúttal a leányfalui Dunakanyar Waterpolo együttese jelentette, az előzetes esélyek alapján pedig hazai győzelemre készülhettünk. Ennek ellenére meglehetősen szorosan kezdődött a találkozó, habár rögtön a mieinknek sikerült vezetést szerezniük. Az első ráúszást megnyerő egriek a támadás végén, Mata Levente jóvoltából egy remek ejtésgóllal jelezték, csakis a három pont megszerzésével lennének elégedettek.

Az összecsapás nagyjából a feléig alakult szorosan, a harmadik negyedtől ugyanis nagyot robbantottak a hazaiak. Kellett még ekkoriban a jó kapusteljesítmény, ami a két büntetőt is hárító Benedek Szabolcsnak hála, végig meg is volt. Habár a félidő utáni első találattal még egyszer fel tudtak zárkózni egyetlen gólra a vendégek (7-6), ezt követően viszont három perc alatt produkáltak egy 4-0-ás sorozatot Hertzka Olivérék, amivel komoly előnyt harcoltak ki maguknak.

 

A hátralévő játékidőben ennek köszönhetően, csupán arra kellett koncentrálni, hogy megőrizze fórját a társaság. Ezzel szerencsére nem akadt gond, más kérdés, hogy a zsebben lévő három pontot érezvén, az utolsó felvonás már nagyon sok hibát hozott, főleg a támadások befejezésénél. A vége plusz hat ide, amivel idei első sikerét könyvelhették el a Tóth-tanítványok.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Örülök, hogy sikerült megszereznünk az első győzelmünket, és annak is, hogy sok gólt tudtunk szerezni. Ettől függetlenül az előző hétvégi játékunkkal elégedettebb voltam, mert most elég sok hibát és fegyelmezetlenséget láttam. Ezeken kell javítanunk a jövőben, hogy még eredményesebbek tudjunk lenni.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 2. forduló
Eszterházy SC – Dunakanyar Waterpolo
15-9 (3-2, 4-3, 5-3, 3-1)
Eger, Bárány-uszoda, 100 néző.
V.: Vogel G., ifj. Kenéz Gy.
EKESC: BENEDEK SZ. – HERTZKA O. 4, Antal Á. 2, MATA 3, Nagyváradi, NÉMETHY 2, Szabó E. 2. Cs.: Ridzyk 1, Tomozi, Rozsnyay, Dudinszky, Kovács Z. 1, Rácz B. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 8/6.
Ötméteresből: 3/3. ill. 2/0.
Kipontozódott: Tislér a 20., Némethy a 32. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Ridzyk a 8., Somogyi a 28., Tusa a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 4-2, 5-3, 6-4, 7-5, 7-6, 11-6, 11-7, 13-8, 14-9.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


KSI SE – Kaposvári VK II. 18-4
Budapest Honvéd SE II. – FTC-Telekom II. 7-9
Tatabányai VSE II. – Ybl Water Polo Club 6-16
Fehérvár VSE – Vasas SC 8-18

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.09.29.


< Vissza