Újra feljutó pozícióban!

Az ASI mellett a játékvezetőkkel is meg kellett küzdenie az Eszterházy KFSC-nek.

 

Két-két győzelem, és vereség után, ötödik felsőházi bajnoki mérkőzését újra megnyerte az Eszterházy KFSC férfi vízilabdacsapata. Az OB I/B 1-8. helyért zajló play-off sorozatának a második feléhez érkeztünk, az ASI DSE elleni találkozó volt ugyanis az első olyan, amikor a bajnokság ezen szakaszában valakivel második alkalommal mérkőztek volna meg az egyetemisták.

 

Emlékezhetünk, néhány hete a Bitskey-uszodában 19-11-es hazai siker született, ebből kiindulva pedig most is jó eséllyel szállhattak harcba a fiúk. Csakhogy az elmúlt két forduló eredményei, és sokkal inkább mutatott játéka kicsit elbizonytalanította az egrieket, ezért a legelső feladatot az jelentette, hogy újra megtalálja saját játékát a társaság.

 

A szombat délelőtti összecsapás első negyedében jól is kezdett az EKFSC, hamar sikerült 2-0-ás, majd a második játékrészben már 5-1-es vezetésre szert tenni. Mégsem adta fel az ASI, amihez a legnagyobb támogatást a medence partjáról kapta a házigazda.

 

A mérkőzés két játékvezetője, Vogel Gábor és Besenyei Richárd elég egyoldalúan vezetett, és már az első félidő után 10-4-es arányú kiállítási mutatót jegyezhettünk. Mondani sem kell, nem ide. Meglehetősen bosszantó volt látni, hogy egyértelműen kidomborodik a különbség a két együttes között, mégis folyamatosan meccsben van tartva a hazai csapat.

A fővárosiak ekkoriban szinte csak azért tudták tartani a lépést, mert rendre kapták a labdanélküli kiállításokból érkező emberelőnyöket, vagy például megúsztak teljesen jogos büntetőket, amikor Szedmák Dávidot egyértelmű módon faultolták gólhelyzetben, hátulról.

 

Ez egy ilyen találkozó volt, így nem lehetett mást tenni, mint a fogakat összeszorítva, még komolyabb teljesítményt nyújtani. Pláne, amikor a rengeteg büntetés következményeként, egyre inkább kezdett megfogyatkozni Tóth Péter alakulata. Mint utólag kiderült, végül öt egri játékos került a kipontozódás sorsára (!), ezért, amennyiben még valakitől el kellett volna búcsúzni, csak abban az esetben maradhatott volna meg a hét fő a medencében, hogyha a második számú kapus, Farczádi Balázs is kék sapkát húzott volna...

 

Akárhogy is, amikor 9-4-es vendég vezetés után az angyalföldiek egyetlen találatra zárkóztak, bajba kerülhettek volna Halmos Péterék. Szerencsére azonban itt ismét sikerült robbantani, amivel a mérkőzés vége már izgalommentesen alakulhatott.

 

Mindez pedig újra első helyet ér az Eszterházy KFSC-nek, mivel a Szombathely kikapott a BVSC II. otthonában. Egy hét múlva a Honvéd II-höz kell elutazniuk Nagy Richárdéknak, és hogyha onnan is sikerülne három ponttal távozni, akkor a két hét múlva esedékes, Szombathely elleni hazai derbin akár már a bajnoki címet is meg lehet szerezni.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Tény, hogy volt egy kis bírói nyomás, de olyan értelemben jók voltunk, hogy végig fegyelmezettek tudtunk maradni, elviseltünk mindent. És most per pillanat ez a legfontosabb a begyűjtött három ponton kívül. Olyan nagyon extra teljesítményt nem is tudnék kiemelni, csapatszinten sikerült felülmúlni az ASI-t, annak pedig külön örülök, hogy sokan tudtak nálunk gólt lőni.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás az 1-8. helyért, 5. forduló
ASI DSE – Eszterházy KFSC
10-12 (1-3, 3-4, 3-2, 3-3)
Budapest, Kőér utca, 50 néző.
V.: Vogel G., Besenyei R.

EKFSC: Benedek Sz. – Nagyváradi, Bánhidy 1, Molnár A. 2, Mata L. 1, SZEDMÁK, NAGY R. 2. Cs.: Batki B., Bognár B., HALMOS P. 2, Jakab Damján 2, Baróthy 2. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 17/5. ill. 7/1.
Ötméteresből: - ill. 1/1.
Kipontozódott: Mata L. a 22., Nagy R. a 24., Jakab Damján a 27., Bánhidy a 29., Baróthy a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-5, 3-5, 3-6, 4-9, 8-9, 8-12, 10-12.

 

 

 

A felsőház 5. fordulójának további eredményei:


Ceglédi VSE – Neptun VSC 11-14
Racionet Honvéd II. – Csabai Csirkefogók VK 6-8
BVSC-Zugló II. – AVUS Szombathely 11-9

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.05.21.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív) 


< Vissza