Utolsó másodperces dráma

Utolsó módosítás: 2018. október 06.

Nem sikerült háromból hárommal startolniuk férfi vízilabdásainknak.

 

A másodosztályú bajnokság harmadik fordulójáig kellett várni az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatának első pontvesztésére, ami ráadásul rögtön vereséget jelentett. Az ASI DSE elleni találkozón egyszer sem vezettek az egyetemisták, mégis nagyon közel voltak ahhoz, hogy legalább egy pontot megmentsenek.

 

Ne szaladjunk azonban még ennyire előre, minden ugyanis úgy kezdődött, hogy a találkozó elején Hajós Jácint találatával a fővárosiak szereztek vezetést. Az 1-0-ás hátrányt ugyan egy remekbe szabott, Pál Gergely által végigvitt centerakció révén rögtön sikerült kiegyenlíteni, de ezt követően, elég rossz irányban folytatódott a csata.

 

Egy hete a Hódmezővásárhely ellen szinte kísértetiesen hasonló első negyedet láthattunk, hiszen most is vezettek a vendégek 4-2-re, más kérdés, hogy az első kisszünet előtti emberelőnyét ezúttal nem tudta értékesíteni a házigazda. Nem igazán mentek jól a támadások, hiányzott a kreativitás az akciókból, és ez rá is nyomta a bélyegét az egész meccsre.

A második etapot ezzel szemben is sikerült megnyerni, de csak egy góllal, így féltávnál még mindig az ellenfél állt jobban. Itt jegyezzük meg, az első félidőben több esetben már hárommal is vezettek Kenéz György tanítványai, a harmadik negyedben 6-6-nál ezért egy teljesen más lélektani helyzetről beszélhettünk.

 

Mégsem sikerült meglovagolni ezt az érzést, és rögtön az ASI mozdult el a meccsnull helyzetből. Ezt követően, újból mínusz kettőre nőtt a különbség, de a záró felvonás kezdetére ismét összejött az egalizálás. Sokadig kulcsfontosságú periódusához érkeztünk ekkor az összecsapásnak, amiből azonban sokadjára sem az egriek jöttek ki jobban.

 

Miután a fővárosiak újabb két találattal ezúttal is el tudtak lépni, már érezni lehetett, legfeljebb a pontmentésre maradhat esély. Így is történt, az utolsó támadás jogán ugyanis a fehér sapkásoknál volt a labda. Három másodperccel a vége előtt viszont előbb Vincze Bence, majd a kipattanó után az utolsó pillanatban Jakab Damján ajtó-ablak ziccerét védte óriási bravúrral a mérkőzés embere, Moravcsik Martin.

 

Azzal pedig, hogy a meccs hőse az ellenfél csapatából került ki, még a döntetlen eredmény sem jött össze az Eszterházy SC csapatának. Igazán sajnálhatjuk ezt a fájó vereséget, mert habár végig fogcsikorgatva küzdöttek az egri játékosok, de a jó játék ezen a napon sajnos nem jött elő.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Az első forduló teljesítményével ellentétesen, a mai napon nem játszottunk csapatként. Túl sok volt az egyénieskedés, ami rá is nyomta a bélyegét a játékunkra. Sajnálom, hogy nem tudtunk háromból három győzelemmel kezdeni, már csak azért is, mert a jövő hétvégi, szintén hazai mérkőzésünkre nehéz is lesz összeszednünk magunkat a mai meccs után.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 3. forduló
Eszterházy SC – ASI DSE
9-10 (2-4, 3-2, 1-2, 3-2)
Eger, Termálfürdő, 50 néző
V.: Bereczki M., Győri A.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Szabó E. 1, Darmos R., Vincze B. 1, Ridzyk Z., NAGY R. 3. Cs.: Tomozi B., VARGA M. 2, Jakab Damján, Némethy 1, Pál G. 1 Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/2. ill. 8/2.
Ötméteresből: - ill. 1/1.
Kipontozódott: Vízvári a 25. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-5, 3-6, 6-6, 6-8, 8-8, 8-10, 9-10.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


FTC-Telekom II. – Hódmezővásárhelyi VSC 10-9
Budapesti Honvéd SE II. – Neptun VSC 7-10
Kanizsa VSE – Szolnoki Dózsa VSC II. 19-9
Ybl Water Polo Club – Debreceni VSE II. 17-10

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.06.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza