Váratlan fiaskó a sereghajtónál

Utolsó módosítás: 2021. április 18.

Nem tudott pontot szerezni a tabellán utolsó Neptun otthonában fellépő Eszterházy SC.

 

Egy héttel ezelőtt bravúros pontszerzésről beszélhettünk az Eszterházy SC férfi vízilabdásai esetében, ugyanis a másodosztályú pontvadászat előző fordulójában a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló Ybl Water Polo Club otthonában sikerült remek, döntetlen eredményt elérni.

 

Mindennek tudatában, komoly győzelmi reményekkel utazhatott újra a fővárosba Tóth Péter legénysége, elvégre is, hogyha a harmadik ellen ilyen kiváló teljesítményre voltak képesek nem is olyan régen, akkor a sereghajtó otthonában abszolút a három pont megszerzése lehetett a cél. Merthogy a szombati találkozó előtt még utolsóként fogadhatta vendégét a szebb napokat is meglátott házigazda, amely társaság ősszel sem tudott mit kezdeni aktuális riválisával (16-12).

 

Egri szempontból tehát jó meccsre, ezen túl, mindenképp jó eredményre számítottunk előzetesen, éppen ezért is tűnt meglepetésnek a rossz kezdés. Meglehetősen nehezen akartak megszületni az első találatok, ám azokban nem volt köszönet, hiszen már bőven a nyitó negyed második felében jártunk, amikor 2-0-ra lépett meg a Neptun.

Szerencsére ez nem ijesztette meg az egyetemistákat, akik még az első kisszünetig fordítottak, vagyis három gólt berámoltak kettő és fél perc alatt. A második etap elejére is sikerült átmenteni az előző játékrész végi formát, Batki Bence akciógóljával így már az ESC vezetett kettővel. Ekkor azt gondoltuk, megtalálták a helyes utat a mieink, ám sajnos tévednünk kellett.

 

Merthogy ahelyett, hogy tovább növelték volna előnyüket Podlovics Attiláék, ismét a fővárosiak kezdtek dominálni, ami gyors fordítást jelentett. Innentől kezdve az egész meccs nagyon kiélezetten zajlott, és érezni lehetett, egészen az utolsó pillanatokig izgulnunk kell.

 

Sok volt a kiállítás is, a végjátékra így már létszámban is alaposan megfogyatkozott a vendég alakulat, összességében pedig nem úgy tűnt, hogy a mérkőzés menete az egrieknek kedvezne. A folyamatos hátrányból való zárkózás minden esetben idegőrlő tud lenni, tekintve ugyanakkor, hogy kevesebb, mint két minutummal a befejezés előtt Sík Bence révén újból sikerült egyenlíteni, újból felcsillant a győzelem reménye.

 

Az újabb találat azonban a tabellán utolsó helyet elfoglaló társaság jóvoltából született, és, mint később kiderült, ez a gól jelentette a meccs végét. A hátralévő időben ugyan még rohamozhatott legalább a pontmentésért az Eszterházy SC, de ekkor már semmi nem akart összejönni. Mindez minimális különbségű vereséget jelent, ami mindenképp csalódás az elmúlt hetek tükrében, a Neptun legyőzése ugyanis egyértelműen egy megoldható feladatot kellett volna, hogy jelentsen.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, mert a Neptun az életéért küzd. Sajnos bejött, amitől tartottam, felvettük ellenfelünk ritmusát, amit nagyon nem akartunk. Itt a Hajósban elég kicsi a pálya is, és ez sem feküdt nekünk, ráadásul tényleg alkalmazkodtunk ehhez a kevés mozgásos, verekedős játékhoz, amivel teljes mértékben a hazaiak akarata érvényesült. Sok hibával játszottunk, elől, és hátul sem sikerült jó teljesítményt nyújtanunk, ezért kiemelni sem nagyon tudok senkit. Fájó ez a vereség, mindenesetre igyekszünk az utolsó négy fordulóban javítani.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 18. forduló
Neptun VSC – Eszterházy SC
10-9 (2-3, 3-2, 3-2, 2-2)
Budapest, Hajós-uszoda, zárt kapuk mögött.
V.: Duray A., Truszka L.
ESC: Kazsimér – Rozsnyay, Antal Á., Mata, Kompos 1, Némethy R. 1, Sík B. 2. Cs.: Podlovics A. 1, Batki 2, Dudinszky, Szilágyi M. 1, Nagyváradi 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/4. ill. 15/5.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Sármezei a 26., Kompos a 27., Antal Á. a 29., Jex a 32. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Földesi és Dudinszky a 28., Nagyváradi a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-4, 4-4, 4-5, 7-5, 7-7, 8-7, 9-8, 9-9, 10-9.

 

 

 

A 18. forduló további eredményei:

 

Kanizsa VSE – Ybl Water Polo Club 14-9
Dunakanyar Waterpolo – VIWA-második.ker 12-12
Hódmezővásárhelyi VSC – Oázis SC 11-6
AVUS Szombathely – Ceglédi VSE 15-10
Fehérvár VSE – ASI DSE 8-16

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.18.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza