Végzetes 0-7-es etap

Utolsó módosítás: 2017. november 12.

Hiába kezdtek jobban Tóth Péter tanítványai, súlyos árat fizettek egy komoly kihagyásért.

 

Maradt mumus az Ybl. Kár érte, pedig az OB I/B-s férfi vízilabda bajnokság legutóbbi játéknapjának egri mérkőzése igencsak bíztatóan kezdődött Eszterházy KESC részről. A vezetést ugyan a házigazda szerezte meg, de ezt követően zsinórban négy vendég találat érkezett.

 

A start alapján joggal bizakodhattunk abban, hogy sikerül megtörni azt a rossz sorozatot, ami az Ybl Water Polo Club ellen évek óta tart, de sajnos a folytatás nagyon komoly holtpontot hozott. Elég sokáig nem sikerült újabb gólt szerezni 2-5 után, ellenben a hazaiak hétszer is eredményesek tudtak lenni.

 

A 7-0-ás fővárosi etappal pedig teljesen megfordult a meccs, mínusz háromból ugyanis plusz négyes differenciát eszközölt ki magának a fehér sapkás alakulat. Az egyetemistáknál ezúttal Bánhidy Attila, valamint az ujjrepedéssel bajlódó Jakab Damján nem szerepelhetett, a védekezésben pedig nagy szükség lett volna az említett játékosokra.

Ettől függetlenül is sikerült visszakapaszkodni a mérkőzésbe, amihez kellett az a Szedmák Dávid is, akit az ősz folyamán súlyos sérülés ért a debreceni bajnokin. Az egriek centere két találattal tért vissza a medencébe, más kérdés, hogy Szedmák utolsó mérkőzése is volt ez egyben EKESC-színekben, mert a jövő hét folyamán Svájcba utazik, és ott is folytatja pályafutását.

 

Visszatérve a találkozó alakulására, három perccel a vége előtt, mínusz négyről egyszer csak megérkezett egyetlen találatra Tóth Péter legénysége, köszönhetően Nagy Richárd negyedik, ezúttal ötméteresből érkező góljának. A végjáték így elképesztő izgalmakat hozott, de sajnos többször már annak ellenére sem tudtak eredményesek lenni az egriek, hogy kétszer is játszhattak emberfórban.

 

A hátralévő időt így taktikusan kivédekezte az Ybl, az eredmény pedig nem változott, maradt a 10-9-es hazai siker. Ezzel a mieink sorozatban három győztes meccs után kaptak ki ismét, ami azért fájó, mert a szombati ellenfelet meg is lehetett volna előzni.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nagyon jól kezdtük el a mérkőzést, kiválóan játszottunk, utána viszont megint jött egy elég komoly hullámvölgy, ahol eléggé elhúzott ellenfelünk. A végén aztán visszajöttünk a meccsbe, mínusz egynél két emberelőnyt is kihagytunk, szóval meg volt az esély legalább a döntetlenre, de nem tudtunk élni a lehetőséggel.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 7. forduló
Ybl Water Polo Club – Eszterházy KESC
10-9 (1-4, 4-1, 3-0, 2-4)
Budapest, Komjádi-uszoda.
V.: Benczur M., Nóvé Gy.
EKESC: Benedek Sz. – Szabó E. 1, Bognár B., Mata, Nagyváradi, Némethy, NAGY R. 4. Cs.: Molnár A., SZURGENT M. 2, Vincze B., Halmos P., Szedmák 2, PÁL G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/2. ill. 10/2.
Ötméteresből: 2/1. ill. 1/1.
Kipontozódott: Bognár B. a 26., Cseh a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-4, 2-5, 9-5, 9-6, 10-6, 10-9.

 

 

 

A 7. forduló további eredményei:


Racionet Honvéd II. – KSI SE 1-24
ASI DSE – Swietelsky Békéscsaba 7-15
Dunakanyar Waterpolo – Szolnoki Dózsa VSC II. 10-10
Alfa SC-ESMTK – Debreceni VSE II. 9-15

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.11.12.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza