Vereség a Népligetben

Utolsó módosítás: 2020. február 16.

Nem sikerült megszorongatniuk az FTC második csapatát az Eszterházy SC pólósainak.

 

A múlt hétvégi, Kaposvár II. elleni győztes nyitány után, a tavasz második bajnokiján a fővárosba látogatott az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata, ahol az FTC Telekom II-vel szemben igazi rangadó várt a társaságra.

 

Ősszel nem sikerült jól a zöld-fehérek elleni összecsapás, akkor hazai környezetben 15-10-es vereséget könyvelhettünk el, és miután ez a rivális a fordulót megelőzően felsőházi rájátszást érő pozícióban tanyázott, valóban komoly értéke lehetett volna a pontszerzésnek. Igen ám, csakhogy a házigazda nem adta könnyen magát, és sajnos nem is sikerült megtörni.

Az első negyeden 1-0 után gyorsan sikerült fordítaniuk az egrieknek, ám ezt követően egy 6-0-ás ferencvárosi széria következett, ami elég komoly hátrányba sodorta a vendégeket. Nem is sikerült már a felzárkózás, így az egyetlen kérdés csupán az maradt a hátralévő időben, mekkora mértékű lesz a vereség.

 

Végül közte hetes differencia került a jegyzőkönyvbe, vagyis a Fradi kettőből kétszer győzte le Tóth Péter tanítványait, akik így továbbra is öt egységgel maradnak le a negyedik helyezett Vasas II-től. És, ha már Vasas, legközelebb pont az angyalföldi fiatalok érkeznek az Egri Termálfürdőbe, egy amolyan igazi hatpontos rangadóra.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 13. forduló
FTC Telekom II. – Eszterházy SC
12-5 (3-2, 3-0, 4-2, 2-1)
Budapest, Népliget.
V.: Nóvé Gy., Pagács S.
EKESC: Jászberényi – Antal Á., Tomozi B., Mata 1, Nagyváradi 1, Némethy 3, Hertzka O. Cs.: Tóta – Szilágyi M., Dudinszky, Rácz B., Batki. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/2. ill. 9/0.
Ötméteresből: 3/2. ill. 1/0.
Kipontozódott: Antal Á. a 14., Dudinszky a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 7-2, 7-3, 10-3, 10-4, 12-4, 12-5.

 

 

 

A 13. forduló további eredményei:


Vasas SC II. – KSI SE 3-11
Kaposvári VK II. – Tatabányai VSE II. 10-10
Dunakanyar Waterpolo – Ybl Water Polo Club 7-9
Budapesti Honvéd SE II. – Fehérvár VSE 17-12

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.16.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza