Véresre sikerült Honvéd-meccs

Utolsó módosítás: 2020. március 01.

Gyenge játékvezetés, rengeteg kiállítás, és kétgólos egri vereség egy furcsa mérkőzésen.

 

Nem akármilyen eseményeket tartogató összecsapást tudhat a háta mögött az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata. A Budapesti Honvéd SE II. elleni mérkőzésen gyakorlatilag minden volt, ami csak lehet egy vízilabda meccsen, más kérdés, hogy az eredményesség tekintetében nem a mieink örülhettek a legvégén.

 

Kezdjük ott, hogy elméletileg két bajnoki szerepelt a heti programban, ám az egri Bitskey-uszoda bezárását követően, a szerdai csörte házigazdája hivatalosan jelezte, nem kívánja vendégül látni egri ellenfelét. Habár Tóth Péter tanítványai nem az említett létesítményben tartják edzéseiket, hanem az Egri Termálfürdőben, a Magyar Vízilabda Szövetség mégis úgy döntött, elmarad az ütközet...

 

Szombaton aztán ennek tükrében sem utazott el az egyetemistákkal Jászberényi Gábor, aki a ZF-Eger kapusedzőjeként vett részt az egész koronavírus ügyet kirobbantó bresciai kirándulásban. Miután Tóta Gergőre sem számíthatott a szakvezetés, így egyetlen hálóőrrel, a hosszú idő után ismét a kezdőcsapatban helyet kapó Benedek Szabolccsal kezdte el mérkőzését az egri gárda.

 

Kezdetben elég csendesen csordogált a találkozó, a félidőig legalábbis mindössze négy találat született. Meglehetősen spóroltak a felek a gólokkal, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ekkoriban számtalan komoly lehetőséget puskáztak el a vendégek. Utóbb ennek súlyos következménye lett, hiszen a játék ezen periódusában nem csak előnyre lehetett volna szert tenni, de talán olyan mértékűre is, ami kitart a végéig.

Ehelyett azonban a Honvéd ment el négy góllal, és úgy tűnt, nem lesz izgalom a finisben. Csakhogy jött a tűzijáték! Nem akármilyen utolsó negyedet láthattak a jelenlévők, amivel kapcsolatosan mindenképp meg kell említeni, egyáltalán nem tartotta kézben a meccset a Perédi Péter, Bujka János játékvezetői kettős. Csak érdekességként jegyeznénk meg, a mérkőzés utáni bírói pontozásban meg is látszik ez, hiszen tíz pontból hat és feles osztályzat roppant gyenge produktumról árulkodik.

 

Szóval játékvezetői szinten sem volt egyszerű a helyzet, amit csak tetézett a rengeteg kiállítás. Az utolsó percekben, mondhatni repkedtek a végleges kiállítások, amelyek közül a legsúlyosabb eset egyértelműen a hazai Kubicza Ádám, és az egri Mata Levente összeakadása volt. A nagy víz alatti verekedés végül odáig fajult, hogy az Eszterházy kiválóságát úgy megütötte a fővárosiak pólósa, hogy annak orrából nem kevés vérmennyiség folyt a medencébe.

 

Kubicza meg is kapta a csere nélküli kiállítást, a mieink pedig ezzel az ötméterest, és négyperces emberelőnyt, igen ám, ekkor viszont már csak két és fél minutum maradt a meccsből. A megítélt büntetőt mindenesetre sikerült értékesíteni, sőt, még a következő támadásból is jött a gól, 9-8 után viszont az újabb emberfór már nem hozott találatot. A másik oldalon ellenben sikerült még egyszer eredményesnek lenni, így végül nagy izgalmak mellett, a házigazda győzelmével fejeződött be ez a véresen komolyra sikeredett vízicsata.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Elég kaotikus vége lett ennek a meccsnek, pedig egyáltalán nem így indult. Az az igazság, hogy a találkozó elején rengeteg helyzetet, köztük két ötméterest is kihagytunk, és valósággal szétlőttük a kapufát. A vége aztán olyan lett, amilyen, de még így is benne volt a pontmentés esélye, ami sajnos azért sem jött össze, mert létszámban elfogytunk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 15. forduló
Budapesti Honvéd SE II. – Eszterházy SC
10-8 (1-1, 1-1, 4-2, 4-4)
Budapest, Tüzér utca.
V.: Perédi P., Bujka J.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Tomozi B., Mező Á. 1, Nagyváradi, Némethy R. 2, Mata 2. Cs.: Szilágyi M., Hertzka 2, Dudinszky, Rozsnyay 1, Rácz B. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 13/3. ill. 10/4.
Ötméteresből: 4/2. ill. 3/1.
Kipontozódott: Antal Á. a 24. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Némethy R. a 29., Mata a 30., Molnár G., Mező Á. és Rozsnyay a 31. perben.
Kiállítva (végleg, csere nélkül): Kubicza Á. 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 2-3, 4-3, 6-4, 6-5, 9-5, 9-8, 10-8.

 

 

 

A 15. forduló további eredményei:


KSI SE – Fehérvár VSE 23-9
FTC Telekom II. – Ybl Water Polo Club 11-9
Vasas SC II. – Tatabányai Vízmű SE II. 16-8
Kaposvári VK II. – Dunakanyar Waterpolo 6-14

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.01.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza