Visszavágtunk a Honvédnak

Utolsó módosítás: 2020. március 05.

Ezúttal is kevés gólt hozott a meccs eleje, de a végét most már a mieink bírták jobban.

 

Eredetileg október végén kellett volna lejátszani az Eszterházy SC – Budapesti Honvéd SE II. mérkőzést a férfi vízilabda OB I/B A-csoportjában, ám a fővárosiak miatt el kellett halasztani azt az összecsapást. A sors furcsa fintora, hogy a csütörtök délelőtti új időpont előtt öt nappal rendezték az alapszakasz második körének egymás elleni csörtéjét.

 

Ebből kiindulva, érdekes kis meccs elé néztünk, már csak amiatt is, mert múlt szombaton elég „balhés" kis találkozó kerekedett ki a bajnokiból. Ezúttal szerencsére a komolyabb indulatok elmaradtak, a nagy csata azonban nem. Változást jelentett az összeállításban, hogy a hétvégén remeklő Benedek Szabolcs helyett most Jászberényi Gábor állt az egriek kapujában, viszont az már nem volt változás, hogy ismét kiváló kapusteljesítménnyel találkozhattunk.

 

A hasonlóságot az összecsapás első fele szolgáltatta, amennyiben legalábbis arra gondolunk, hogy a budapesti találkozó felénél 2-2-nél jártunk, most pedig 3-2-nél, úgy valóban nem sok eltérés mutatkozott. Remekül kezdtek az egyetemisták, akik az első negyed közepénél már 3-0-ra vezettek, más kérdés, hogy a negyedik találatukig egészen tizennyolc percet (!) kellett várni.

Ekkor 4-2-es eredményt mutatott a tábla, és bár a Honvéd fiataljai ezek után még egyenlíteni tudtak, a végjáték már Tóth Péter fiaié volt. Az első három játékrészben összesen hat találatot láthattunk, ennek fényében meglepő volt, hogy a záró felvonásban nyolc alkalommal rezdültek a hálók.

 

Szerencsére azonban itt már teljes mértékben az Eszterházy kontrollálta a játékot, a pazar megoldásokat választó, és szuper napot kifogó Rozsnyay Bence, Némethy Richárd kettős vezetésével így a végére négygólos győzelem jött össze. Mindez a szombati 10-8-as vereség után mindenképp pozitívum, már csak azért is, mert egy esetleges pontazonosság esetén, az egymás elleni összevetésben az egriek kerülhetnek majd előnybe.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Szombaton is szoros mérkőzést játszottunk a Honvéddal, most viszont sajt magunknak tettük nehézzé, mivel a meccs első felében nagyon sok komoly lehetőség maradt kihasználatlan. Elég, ha csak a második negyed megúszásos ziccerére, vagy a kimaradt ötméteresre gondolok. A védekezésünk végig jól működött, és így a végén el tudtuk dönteni a mérkőzést, amiért nagyon fontos három pont járt. Vélhetően ezzel nem tudunk a középházat jelentő pozíciónál rosszabbul zárni az alapszakasz végén.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Eszterházy SC – Budapesti Honvéd SE II.
9-5 (3-1, 0-1, 1-0, 5-3)
Eger, Termálfürdő, 20 néző.
V.: Kovács S., Csizmadia Zs.
EKESC: JÁSZBERÉNYI – Antal Á. 1, Tomozi B. 1, ROZSNYAY 3, Nagyváradi, NÉMETHY R. 3, Mata 1. Cs.: Batki, Kovács Cs. T., Dudinszky, Zoufal, Rácz B., Hertzka O. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/4. ill. 5/1.
Ötméteresből: 2/1. ill. 2/1.
Kiállítva (végleg cserével): Stevik a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-2, 4-2, 4-4, 7-4, 7-5, 9-5.

 

 

 

A 6. forduló további eredményei:


Tatabányai Vízmű SE II. – Vasas SC II. 9-20
Ybl Water Polo Club – FTC Telekom II. 9-10
Dunakanyar Waterpolo – Kaposvári VK II. 14-15
Fehérvár VSE – KSI SE 8-26

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.05.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza