Vereséggel kezdték az évet a kézis lányok

A decemberről elhalasztott gödi mérkőzésen pont nélkül maradt az Eszterházy KFSC.

 

Lejátszotta ebben az évben első bajnoki mérkőzését csapatunk. Igaz, egy elhalasztott találkozóról van szó az Európa-bajnokság miatt, hiszen a Göd csapatát érintette az esemény. Érdekesség, hogy a mérkőzést megelőző napon játékvezetői csere is történt, bár az okokat nem tudjuk.

 

Az összecsapást jobban kezdte a hazai csapat, bár zömében csak büntetőből voltak eredményesek. Itt meg is kell jegyezni, hogy összesen tizenháromszor ,,vétkeztünk" ellenfelünkkel szemben, míg a másik oldalon ez a szám elenyésző. Látszott csapatunkon az idény eleji forma, sem támadásban, sem védekezésben nem sikerült megütni az elvárt szintet.

 

Balázs Nikoletta szenzációs félidőt produkált, szinte egymaga tartotta a lelket csapatunkban, ha kellett még átlövésből is bevette Tóth Tímeáék kapuját. Szerencsére a hazaiaknak sem ment jobban, így a félidőben mindössze két találat volt a csapatok között.

 

 

Sajnos a második játékrészben totális csődöt mondtunk. Rengeteg technikai hibát vétettünk, amit a rutinos gödiek ki is használtak. Ebben a félidőben Molnár Nikolett játszott nagyot, utolsó leheletig küzdött. Betörésből, büntetőből és átlövésből is többször volt eredményes irányítónk.

 

Mint ismeretes, csapatunkat még az ág is húzza, László Barbara betegsége miatt alig tudott edzeni a csapattal. Ennek ellenére is próbálta a lehető legtöbbet kihozni magából. A végjátékban próbáltuk kozmetikázni az eredményt, bár a két csapat között nincs ekkora differencia. A rutin és az évek most a Gödnek kedvezett, de bízunk benne, hogy tavasszal a ,,kis" csapatunk vissza tud vágni majd.

 

Ez viszont csak úgy fog működni, ha mindenki a maximumra törekszik minden egyes pillanatban. A nehézségek ellenére is ki lehet jelenteni, ebben a csapatban több van, mint amit a mai napon mutatott. Javítani már hétvégén lehet a hazai rendezésű Dobó Kupán.

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: Elfogadható első félidei játékot követően, a szünet után, ahogy nőtt a hazaiak előnye, úgy veszítettük el a hitünket. Sajnos, amikor felzárkózhattunk volna, döntő helyzetekben hibáztunk. A hajrában már csak szépíteni tudtunk az eredményen.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 12. forduló
Gödi SE - Eszterházy KFSC 32-26 (15-13)
Göd, Városi Sportcsarnok, 150 néző.
V.: Bonifert F., Oláh V.
EKFSC: Győrffy - BALÁZS N. 6, MOLNÁR N. 11 (4), Petrovics 1, Benedek R. 1, Mészáros 1, Bárkai 1. Cs.: Kveták, Bernáth (kapusok) - Csizmadia, Őri I. 1, Juhász R. 1, Bocsi, László B. 2, Szendrey 1. Edző: Hegedűs Tibor.
Hétméteresek: 13/12. ill. 5/4.
Kiállítások (kétperces): 16 perc, ill. 14 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-2, 12. p.: 5-5, 18. p.: 8-7, 24. p.: 11-9, 36. p.: 18-16, 42. p.: 23-17, 48. p.: 27-19, 54. p.: 30-22.

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu

(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza