A Fradinál zártuk az évet

Utolsó módosítás: 2019. május 20.

Véget ért női kézilabdásaink első osztályú szereplése.

 

Amit az Eszterházy SC-nek a múlt szerda jelentett, azt az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatának a mai nap, avagy a szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzését. Egyébként is a K&H Liga befejező játéknapjánál tartottunk, de az újabb hétközi meccs az Elek Gyula Arénában is az ünneplés jegyében kezdődött.

 

A házigazda legalábbis kihasználva az alkalmat, a találkozó elején elbúcsúzott a nyáron távozó játékosaitól. A mieink a tapsvihart és megható perceket is türelmesen végig várták, aztán pedig nagyjából hat percig tudtak szorosan tapadni vendéglátójukra.

 

A Fradi szerzett vezetést Schatzl Nadine találatával, majd 2-1-nél is a zöld-fehérek álltak jobban, de ekkor még mindkét gólra rögtön érkezett egri válasz. Eddig, ezek után ugyanis egyre jobban kezdett ellépni Elek Gábor együttese. A rendkivül nagy különbség ellenére, mégsem lehet azt mondani, hogy teljesen simán alakult volna a játékrész legnagyobb része, hiszen a tizenkilencedik percben még csak négy gól volt a felek között (9-5).

 

A félidő hajrájában azonban megrázták magukat a hazaiak, rendre kihasználták az egyetemisták védelmi megingásait, illetve az egri kiállítások okozta emberelőnyös lehetőségeket. Apropó kiállítások! Az első felvonás során kettő hazai, és négy vendég büntetést láthattunk, amiből hármat is az a Bocsi Szonja könyvelhetett el, aki így ideje korán, a félidő utolsó előtti percében a kizárás sorsára jutott.

 

A szünetre kialakult közte nyolc fordulás után hamar kétszámjegyű különbségre duzzadt, amikor Márton Gréta 18-8-ra alakította az állást. Az összecsapás ekkorra végérvényesen eldőlt, de azért még hosszú percek hátra voltak a befejezésig.

 

A Fradi továbbra is próbált nagy iramot diktálni, ami nem igen ízlett Debre Viktor és Rutka Péter alakulatának, Klujber Katrin vezetésével így a házigazda egyre közelebb került az újabb mérföldkőhöz. A közte húsz végül az ötvennegyedik minutumban alakult ki Lukács Viktória okos pattintásával (34-14), miközben az abszolút végjáték is elkezdődhetett.

 

Összességében a várakozásoknak megfelelően, egyértelműen alakult a mérkőzés, amely végén az FTC huszonhárom góllal bizonyult jobbnak. Az Eszterházy SC a vereség ellenére sem szégyenkezhet, mint, ahogyan az egész szezon alapján sem, hiszen a mezőny többi tagjától sokkal szerényebb képességekkel is sikerült öt pontot összeszorgoskodni. Más kérdés, hogy ez nem volt elég a bennmaradás kiharcolásához, szóval jövőre ismét az NB I/B következik, hogy aztán remélhetőleg minél hamarabb visszatérhessenek a lányok a világ legerősebb bajnokságába.

 

 

Mestermérleg:

 

Elek Gábor: – A legőszintébben mondhatom, hogy nagyon várjuk vissza az Egert ebbe a bajnokságba, és én ebben az egy évben egri szurkolóvá váltam. Amit Debre Viktor elmondott, hogy milyen pénzből gazdálkodik ez a csapat, tényleg egy csoda, hogy ebben az osztályban így helyt tudott állni. Mindig is mondtam, hogy fontos lenne a magyar kézilabda számára az egyetemista csapatok bevonása, és erre az Eszterházy remek példa. Ami minket illet, érzelmes találkozó volt, mert több olyan játékostól búcsúztunk el, akik az elmúlt években nagyon sok mindent megtettek a Ferencvárosért.

 

Debre Viktor: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, papírforma eredmény született. Átgázolt rajtunk a Fradi, bár szerettük volna megnehezíteni a dolgát, így viszont kicsit asszisztáltunk az ünnepléshez. Nekünk ezzel lezárult egy szakasz, egy csoda volt számunkra ez az év, és, hogy például ma is itt tudtunk játszani. A lányoknak rögtön elmondtam, hogy égessék bele a fejükbe azt, hogy vissza kell kerülnünk ide, úgyhogy a következő évben ez lesz a célunk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

K&H Liga, 26. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria – Eszterházy SC 39-16 (16-8)
Budapest, Elek Gyula Aréna, 1100 néző.
V.: Sándor L., Szikszay Cs.
FTC: SZIKORA – FALUVÉGI 4, KLUJBER 8 (1), Pásztor N., Klikovac, Klivinyi 3, SCHATZL NADINE 4. Cs.: Farkas K. 2 (2), Márton G. 1, Snelder 3, Pena 4, TÓTH N. 5, LUKÁCS V. 5. Edző: Elek Gábor.
EKESC: Győrffy – Bocsi 1, Iván E. 2, BRETTNER 4, SÁRI 6 (2), Pados 1, Buzsáki 1. Cs.: Leiner – Bernát D. 1, Dohány V., Csomós A., Sepsi, Hanczvikkel, Borbély. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-1, 12. p.: 7-2, 18. p.: 9-4, 24. p.: 11-6, 36. p.: 19-10, 42. p.: 25-12, 48. p.: 30-14, 54. p.: 33-14.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/4. ill. 2/2.

 

 

 

A 26. forduló további eredményei:

 

Győri Audi ETO KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 33-27
Kisvárda Master Good SE – MTK Budapest 26-24
GVM Europe-Vác – DVSC-Schaeffler 35-34
Siófok KTC – Moyra-Budaörs Handball 35-27
EUbility Group-Békéscsaba – Alba Fehérvár KC 26-31
Dunaújvárosi KKA – Érd 24-32

 

 

 

 

 

 

Forrás és FOTO: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.05.15.


< Vissza