A Kispest is letudva

Utolsó módosítás: 2019. december 01.

Egy siker hiányzik a tökéletes őszhöz az Eszterházy SC női kézilabdacsapatának.

 

A forduló rangadóját rendezték Egerben az Eszterházy SC Kispest NKK elleni találkozóján, hiszen a tabellán első helyezett a harmadikat látta vendégül. Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a két gárda között négy pont különbség alakult ki eddig a hétvégig, ezért különös jelentősége volt annak, milyen végeredmény születik a Leányka úton.

 

A tét kicsit rányomta a bélyegét a kezdésre, mindkét csapat sok hibával indult, ez pedig a gólok számán is meglátszott. Itt kell megjegyezni, ez a fajta szituáció a vendégeknek kedvezett. Az első egri találatra majdnem négy percet kellett várni, és sajnos a folytatásban sem nagyon akart beindulni a gépezet.

 

Majdhogynem pontosan a félidő felénél Debre Viktor meg is elégelte a sok hibát, azt, hogy támadásban nagyon sok pontatlanságot látott a tanítványoktól, így jött a meccs első időkérése. A játékmegszakítás ellenére, nem az a fordulat jött, amire vártunk, főleg, hogy néhány minutummal később már néggyel lógtak meg a fővárosiak (6-10).

Bajba kerültek az egyetemisták, valamit tehát mindenképpen változtatni kellett, már csak azért is, mert sok vendég találat született olyan lerohanásból, amire a szakvezetés előzetesen kiemelten felhívta a figyelmet. Az is problémát jelentett, hogy nem igazán tudott kapusteljesítményt felmutatni a házigazda, és ez még azután is igaz volt, amikor Győrffy Alexandra helyett Leiner Bernadett állt a kapuban.

 

Mínusz négy után nem sokat tettünk volna rá, hogy a szünetben a mieink állnak majd jobban, már pedig pontosan így történt. Az igazi áttörést vélhetően Pankotai Luca pályára küldése jelentette, az egriek irányítója legalábbis az első percek bizonytalansága után, igazi vezérré lépett elő a támadásoknál. Szépen lassan kezdte is ledolgozni hátrányát a listavezető, bő egy minutummal a félidő vége előtt aztán ki is egyenlített, sőt, az utolsó másodpercekben Iván Emese bombájával már az előnyt is megszerezte. Először a mérkőzésen – tegyük hozzá -, de lélektanilag nézve, pont a legjobb pillanatban.

 

Fordulás után is folytatódott a „Pankotai-show", a hazaiak kettese ugyanis továbbra is parádézott. A második játékrész első három egri gólját egyaránt ő szerezte, nem sokkal később pedig már öttel (20-15) lógott meg az Eszterházy, ami a találkozó addigi legnagyobb differenciáját jelentette.

Hogyha fentiekben kiemeltük azt, hogy nem nagyon volt megfelelő kapusteljesítmény, akkor úgy kerek, ha Leiner Bernadett fordulás utáni produkcióját is megemlítjük. Ebben a periódusban már nem egy védést láthattunk, köztük igazán nagyokat is, ezek nélkül aligha húzhattak volna el a pirosmezesek.

 

Mégis résen kellett lenni, mert még nagyon sok volt hátra a mérkőzésből. Pláne, hogy egy hét és félperces hazai gólcsend következett, szerencsére azonban ezidő alatt „csak" mínusz kettőig tudtak felzárkózni a kispestiek. Úgy hittük, ezzel a holtpont véget is ér, amikor pedig gyors egymás után két találatnak is örülhettünk, plusz négynél egy kicsit megint kiegyenesedhettünk.

 

Aztán teljesen váratlanul egy komoly játékmegszakítás következett, az összecsapás egyik játékvezetője, Kiu Gábor a lábához kapott, és nem tudta folytatni munkáját. A gyors orvosi segítség nem maradt el, és mint az elsődleges diagnózis megállapította, alighanem achilles-ín szakadásról van szó. A szabályok szerint, a hátralévő játékidőt így egy játékvezetővel kellett lejátszani, de szerencsére nem történt semmi rendkívüli a továbbiakban.

 

Ebben a mondatban az is benne van, hogy az Eszterházy SC már nem engedte ki kezei közül a győzelmet, és ugyan a végjátékban történt még egy, s más, mint például Kobela Tamara harmadik kétpercese, vagy Pados Mónika utolsó másodperces piros lapja (amiért nem hagyta elvégezni a középkezdést), nem kellett izgulni a végén. Ezzel megvan a tízedik siker is, és a hibátlan mérleg, illetve az őszi bajnoki cím is.

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Azt kaptam, amire számítottam, mondtam is a lányoknak, hogy a Kispest véleményem szerint, a legjobb kézilabdát játssza ellenfeleink közül. Rettentő gyors, nagyon pontos ellenfél, ezért is kellett figyelnünk. Pontosan húsz percig így is ment a játék, eddig négy, vagy öt indítás gólt kaptunk, aztán viszont sikerült rendesen belemennünk a játékba. Felpörögtünk, megváltozott a teljesítményünk, és az utolsó másodpercekben meg is fordítottuk az eredményt. Fordulás után el tudtunk szakadni, és ez szerintem, el is döntötte a találkozót. Úgy érzem, el is fáradtak a kispestiek, amit mi ki tudtunk használni. Nagy iramú mérkőzés volt ez, kiemelkedett az NB I/B-s színvonalból, ezért is örülünk nagyon a győzelemnek, ami az eddigi legnehezebb összecsapásunk volt.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, kelet, 10. forduló
Eszterházy SC - Kispest NKK 27-23 (15-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 250 néző.
V.: Kiu G., Kiu T.
EKESC: Győrffy – Iván E. 6, Kuti, Brettner 3, Kobela, BUZSÁKI 3, Sári 4. Cs.: Leiner – Pados 4 (2), PANKOTAI 6, Bernát D. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 3/2. ill. 5/3.
Kiállítás (kétperces): 10 perc, ill. 10 perc.
Piros lap: Pados a 60. percben
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-2, 12. p.: 4-5, 18. p.: 6-8, 24. p.: 8-11, 36. p.:18-15, 42. p.: 20-16, 48. p.: 21-18, 54. p.: 23-20.

 

 

 

A 10. forduló további eredményei:


Pénzügyőr SE - NKK Balmazújváros 32-24
FTC U19 - GBB ZRT Kecskeméti NKSE 39-37
Tempo KSE - Oxxo Energy Orosházi NKC 22-35
Hajdúnánás SK - PC Trade Szeged 31-31
VS Dunakeszi – Gödi SE 27-34

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.11.30.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza