A vége izgalmas lett

De megnyerte ide első rangadóját az Eszterházy KESC.

 

Újra benépesült a Leányka út, mert újra női kézilabda bajnoki mérkőzést rendeztek a csarnokban. Az új szezon első hazaija ráadásul rögtön rangadót hozott, hiszen az előző fordulóban a tavalyi bronzérmes Gödöt tizenöt találattal legyőző Orosháza volt a látogató.

 

Előzetesen Debre Viktor úgy fogalmazott, az ellenfél gyors támadójátékára kell leginkább felkészülni, és bizony az első félidőben már láthattuk is, mennyire hatékonyan működik a hazaiak hátsó alakzata. Az orosházi trénere, Papp László már a nyolcadik percben kénytelen volt időt kérni, miután a rivális olyannyira lelassította csapata akcióit, hogy ebben a periódusban mindössze egyetlen vendég gól állt az eredményjelzőn (4-1).

 

A folytatás is a mieinknek sikerült jobban, akik a játékrész felénél már 11-6-ra is vezettek. Más kérdés, hogy ekkor jött egy kisebbfajta kihagyás, és rögtön két találatra közelített az ONKC. Hazai időkéréssel folytattuk, aztán pedig a szünetig megint hazai remek játékkal.

Fordulás után az addigi (és, mint később kiderült, a meccs) legnagyobb különbség is kialakult, és már plusz hatos differenciánál tartottunk. Ezt követően azonban egyre inkább kezdett elfogyni az ötlet a támadásoknál, ezért hihetetlen fontos volt, hogy hátul továbbra is stabilan álljanak a lábukon a lányok.

 

Szoros végjátékra lehetett számítani, és meg is kaptuk az izgalmakat. A hangulat is kezdett a tető fokára hágni, pláne, amikor az utolsó percekhez értünk. Két minutum maradt plusz kettőnél, és mindenki tudta, egyetlen találat kell a győzelemhez. Ez az egy eredményes akció ugyanakkor már nem jött össze, megnehezítve ezzel a hajrát.

 

Az Orosháza értelem szerint, nem adta fel, és megérezvén a „vérszagot" komoly veszélyt jelentett az EKESC-re. Az utolsó percben közte egynél nem sikerült tehát újból betalálni, és tizenegy másodpercük maradt még a vendégeknek egy időkérés utáni akcióra, kvázi a pontmentésre.

 

Ahogy fogalmaztunk, az izgalmak már igazán komolyak voltak, ám, amikor Takács Fruzsina a játékvezetők által megítélt időntúli szabaddobást nem tudta gólra váltani, minden eldőlt. Első hazai meccsét így, bár elég nehezen, de behúzta az Eszterházy KESC, így a sikeresen megvívott rangadó után továbbra is hibátlan.

alt

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk, ami valóban rangadó volt a javából. A végén a lányok megérezték a győzelem lehetőségét, és kicsit mintha megijedtek volna tőle, de a lényeg, hogy nagy nehezen behúztuk a hajrát. Négy ponttal kezdtünk, és ez most a legfontosabb, de szeretnénk a jövő héten is eredményesek lenni, ezért hétfőtől készülünk tovább a következő feladatra.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 2. forduló
Eszterházy KESC – Orosházi NKC 25-24 (16-11)
Eger, Eszterházy-csarnok, 250 néző.
V.: Bujdosó M., Horváth V.
EKESC: Győrffy – Bocsi 2, IVÁN E. 9, Petrovics 1, SÁRI 7 (3), KOBELA 1, Buzsáki 2. Cs.: Leiner – Molnár N., Kovács F., Nyakó 3, HANCZVIKKEL. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/4. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 7-2, 18. p.: 10-6, 24. p.: 12-9, 36. p.: 17-14, 42. p.: 19-16, 48. p.: 22-18, 54. p.: 22-21.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:

 

Kispest NKK - Hódmezővásárhelyi LKC 29-20
Hajdúnánás SK - Szent István OTP 32-26
Gödi SE - Kézilabda Szeged SE 27-17
Gyömrő VSK - Nyíradony VVTK 22-25
NKK Balmazújváros - PC Trade Szeged KKSE 26-20
Szentendrei NKE - Pénzügyőr SE 34-35

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2017.09.16.

(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza