Az élen telelünk!

Tizenhat gólos győzelemmel zárta az őszt az Eszterházy KESC női kézilabdacsapata.

 

A Nyíradony elleni hazai mérkőzéssel zárta a 2017-es esztendőt az Eszterházy KESC felnőtt együttese, amely mérkőzés ünnepi pillanatokkal kezdődött. A hazaiak két játékosa kerek számhoz érkezett, Buzsáki Nikolett ötvenedik, míg Petrovics Gerda századik EKESC-színekben lejátszott meccséért kapott emlékplakettet, amit az Eszterházy Károly Egyetem rektora, az Eszterházy KESC elnöke, dr. Liptai Kálmántól adott át.

 

Kezdődobója is volt a találkozónak, méghozzá annak apropóján, hogy a lányok ősszel több közös baleset-megelőzési demonstrációban vettek részt a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Az összecsapás első momentuma ezért most a testület sajtószóvivőjét, Soltész Bálint rendőr őrnagyot illette.

 

Innentől viszont már minden komolyan ment, hiszen feltétlen szükség volt a mérkőzés két pontjára ahhoz, hogy őszi bajnokként mehessenek téli pihenőjükre az egyetemisták. Igazából nagyon sokáig nem is kellett gondolkodni azon, hogy milyen végkimenetele lesz az összecsapásnak, hiszen rögtön a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést az EKESC.

Kezdjük azzal, hogy Győrffy Alexandra ott folytatta a kapuban, ahol egy hete abbahagyta. Egészen elképesztő, amit az egriek hálóőre ezen a napon is művelt, mondhatni, megbabonázta a vendég lövőket. A kapusparádé nagyon sokat hozzátett a nagyarányú különbség kialakításához, de természetesen kellettek elől a gólok is.

 

Nos, azt kell mondjuk, ennél a szegmensnél is csak szuperlatívuszokban beszélhetünk a produkcióról, aminek köszönhetően, egy Sári Barbara által értékesített hétméteressel, a huszonötödik percben már közte tízet jegyezhettünk (15-5). Ezek után sem álltak meg az egyetemisták, és a félidőig tucatnyi differenciát alakítottak ki.

 

Féltávnál a múlt heti, Kispest elleni találkozóhoz hasonlóan, most is hat bekapott gólnál tartottak Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai, ezek alapján pedig úgy tűnik, pont az ősz végére állt teljesen össze a hátsó alakzat.

A félidő sem telt unalmasan. A hét elején meghirdetetteknek megfelelően, azon gyermekek közül, akik szurkolói táblával érkeztek, dedikált csapatképeket, és mezeket sorsoltak ki a helyszínen. Volt is bőven transzparens szombat este az Eszterházy-csarnokban.

 

Szünet után sem sokat változott a játék képe, az utolsó percig ugyanúgy dominált a pályán a hazai együttes. Miután a különbség sem csökkent, inkább csak tovább nőtt, bátran hozzá lehetett nyúlni a kispadon ülőkhöz is. Deák Dalma kivételével mindenki lehetőséget is kapott, a beszállók közül pedig egyértelműen a Kovács Fanni, Molnár Nikolett kettősnek ment legjobban a játék.

 

A legvégére tizenhat gólos egri győzelem jött össze, a közönség így teljes joggal ünnepelte kedvenceit. A sorozatban elkönyvelt hetedik diadal azt jelenti, hogy kétpontos előnnyel, őszi bajnokként telelhet a társaság, ami tekintve az erőviszonyokat, nem kis dolog.

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Egyértelműre sikeredett a mérkőzés, és úgy gondolom, az utolsó fordulóban ez volt a lényeg. Arról szólt ez a mai történet, hogy nyerjünk valahogyan, és az első helyen tudjunk telelni, ami megtörtént, nem is akármilyen játékkal. Nagyszerű érzés, amikor egy csapat az élen tud állni, most mi is érezhetjük ennek az örömét, de megmondom őszintén, eléggé meglepett, hogy mi vagyunk a listavezetők. Nem mondom persze, hogy érdemtelen lenne, hiszen nagyon sokat dolgoztak a lányok, de igazából nem voltak kiemelkedő mérkőzéseink. A Kispest meccs ilyen volt, de nagyon rosszra sem emlékszem a Szeged és Szent István meccseket leszámítva. Nagyon egységesek voltunk az egész félév során, rettentően küzdöttünk, pontosan ezek a dolgok kellene a sikerhez. A lányok végig odatették magukat, ezért nem érdemtelen, hogy a mi hátunkat nézi most a mezőny.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 13. forduló
Eszterházy KESC - Nyíradony VVTK 36-20 (18-6)
Eger, Eszterházy-csarnok, 300 néző.
V.: Kiu G., Kiu T.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi 1, Iván E. 4, Petrovics 3, Sári 7 (4), HANCZVIKKEL 5, Buzsáki 5. Cs.: Leiner – MOLNÁR N. 3, KOVÁCS F. 4, Muhari, Kobela 3, Majoros V. 1, Sepsi. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/4. ill. 2/1.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. -
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 7-2, 18. p.: 13-4, 24. p.: 14-5, 36. p.: 21-8, 42. p.: 24-9, 48. p.: 28-14, 54. p.: 31-16.

 

 

 

A 13. forduló további párosításai:


Szent István OTP - Pénzügyőr SE 30-28
Hajdúnánás SK - PC Trade Szeged KKSE 23-35
Gyömrő VSK - Kispest NKK 23-38
Gödi SE - Hódmezővásárhelyi LKC 33-25
NKK Balmazújváros - Orosházi NKC 24-31
Szentendrei NKE - Kézilabda Szeged SE 33-22

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.12.09.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza