Búcsú a Ligakupától

Utolsó módosítás: 2021. január 30.

Hiába nyert kettővel Kispesten az Eszterházy SC, egy gól még kellett volna.

 

Esős, havas, borús időben érkezett meg a Soroksári Sportcsarnokba az Eszterházy SC felnőtt alakulata, ám annál nagyobb elszántsággal, hiszen feltett szándéka volt legalább négy találattal felülmúlni péntek esti ellenfelét, a Kispest NKK-Vajk gárdáját.

 

Csak a rend kedvéért, a Ligakupa D-csoportjának zárófordulójában a hatpontos, és eddig hibátlan házigazda ellen az említett különbség volt szükséges ahhoz, hogy a három meccsen két egységgel kevesebbet gyűjtő egyetemisták zárjanak hármasuk élén. Ennél rosszabb eredmény a kispestiek negyeddöntős pozícióját jelentette volna, vagyis alapvetően elég nehéz feladat várt a mieinkre.

 

Iménti kijelentésünket tetézhetjük azzal is, hogy a 2020/2021-es szezonban még nem sikerült pontot szerezni kétszeri nekifutásra sem a mai rivális ellen. Ezen felül megint több hiányzó sújtotta az egrieket, akiknél Kobela Tamara, Kuti Bettina, valamint Csomós Anna figyelte a játékot a lelátóról.

 

A találkozó elejétől aztán nem lehettek túlságosan boldogok az említett játékosok, a házigazda ugyanis remekül kezdett. Vitathatatlan, hogy beragadt az ESC-rajt, 6-2-nél, és 7-3-nál így meglehetősen távolinak látszott a hőn áhított továbbjutás. Mégsem Zsadányi Sándor volt az, aki első alkalommal kért időt, hiszen egyszer csak a semmiből, teljesen más fordulatszámra kapcsoltak a vendégek.

 

Régen tapasztaltunk ilyen extázist, és tüzet az egri lányokon, mint a félidő felétől, ami nem csak a pályán lévőkön volt érezhető, hanem a kispadon ülőkön is. Fantasztikus perceket produkáltak ekkoriban Juhász Renátáék, akik minden egyes ütközésnél olyan ünneplést kaptak a partvonalon túl ülő (mit ülő, ugráló) társaktól, amit konstatálva nem is csoda, hogy ilyen teljesítményt tudtak nyújtani.

A hátsó alakzat rendeződését, és megkeményedését követően, elől is egyre inkább megjelentek a jó egyéni teljesítmények. Bató Lili például ugyanolyan tűzzel és pontossággal irányította a többieket, ahogyan azt három nappal ezelőtt, Hajdúnánáson láthattuk a második játékrészben. Brettner Zsófia is remek megoldásokat választott az ellenfél kapuja előtt, plusz még ott volt a két szélső, Kiser Panna és Bernát Dorina, akik szintén veszélyesen céloztak.

 

A korábbi mínusz négyes hátrányból így előbb utóbb egyenlítés lett, majd a huszonkettedik percben először, végre egri vezetés (9-10). Ezt követően rögtön jött még egy vendég találat, majd egy kispesti fordítás, a szünetben mégis mi örülhettünk jobban, hiszen két góllal megint sikerült meglépni.

 

Fordulás után sem csillapodott a harcikedv egyik oldalon sem, továbbra is óriási csatát láthattunk a pályán. Habár a játékrész első perceiben kicsit megijedtünk, mert ismét egyenlíteni tudott a Kispest, ám a negyvenharmadik minutumban egy ragyogó Juhász Renáta megmozdulás révén, először sikerült ledolgozni az összetettbeli hátrányt (17-20). És, ha egy üzlet beindul! Nem sokkal később Bernát Dorina jóvoltából sikerült két gólt elhelyezni a kapuba, 18-22-nél pedig a párharc során első alkalommal álltak továbbjutásra az egyetemisták. De még hátra volt több, mint tíz perc, vagyis pokoli izgalmak vártak ránk a végjátékban.

 

Meg is kaptuk, amire számítottunk, és érezni lehetett, hogy egyetlen találat fog dönteni. Sajnos azonban nem ide. Pedig nem sokkal kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt még három góllal, ráadásul huszonhat szerzettel (ennyit kapott otthon) vezetett az Eszterházy SC, vagyis nagyon komoly esélye volt a továbbjutásra. Csakhogy többször már nem tudtak eredményesek lenni az egriek, ellenben a kispestiek egyszer igen.

 

Nyolc másodperccel a vége előtt Zsadányi Sándor egy jó védekezés után gyorsan időt kért, de a maradék időben annak ellenére sem sikerült betalálni, hogy Bató Lilinek is volt kapuralövése, valamint Juhász Renátát a vonal előtt állva, egyértelműen belökték a büntető területen belülre... Ezzel eldőlt, a Kispest jutott a legjobb nyolc közé, ennek ellenére csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a mieinkről, akik több kulcsjátékost nélkülözve is nyerni tudtak a fővárosban és hajszálnyira estek el a legjobb nyolc közé jutástól.

 

 

Mestermérleg:

 

Zsadányi Sándor: – A csapat hozzáállása, és küzdenitudása miatt nem érdemeltük meg, hogy kiessünk a Ligakupából. Csak gratulálni tudok a lányoknak.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

Ligakupa, D-csoport, 6. forduló

Kispest NKK-Vajk – Eszterházy SC 24-26 (12-14)

Budapest, Soroksári Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Marton Zs., Szabó E.
ESC: LEINER – BERNÁT D. 6, BRETTNER 5, BATÓ 7 (2), ALAXAI, SZECSŐDI 2, KISER 5. Cs.: VAJK – JUHÁSZ R. 1, BUZSÁKI. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: – ill. 2/2.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 7-5, 18. p.: 8-8, 24. p.: 10-11, 36. p.: 15-15, 42. p.: 16-17, 48. p.: 18-21, 54. p.: 21-23.

 

 

 

A D-csoport végeredménye:

 

1. Kispest 6 pont, 2. Eszterházy SC 6, 3. Hajdúnánás 0.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.30.

(FOTO: kispestkezi.hu)


< Vissza