Búcsú az NB I-től

Utolsó módosítás: 2019. május 05.

Győrben, a világ legjobbjánál vált matematikailag is biztossá a kiesés ténye.

 

Ahogyan az várható volt, nem tudta megszorongatni házigazdáját az Eszterházy SC felnőtt együttese, a Győri Audi ETO KC összességében ugyanis huszonhat góllal nyert meg a K&H Liga huszonnegyedik fordulójában rendezett mérkőzést, ezzel pedig hivatalossá vált, hogy búcsúzik az élvonaltól az újonc.

 

Igazából ez már elég régóta biztos forgatókönyvnek tűnt, gyakorlatilag az lehetett a kérdés, hogy mikor húzhatjuk meg azt a bizonyos vonalat. Azzal, hogy ez két körrel az idei szezon befejezését megelőzően történt meg, láthatóan jobban teljesítettek az egyetemisták, mint négy éve, amikor történetük során első alkalommal szerepeltek az élvonalban.

 

De, hogy magáról a bajnok elleni összecsapásról is említést tegyünk, a győri csapat álomrajtot vett, nem szeretett volna ugyanis abba a csapdába esni, mint Egerben. A világsztárok sokaságát felvonultató társaság a jövő heti Bajnokok Ligája négyes döntőjére készült, így nem engedhettte meg, hogy egyetlen percet is félvállról vegyen.

 

Az első negyedórában a beálló Kari Brattset gyakorlatilag gólkirálynő lett, hiszen a társai forintos labdákkal szolgálták ki. A félidő közepén Danyi Gábor szinte sort cserélt, itt szerepelt többek között Görbicz Anita, illetve Eduarda Amorim, hogy csak pár nevet említsünk. Szerencsére az egriek szépen lassan felvették a mérkőzés ritmusát, bár félreértés ne essék, nem BL-ritmusról beszélhetünk. Ennek ellenére szépen lassan kezdte elérni azt a gólszámot az EKESC, amit annak idején januárban is szerezett a világ egyik legjobb csapata ellen.

Sajnos védekezésben nem sikerült egyetlen percre sem megközelíteni a múlt heti formát, szinte végig átjáróháznak bizonyult a hátsó alakzat. Ennek köszönhető a tizenöt gólos hátrány a szünetre, amit Debre Viktor nem is hagyott szó nélkül az öltözőben.

 

A második játékrész ugyanúgy kezdődött ahogyan az első, tovább robogott a győri gyors. Győrffy Alexandra a kapuban volt, hogy tudott bravúrokat bemutatni, de ahhoz, hogy szorosabb eredmény születhessen, ő is nagyon kevés volt. Támadásban akadtak jó pillanatok, Pados Mónika például végre átlövőként jól teljesített, és Iván Emese is újra ontotta a gólokat. Csak az a fránya védekezés ne lett volna...

 

A mérkőzés végén a győri szurkolók végig pacsiztak a lányokkal, akik rengeteg kedves üzenetet kaptak. Megtiszteltetés lehetett az Eszterházy SC számára a mai nap, hiszen ezt az élményt soha senki nem veheti el a lányoktól. Olyan köritest kaptak a csapat tagjai, mint egy BL-gárda, és a több mint kétezerötszáz hazai szurkolótól kapott szeretet is azt mutatja, jó példa lehet az, ami Egerben, az egyetemen megy.

 

 

Mestermérleg:

 

Danyi Gábor: – Nagyon tisztességesen, és úgy álltunk hozzá a találkozóhoz, ahogyan azt megbeszéltük. Tudtunk gyakorolni lerohanásokat, játékot felállt fal ellen, szóval többféle formációval is találkoztunk, úgyhogy abszolút jó volt a hozzáállás. Mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon szimpatikus volt az egri csapat, sportszerűen állt hozzá ehhez a mérkőzéshez, és nagyon remélem, hogy két év múlva ismét találkozhatunk majd ebben a bajnokságban.

 

Debre Viktor: – Örülök, hogy itt lehettünk, egy óriási élmény volt ez nekünk, legalábbis nekem személy szerint mindenképp. Itt játszani egy nagyszerű dolog, de egy rettentően erős ellenfél volt ma a riválisunk. Az volt a cél, hogy minden pillanatát kiélvezzük ennek a találkozónak. Tisztességesen álltunk hozzá a meccshez, és az a legfontosabb, hogy mindenki megúszta sérülés nélkül. Gratulálok a Győrnek a bajnokság megnyeréséhez, és természetesen nagyon szurkolunk azért, hogy idén is sikerüljön megnyernie a Bajnokok Ligáját.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

K&H Liga, 24. forduló
Győri Audi ETO KC – Eszterházy SC 49-23 (26-11)
Győr, Audi Aréna, 2600 néző.
V.: Héjja, Kónya.
GYŐR: Leynaud – Bódi 2, N. Mörk 5, S. Oftedal 5 (2), BRATTSET 8, TOMORI 5, FODOR 7. Cs.: Kiss É. – A. Hansen 2, V. KRISTIANSEN 6 (1), Puhalák 2, Amorim 3, Görbicz 4 (1). Edző: Danyi Gábor.
EKESC: Győrffy – Bocsi, IVÁN E. 7, Brettner 4, Sári, PADOS 8, Borbély M. 3. Cs.: Leiner – Hanczvikkel, Csomós A., Dohány V. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 6-1, 14. p.: 12-4, 18. p.: 16-6, 25. p.: 21-8, 36. p.: 31-11, 48. p.: 40-16, 54. p.: 44-20.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/4. ill. 1/0.

 

 

 

A 24. forduló további eredményei:

 

Dunaújvárosi KKA – Moyra-Budaörs Handball 24-26
GVM Europe-Vác – Alba Fehérvár KC 33-23
EUbility Group-Békéscsaba – MTK Budapest 30-34
Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Siófok KTC 27-28
DVSC Schaeffler – Érd 34-31
Kisvárda Master Good SE – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-32

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.05.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza