Csúfos hazai búcsú

Negyvenkét gólt kapott sorozatban harmadik vereségén az Eszterházy KFSC.

 

Ünneppel indult és ünneprontással fejeződött be a vasárnap délután a Leányka úton. Ünneppel, mert az egri juniorcsapat újabb sikerrel véget érő találkozója után vehették át az aranyérmeket a keret tagjai, és ünneprontással, mert a felnőtt mérkőzés ismét olyan eredményt hozott, amit hazai részről aligha tesz ki bárki is a polcra.

 

Még akkor is emelkedett hangulatban lehettünk, amikor a Szent István SE elleni találkozó elején az egyébként sérülés miatt nem szereplő Grünfelder-Tóth Alexandra, valamint az ezúttal csak a kispadon kezdő Scheffer Zsanett emlékplakettet vehetett át Rutka Péter csapatvezetőtől, amiért az előző hétvégén a klub tagjaként ötvenedik mérkőzésük alkalmából.

 

A köszöntés pillanatában is látszott már a háttérben az Eger Bulls szurkolói csoport által kihelyezett transzparens, miszerint „nincs eredmény=nincs szurkoló". A fanatikusok a kiírás elhelyezését (no meg a juniorok megünneplését követően) ki is vonultak a csarnokból, így a felirat nem csak egyfajta közhelyként szolgált, hanem egyszersmind tudatosító szándékot is tartalmazott.

alt

 

Nem is kezdett jól az Eszterházy KFSC, három perc alatt máris 4-1-es hátrányba került. Elég nehezen akart belejönni a játékba a házigazda, de egy kis idő múltán legalább a támadójáték már kezdte régi önmagát idézni. Nem úgy a hátsó alakzat. Már az első félidőben rengeteg gól született (többnyire vendég), ami megelőlegezett egy sok találatos meccset.

 

A fővárosiak a szintén bekapott sok gól ellenére is tartani tudták az egriek legnagyobb veszélyforrását, Sári Barbarát, aki a tizenkilencedik percben tudott először eredményes lenni. A szünetben mindennel együtt mínusz háromnál tartottunk, de a mérkőzés még korántsem ment el.

 

Hátul viszont mindenképp tenni kellett volna valamit, hogy ne legyen átjáróház a védelem. Elég nehéz elképzelni annak, aki nem látta az összecsapást, de a SZISE Kispestről kettős igazolással visszajátszó átlövője, Szerző Regina tizenkilenc gólig jutott (!), úgy, hogy még a meccs végén harmadik kétpercesét is összeszedte.

 

Ez a körülbelül ötvenöt perc (valójában a három kiállítás miatt ennél kevesebb játékidő) azonban kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az egriek felismerjék, bizony ki kellene venni a játékból a fekete mezesek elsőszámú gólfelelősét. Hiába, a több kipróbált védekezési elem mellett ezt a „trükköt" nem sikerült elővenni.

 

Ettől függetlenül is visszajött a remény, nem is egyszer, mint ahogyan a szurkolótábor is megérkezett a második játékrész nyolcadik percében. A hirtelen megjelenő kiváló hangulat pedig egyértelműen jót tett a mieinknek, nem is csoda, hogy a vendég szakvezető, Győrffy János körülbelül a játékrész közepénél már harmadik időkérését is kikérte.

 

Ekkor jogosan gondoltuk azt, hogy sok hűhó semmiért, mert a második félidőben a csapatát a hátán húzó Scheffer Zsanett tizenegyedik találatával ismét döntetlen állást mutatott az eredményjelző (32-32), a következő támadás után, Lányi Gabriella betörése pedig már vezetést ért. Először a meccs folyamán.

 

Csakhogy amikor már mindenki kezdte azt hinni, a nehezén túl vagyunk, és innen már a lélektani előny is itt van, akkor jött az újabb csavar. A Szent István ismét váltani tudott, ami pedig 39-35-ös vezetést eredményezett a számára. Hegedűs Tibor rögvest időt kért, és úgy tűnt, még innen is lehet visszaút, de mínusz egynél közelebb már nem sikerült megérkezni.

 

A találkozót végül már a közönséggel is összevesző Tápai Szabina találata döntötte el, még tovább lökve ezzel az Eszterházy KFSC-t az úgy tűnik, a mélységét tekintve, az alját még mindig nem látható szakadékba. A Pénzügyőr viszont megtette azt a szívességet, hogy kikapott a Pilisvörösvár vendégeként, vagyis jó hír is jutott mára, ötödik helynél már nem zárhat rosszabbul a társaság...

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: - Köszönjük a szurkolóknak, hogy az első félidei távolmaradásuk után visszajöttek és az év folyamán végig velünk voltak, még akkor is, hogyha többszöri is ilyen teljesítményt nyújtottunk. Fájó, hogy így búcsúztunk a hazai pályától, de a negyvenkét kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni. A támadójátékunkkal nem lehetek elégedetlen, ehhez kellene összeszednünk magunkat hátul, hogy az utolsó fordulóban legalább szépen tudjunk búcsúzni a szezontól és egymástól is.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 25. forduló
Eszterházy KFSC – Szent István SE 40-42 (19-22)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Bíró Á., Kiss O.
EKFSC: Győrffy – Kovács F., Lányi 3, PETROVICS 5, Sári 7 (4), Nyakó, Buzsáki 4. Cs.: Kulcsár G. – SCHEFFER 14, IVÁN E. 7 (1), Hadnagy. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 6/5. ill. 9/9.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-4, 12. p.: 5-7, 18. p.: 9-12, 24. p.: 14-16, 36. p.: 22-25, 42. p.: 28-30, 48. p.: 33-33, 54. p.: 36-39.

 

 

 

A 25. forduló további eredményei:

 

Hajdúnánás SK – FTC II. 32-28
Kézilabda Szeged SE – Nyíradony VVTK 23-26
Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – NKK Balmazújváros 22-16
Pilisvörösvári KSK – Pénzügyőr SE 26-21
Gödi SE – Hódmezővásárhelyi LKC 37-27
PC Trade Szeged KKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 35-29

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2017.05.14.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza