Egyre kínosabb

Már a sereghajtó és biztos kieső szegediektől is kikaptak női kézilabdásaink.

 

Szokatlan módon készülhetett az NB I/B keleti csoportjának huszonnegyedik fordulós mérkőzésére az Eszterházy KFSC felnőtt együttese, hiszen a Kézilabda Szeged SE otthonában rendezett összecsapáson ezúttal a junior-meccset megelőzőn léphetett pályára.

 

A megfordított menetrend sem jelenthetett volna gondot a mieink számára, hiszen a lányok ahhoz a Tisza-parti csapathoz látogattak, amely már egészen biztosan elbúcsúzik a másodosztálytól, ráadásul ezúttal is tizenegy játékossal (két kapussal és kilenc mezőnyjátékossal) vághatott neki a találkozónak.

 

Ennek ellenére elég harcos mentalitást láthattunk a hazaiaktól, akik ugyan az első félidő első felében folyamatosan hátrányban játszhattak, de két találatnál egyszer sem szakadtak le jobban. Ez egyszersmind megint az egriek kritikáját is jelentette egyben, legalábbis több ígéretes akció is kimaradt, ráadásul hátul megint nem volt meg a megfelelő számú ütközés.

 

Mindezek tükrében előbb a tizenötödik percben egyenlítettek a szegediek, majd tizennyolc minutum elteltével már a vezetést is átvették (9-8). Teljesen érthetően, sokat nem is váratott magára a vendég időkérés, ezt követően Hegedűs Tibor pedig a felállásban is váltott.

 

Eleve, már a kezdőcsapat összetételében is történt módosítás az elmúlt hetekhez képest, hiszen Lányi Gabriella téli érkezése óta, első alkalommal lehetett ott a kezdő hetesben. Az időkérés után a bal szélen aztán a rosszul kezdő Buzsáki Nikolett helyett Bocsi Szonja került a pályára, de erről a posztról betalált például Petrovics Gerda is.

És, ha már Petrovics Gerda, egyértelműen az EKFSC irányítója próbált fazont szabni csapata támadójátékának, amihez csak nagyon lassan kezdtek csatlakozni a társak. Az első félidő végén mégis az egyetemisták vonulhattak előny tudatában a pihenőre, de ezen kívül sok mindennek örülhettünk.

 

És bizony a térfélcsere után sem. A második egri időkérés hét és fél perccel az újrakezdést követően esett meg, de már 19-17-es hazai vezetésnél. A sok eladott labdából a KSZSE nagyon sok könnyű, lerohanás-gólt tudott szerezni, a Lukács Nóra, Kozma Flóra kettős révén pedig nem nagyon maradtak kihasználatlanul a ziccerek.

 

Az egyperces játékmegszakítást még egy hazai találat követett, de a mínusz hármas állást konstatálva, szerencsére néhány perc alatt összekapták magukat a vendégek. Sári Barbara ötödik góljával 20-20-nál tartottunk, vagyis valamelyest visszajött a sikerélmény, a recept így egyértelművé vált: ezt a teljesítményt kellett folytatni.

 

Ez lett volna. Csakhogy az utolsó tíz percbe lépve, a tízedik találatát szerző Lukács Nóra jóvoltából már megint az alföldiek előnyét mutatta az eredményjelző, ráadásul egy támadással később már kettőre nőtt az egri hátrány, Hegedűs Tibor ezért nem tehetett mást, utolsó időkérését is kikérte.

 

És ez már egyértelműen a végjáték kezdetét jelentette, ahol ilyen szoros állásnál nem igen szoktak számítani az előzetes erőviszonyok. Sajnos ekkor pedig már az ág is húzta a mieinket. Három minutummal a vége előtt emberhátrányban és mínusz egynél védekezhettek a lányok, Grünfelder-Tóth Alexandra egy rossz talajfogásnál pedig pont a rossz bokájára érkezett. Az egriek csapatkapitány fájdalmas sírásban tört ki, és érthetően már nem is tért vissza a pályára.

 

A sírás aztán nem sokkal később általánosan jellemezte az egrieket, hiszen bár Buzsáki Nikolett révén még egyszer összejött az egyenlítés, de a jobbszélső Kónya Kinga lövésére már nem érkezett válasz. A már biztos kieső, sereghajtó Kézilabda Szeged SE együttese ezzel bravúrgyőzelmet aratott, amire igazság szerint nem sok jelzőt lehet találni...

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: - Gondolkodnom kell a nyilatkozaton, hogy szalonképes legyen. Kikaptunk!

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 24. forduló
Kézilabda Szeged SE – Eszterházy KFSC 27-26 (12-13)
Szeged, 50 néző.
V.: Gadányi I., Szabó T.
EKFSC: Győrffy – Kovács F., Lányi 1, PETROVICS 5, Sári 6 (3), Scheffer 4, Buzsáki 2. Cs.: Grünfelder-Tóth 6 (6), Iván E., Bocsi, Hadnagy, Nyakó 2. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 4/3. ill. 9/8.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 5-7, 18. p.: 8-8, 24. p.: 10-10, 36. p.: 15-17, 42. p.: 20-19, 48. p.: 21-22, 54. p.: 25-23.

 

 

 

A 24. forduló további eredményei:

 

Pénzügyőr SE – PC Trade Szeged KKSE 24-29
Hajdúnánás SK – Gödi SE 25-31
Szent István SE – Pilisvörösvári KSk 40-30
NKK Balmazújváros – Nyíradony VVTK 30-20
Oxxo Energy Orosházi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 35-25
FTC II. – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 28-28

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2017.05.07.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza