Életben a továbbjutási esélyek

Utolsó módosítás: 2021. január 27.

Háromgólos egri győzelem Hajdúnánáson, pénteken dől el minden a Ligakupában.

 

Kobela Tamara, Juhász Renáta, Csomós Anna, és hogyha az állandó hiányzót is idevesszük, akkor Pankotai Luca. A felsorolt négy személy nélkül lépett pályára kedd este az Eszterházy SC felnőtt együttese aktuális Ligakupa-mérkőzésén, avagy viszonylag tartalékosan.

 

Hogyha ez nem lett volna éppen elég, Kuti Bettina ugyan be lett írva a találkozóra, és ott is ült a kispadon, ám kisebb vállsérülése miatt, nem lépett pályára. A Hajdúnánás SK elleni keretet így a megmaradt egészséges játékosok adták, illetve az ifjúsági együttestől „kölcsönzött" Romány Kinga, akinek azonban nem a mai jelentette élete első felnőtt meccsét. Egészségügyi téren a házigazda sem állt valami fényesen. Emlékezhetünk, két hete a két csapat legutóbbi összecsapásán is meglehetősen alacsony létszámmal szerepeltek Petrovics Gerdáék, most pedig csupán tizenegy játékos lett nevezve az ütközetre.

 

Ami az előzményeket illeti, a vendéglátónak már semmi esélye nem maradt a D-csoport egyetlen továbbjutó helyének megszerzésére, hiszen eddig háromból három vereséget könyvelhetett el. Az egriek egy-egy siker és kapituláció mellett, amennyiben pénteken a hibátlan Kispest otthonában még tét mellett kívántak volna pályára lépni, úgy ezt a mérkőzést hozniuk kellett volna, kvázi mindenképp a két pontért szálltak harcba.

Ez a párharc igazából már kis túlzással unalomig ismert ebben a szezonban, hiszen a felkészülési meccseket is ide számítva, ötödik alkalommal nézett egymással farkasszemet a két társaság. Hogyha hasonlóságot keresünk, akkor a startot leginkább a szeptemberi bajnokihoz mérhettük. A négygólos egri sikerrel véget ért csörte elején legalábbis szintén a hatodik percben kellett először időt kérniük a hazaiaknak, mint, ahogyan most, azzal a különbséggel, hogy akkor 1-5 állt az eredményjelzőn, ezúttal viszont 0-4.

 

Mindezzel csupán azt kívántuk szemléltetni, hogy ismét remekül kezdett védekezésben az ESC, ráadásul elől is hatékony kézilabdát tudott bemutatni. Szerencsére a folytatás is remekül sikerült, különösen Bernát Dorina lövései jöttek be a jobbszélről (kivéve azt az egy szem félig ejtést). Elégedettek lehettünk az egyre szélesebb repertoárral bíró Szecsődi Laura, Alaxai Zoé páros kapcsolatot látva, és úgy igazából az egész csapat teljesítményével is. Szünetig a legnagyobb különbséget 4-11-nél jegyezhettük, más kérdés, hogy közte ötnél történt meg a térfélcsere.

 

Harminc percig abban a hitben lehettünk, hogy minden szép, és minden jó, sőt! Még a pihenő után is egy darabig, hiszen ismét sikerült ellépni hat góllal. Sajnos azonban a folytatásban teljesen megváltozott a mérkőzés képe. Védekezésben egyre több helyet hagyott ellenfelének az Eger, amit a hajdúnánásiak rendre ki is használtak. A negyvenharmadik minutumban Zsadányi Sándor egészen minimális különbségnél kért időt (16-17), ebben a pillanatban pedig megállapíthattuk, új meccs kezdődött.

Pláne, amikor az ex-egri Petrovics Gerda hetedik találatával egalizált. Írhatnánk, hogy ezek után kezdhettük rágni a körmünket, csakhogy jött Bató Lili. Az egyetemisták kiválósága a nehéz helyzetben kezébe vette a karmesteri pálcát, kiváló irányításával pedig újból sikerült markánsabb előny birtokába jutni. Mint később kiderült, ez a periódus volt a döntő, így végül ezt a találkozót is sikerült megnyerni. A kedd esti diadal azt jelenti, hogy két pontra közelítette meg kispesti ellenfelét az Eszterházy SC, így a Ligakupa D-csoportjának egyetlen továbbjutó helyét péntek este adják ki. Ahhoz pedig, hogy végül az egri csapat legyen a befutó, legalább négy góllal kell nyerni a fővárosban...

 

 

Mestermérleg:

 

Zsadányi Sándor: – A nehéz helyzetünk ellenére egy félidőn keresztül jól kézilabdáztunk. A legfontosabb emellett a gyakorlás volt, ami elérte a célját. Hogy ez még eredménnyel is párosult, az jó dolog, pénteken reméljük folytatjuk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

Ligakupa, D-csoport, 5. forduló
Hajdúnánás SK – Eszterházy SC 24-27 (8-13)
Hajdúnánás, Hódos Imre Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Maródi I., Novák P.
ESC: LEINER – Bernát D. 3, Brettner 3, BATÓ 6 (2), ALAXAI 5, SZECSŐDI 6 (3), Kiser 2. Cs.: Vajk – Jurmann, Romány K., Buzsáki 2, Tóth A., Solt A., Dohány V., Papp D. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 7/5. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-4, 12. p.: 2-6, 18. p.: 4-11, 24. p.: 7-12, 36. p.: 10-15, 42. p.: 15-17, 48. p.: 19-22, 54. p.: 22-27.

 

 

 

A D-csoport állása:

 

1. Kispest 6 pont, 2. Eszterházy SC 4., 3. Hajdúnánás 0.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.27.


< Vissza