Elkezdték női kéziseink

Utolsó módosítás: 2019. július 29.

Már második hete mennek az edzések, ma pedig sajtótájékoztatót tartottak.

 

Ahogyan azt előre jeleztük, valamelyest eltérve az előző évek hagyományaitól, nem a nyári felkészülés legelején, hanem annak második hetében tartotta szezonindító sajtótájékoztatóját az Eszterházy SC felnőtt alakulata. A hétfő reggeli eseményen egy-két hiányzótól eltekintve, a komplett keret, és szakmai stáb megjelent.

 

Legelsőként dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, klubunk elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd kiemelte, ugyan nem szeret a múlttal foglalkozni, de a K&H Liga előző idényében való szereplés felejthetetlen emlékei miatt mégis illik kicsit hátranézni. Elhangzott többet között, hogy a lányok rengeteget tesznek azért, hogy a sporton keresztül még inkább ráterelődjön a figyelem a felsőoktatási intézményre, ez ugyanis folyamatosan újabb hallgatókat jelent az egyetemnek.

A nyitó gondolatokat követően, nem maradhatott el a társaság felé támasztott célkitűzés ismertetése sem, amit a klub első embere az NB I/B keleti csoportjának dobogójában állapított meg, nem lemondva természetesen az élvonalba történő visszatérés lehetőségéről.

 

Az Eszterházy SC ügyvezetője, Jordán Dániel leginkább gazdasági vonalon szólt hozzá a témához. Jó hír az egyetemistákért szorítóknak, hogy a háttérben minden rendben, financiális téren sikerült már lezárni az előző szezont, és elkezdeni az újjal foglalkozni. Elhangzott még az is, hogy a korábbi másodosztályú évektől eltérően, idén megmarad az NB I-re bevezetett jegyvásárlás, amiért cserébe a szokott színvonalat, kiszolgálást igyekszik tovább vinni az egyesület.

 

Amikor Rutka Péter csapatvezető, másodedző kapta meg a szót, akkor már tényleg minden jelenlévő nagyon izgatottan várta az új nevek ismertetését. Ennél a pontnál sikerült legalábbis bemutatni a nyáron érkező igazolásokat. Rutka Péter ezzel kapcsolatosan azzal nyitott, hogy a négy távozó pótlására négyen érkeztek, ám közülük ketten már tovább is álltak...

Árgus szemek figyelték ezzel szemben a két valóban „megérkező" személyt, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC utánpótlásából érkező Kiser Pannát, valamint az NB I/B nyugati csoportjában szereplő NEKA-tól szerződtetett Pankotai Lucát. Előbbi játékos balszélsőként, utóbbi irányítóként mutatkozott be a nyilvánosság előtt. Rajtuk kívül másik két kevésbé ismerős arc is feltűnhetett a padokon, a Barta Adelinda, Koczka Lili kettős jelenléte pedig egyértelműen azt jelzi, hogy továbbra is szeretné beépíteni saját nevelésű fiatal tehetségeit a szakmai stáb.

 

Mindezt már a vezetőedző Debre Viktor is megerősíthette, aki kifejtette, azok után, hogy tavaly Csomós Anna, valamint Dohány Vanda bemutatkozhatott a felnőtt élvonalban, ezen lányok előtt is ott lehet a lehetőség. Az egriek mestere egyébként a célkitűzésre visszakanyarodva megismételte önmagát, miszerint nem lehet más tervük idén, minthogy a lehető leghamarabb visszatérhessenek a legjobbak közé tanítványai. Nyilvánvaló, ez bajnoki címet jelent. Ezzel szemben óva intett mindenkit attól, hogy emiatt bármiféle nyomást kellene a csapat tagjaira helyezni, de miután tényleg nem sok helyen változott a keret a tavalyihoz képest, sokkal könnyebben tudott hozzákezdeni a munkához a szakember.

A sajtótájékoztató végéhez érkezve, elhangzott még néhány információ, miszerint ősszel hat hazai bajnoki vár a társaságra, illetve Magyar-, és Ligakupa találkozók, végezetül szintén hagyományosan, rögtönzött csapatfotózással zárult a hivatalos rész. Merthogy a megjelent sajtómunkások leginkább az újakra „vadásztak" egy-két külön mondatért, ami azonban csak azért nem lehetett ennél több, mert már kezdődött is az újabb edzés...


 

 

 

Az Eszterházy SC 2019/2020-as kerete:

 

Győrffy Alexandra, Leiner Bernadett – kapusok, Bernát Dorina, Sepsi Réka, Kuti Bettina – jobbszélsők, Iván Emese – jobbátlövő, Bíró Eszter, Pankotai Luca, Petrovics Gerda - irányítók, Sári Barbara – beálló, Bocsi Szonja - balátlövő, irányító, Brettner Zsófia, Kobela Tamara, Pados Mónika – balátlövők, Buzsáki Nikolett, Kiser Panna – balszélsők. Utánpótláskorúak: Barta Adelinda – balátlövő, Csomós Anna – balszélső, Dohány Vanda – balátlövő, Koczka Lili – irányító.

 

 

 

Stábtagok:


• Debre Viktor - vezetőedző
• Rutka Péter – másodedző, csapatvezető
• Bíró Imre – kapusedző
• Varga Imre – erőnléti edző
• Fábián Gábor - masszőr
• Varga Zoltán – technikai-vezető
• Horváth Róbert – technikai-vezető
• Fenyves Balázs – sajtóreferens

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.07.29.

(FOTO: Szántó György)


< Vissza