Ellenszélben is ment

Utolsó módosítás: 2020. február 23.

Nem csak a Hajdúnánást kellett legyőzni női kézilabdásaink vasárnapi rangadóján.

 

Nem ma történt, hogy utoljára Hajdúnánásra látogatott az Eszterházy SC felnőtt együttese, egészen pontosan két szezonnal ezelőtt, azóta viszont elég sok minden történt. A legszembetűnőbb változást a házigazda új otthona szolgáltatta, januárban ugyanis vadonatúj létesítménybe, a Hódos Imre nevét viselő sportcsarnokba költözött a listavezető vasárnap délutáni ellenfele.

 

Az idő rövidsége miatt, itt még nem léphettek pályára az egriek, akik így számukra egy teljesen ismeretlen létesítménybe érkeztek. Fontos volt ugyanakkor, hogy rögtön belakja a csarnokot a vendég gárda, mivel nehéz mérkőzés várt rá, ahogyan előzetesünkben említettük, a bajnokság tavaszi szezonjának harmadik rangadóján.

 

Jobban kezdett a hazai csapat, egészen a tizenhetedik percig folyamatosan jobban is állt a találkozón. Sajnos a támadójátékban az előző két hétvége történései ismétlődtek meg, mármint nem igazán voltak gördülékenyek az akciók, mindez pedig a helyzetek befejezésénél is meglátszódtak.

 

Az említett időpontban azonban Kuti Bettina jóvoltából egyenlítettek az egyetemisták, majd zsinórban még három gólt is berámoltak riválisuk kapujába, 8-6-nál így már itt volt az előny. Amennyiben csak az eredmény alakulását nézzük, innentől kezdve egyetlen alkalommal sem vezettek a hajdúnánásiak, és az egyenlítés is csak egy esetben jött össze, 14-14-nél, a második félidő legelején.

 

Habár innentől valóban kizárólag az Eszterházy állt jobban, még elég sokáig nem nyugodhattunk meg. A különbség folyamatosan egy és három találat között ingadozott, vagyis tényleg lőtávolságon belül tudott maradni Molnár András együttese. Aztán elérkeztünk a találkozó negyvennyolcadik minutumához, ahonnan kezdődően egy varázslatos 5-0-ás etapot produkáltak Buzsáki Nikolették, amivel nemhogy először léptek plusz három fölé, de gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzés sorsát. Merthogy 20-26-nál már csak nyolc perc maradt hátra a meccsből, és a hajrákat egyébként is jobban szokták bírni a mieink.

 

Szerencsére ezúttal sem történt másként, köszönhetően pedig a jó egyéni teljesítményeknek is, a vége magabiztos győzelem lett. Örömteli, hogy Pankotai Luca ismételten jó szellemben szállt be a játékba, és ismét új lendületet adott a csapatnak, de Iván Emese produkciója is kiemelendő. Azt is illik megemlíteni, hogy a tavaszi szezon eddig eltelt három fordulójában még nem lépett pályára Leiner Bernadett, aminek egészen egyszer a magyarázata. Győrffy Alexandra legalábbis olyannyira fantasztikus formában véd, hogy egyelőre nem volt indokolt a kapuscsere menet közben sem, hiszen pontosan tudjuk, hogy ez az a poszt, ahol egyáltalán nem szabad belenyúlni a meccsbe, hogyha megy a szekér.

 

Végezetül még egy gondolatot szeretnénk megfogalmazni, méghozzá a mai nap játékvezetésével kapcsolatosan. Sokan sokszor olyan esetben foglalkoznak egyes ítéletek kritikáival, amikor ég a ház, vagy kikap a csapat, éppen ezért is állhatunk meg egy picit egy győztes rangadó után a látottak értékelésével. Sajnos a két játékvezető hölgy nagyon rossz szellemben vezette az összecsapást, számtalan kiállítást osztottak ki a vendég oldalon, olyan szituációkért, amelyek a riválisnál nem értek ilyen szankciót. Az, hogy ilyen mértékű ellenszélben végülis nagyobb arányú sikert aratott az Eszterházy SC, mint hazai környezetben, óriási dolog, arról nem beszélve, hogy ilyen körülmények közepette sikerült behúzni a tizennegyedik bajnokit is, és megtartani a százszázalékos mérleget.

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - A győzelmet nem kell megmagyarázni, ezért ismét elégedettek lehetünk. A mérkőzés összességében megint arról szólt, hogy annak nagy részében jól védekeztünk, Győrffy Szandi jól védett, támadásban pedig voltak gyengébb és jobb pillanatink. Szerencsére a legjobb pillanatokban tudtunk könnyű gólokat lőni, és ez végül döntőnek is bizonyult a találkozó megnyerésében.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, kelet, 14. forduló
Hajdúnánás SK - Eszterházy SC 23-28 (12-13)
Hajdúnánás, 130 néző.
V.: Ignéczi I., Kavalecz K.
EKESC: GYŐRFFY – Kuti 3, IVÁN E. 7, Brettner 2, SÁRI 8 (1), Kobela, Buzsáki 2. Cs.: PANKOTAI 4, Petrovics, Pados 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 7/5. ill. 2/1.
Kiállítások (kétpercesek): 6 perc, ill. 18 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-1, 12. p.: 4-2, 18. p.: 6-6, 24. p.: 8-11, 36. p.: 14-16, 42. p.: 17-18, 48. p.: 20-21, 54. p.: 21-26.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:


Kispest NKK - NKK Balmazújváros 34-33
Tempo KSE - VS Dunakeszi 31-29
PC Trade Szeged - FTC U19 40-34
Gödi SE - GBB Zrt. Kecskeméti NKSE 34-29
Oxxo Energy Orosházi NKC - Pénzügyőr SE 21-23

 

 

 

 

 

 

Forrás és FOTO: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2020.02.23.


< Vissza