Győzelem hazai pályán is!

Utolsó módosítás: 2019. április 29.

Itthon is egri győzelem született a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésen.

 

Alsóházi rangadót rendeztek szombat kora este a Leányka úton, hiszen a K&H Liga huszonkettedik fordulója előtt utolsó helyen álló Eszterházy SC vendégeként a tizenkettedik EUbility Group Békéscsaba lépett pályára. A két együttes őszi találkozóján, mint ismeretes, 29-28-as egri siker született, ezért a visszavágás vágya most érthetően elég rendesen dolgozott a lila-fehérekben.

 

Erre minden esélye meg is volt Horváth Roland alakulatának, hiszen egyrészt favoritként kezdhették el az összecsapást, másfelől pedig újabb embert kellett nélkülözniük a hazaiaknak. Buzsáki Nikolett dereka a péntek délutáni edzésen állt be úgy, hogy egyáltalán nem tudta vállalni a játékot, vagyis tényleg tovább csökkent az egyetemisták létszáma.

Mindez meg is látszott a komplett mérkőzésen abból a szempontból, hogy összesen kettő személy lépett csereként pályára, vagyis nyolc mezőnyjátékossal küzdött végig a házigazda. Szó szerint küzdött, ugyanis hatalmas csatát hozott az összecsapás. Már az első percekben érezni lehetett, megint közel lehetnek egymáshoz a felek, és közte háromnál nem is alakult ki soha nagyobb különbség.

 

No, de menjünk szépen sorjában, hiszen a meccs első felében felváltva vezettek a csapatok. A huszadik percben az egész találkozón remekül kézilabdázó Bocsi Szonja találatával először vezettek kettővel a hazaiak (9-7), a játékrész vége mégis a vendégeknek sült jobban. Köszönhetően egy kettős emberhátránynak, újból megfordították az állást a békéscsabaiak, és ők is fordulhattak kétgólos előnnyel.

 

A folytatásban is őrizte előnyét a viharsarki társaság, és bár olykor sikerült kiegyenlíteniük az egyetemistáknak, egészen az ötvennegyedik minutumig nem tudtak jobban állni. Ekkor azonban a második félidében remekül lövöldöző Iván Emese keze sült el ismét, és már 26-25-nél jártunk.

Elképesztő izgalmak bontakoztak ki, de valóban az egész mérkőzés nagyon szorosan alakult. Ebben az időszakban túlzás nélkül extázisban játszottak az egriek, ami átragadt Győrffy Alexandra kapusteljesítményére, valamint a mezőnyjátékosok produkciójára is.

 

Amikor aztán kicsivel több, mint egy perccel a vége előtt 27-26-os állásnál és emberelőnyben Debre Viktor időt kért, már mindenki tudta, a győzelem bebiztosításáért támadhatnak a lányok. Iván Emese pedig nem szégyenlősködött, magára vállalta a döntést, és egy újabb pontos átlövéssel végérvényesen eldöntötte a két pont sorsát.

 

Az utolsó másodpercek így aztán már a felhőtlen ünneplésről szóltak, tombolt is a publikum, majd a végső dudaszó megszólalása után egyeseknél az örömkönnyek is megjelentek. Szép este volt ez, és történelmi is egyben, korábban ugyanis még nem sikerült NB I-es hazai meccsen pontot szerezni. Most már megvan ez is, mint, ahogyan a Békéscsaba oda-vissza legyőzése, ami azért nem kis fegyvertény.

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Az az igazság, hogy engem is váratlanul ért bizonyos szinten ez a mai mérkőzés, mert rengeteg meccsét láttam a Békéscsabának, és egy nagyon jó csapatról van szó. Rengeteg problémával küzdünk, ezért egyetlen lehetőségünk volt, hogy harcolunk a végsőkig. Ez most megtörtént, és a szívünk vitt minket előre, nagyon kevés cserével végig játszva a találkozót. Voltak nagyon jó egyéni teljesítményeink, és véleményem szerint, ez volt a győzelmünk titka. Örülünk, mint minden pontnak, és tudjuk, hogy behatároltak a lehetőségeink, de ezt kell meglovagolnunk. Ez volt a klub első hazai NB I-es győzelme, úgyhogy ma is sikerült történelmet írnunk.

 

Horváth Roland: - Gratulálok az Egernek, mert tiszta szívből megérdemelte ezt a győzelmet. Itt nem arról volt szó, hogy mi eldobtuk volna a labdát, egyszerűen ellenfelünk százszor jobban küzdött és akarta ezt a két pontot. Amióta mi elkönyveltük, hogy bennmaradunk az NB I-ben, ezt érzem a csapaton. Szívem szerint, az egész társaságot elhajtanám, mert ezt nagyon nehéz elviselni. Gratulálok Debre Viktor kollégámnak is, mert ezt végig csinálni, amit az Eger megtett, hétről hétre összeszedni a csapatot komoly vereségek után, és ezek után még így tud küzdeni, ez nem kis dolog.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

K&H Liga, 22. forduló
Eszterházy SC - Eubility Group Békéscsaba 28-26 (12-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 250 néző.
V.: B. Pech K., Vágvölgyi M.
EKESC: GYŐRFFY – BOCSI 6, IVÁN E. 7, BRETTNER 2, SÁRI 6 (1), PADOS 5, SALLAI. Cs.: HANCZVIKKEL 1, BORBÉLY M. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
BÉKÉSCSABA: Horvát D. – Kovács A. 3, Agbaba 3, Giricz, WALFISCH 7 (1), Bottó 2, Török Cs. Cs.: Csizmadia – VUKALJOVICS 4, Dombi 1, MARINCSÁK 6 (1), Kukely. Edző: Horváth Roland.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-2, 12. p.: 5-4, 18. p.: 8-7, 24. p.: 10-9, 36. p.: 16-18, 42. p.: 19-20, 48. p.: 21-23, 54. p.: 25-25.
Kiállítások (kétperces): 14 perc, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1. ill. 2/2.

 

 

 

A 22. forduló további eredményei:


Moyra-Budaörs Handball - DVSC Schaeffler 19-29
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 29-33
Alba Fehérvár KC – Dunaújvárosi KKA 27-23
Érd - Kisvárda Master Good SE 24-31
MTK Budapest - Siófok KTC 18-26

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.04.28.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza