Győztes rangadó Szegeden

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 22.

Tizenegy góllal verte bajnoki riválisát az Eszterházy SC női kézilabdacsapata.

 

 

Tízperces késéssel, és a múlt hetihez kicsit hasonlóan, igazi gólpárbajjal kezdődött az Eszterházy SC felnőtt csapatának második bajnoki mérkőzése. A PC Trade Szeged elleni rangadón rögtön belecsaptak a felek, és felváltva érték el találataikat. A mieink előtti meccs elhúzódása miatti késés eléggé tompává tette az egrieket, így csak nehézkesen sikerült belelendülni a játékba.

 

Ebből a szempontból jobban kezdtek a lányok, hiszen Brettner Zsófia révén rögtön meg tudták szerezni a vezetést, ezek után pedig, amikor egyenlíteni tudtak a hazaiak, mindig előbb sikerült elmozdulni döntetlen állásról. Először a kilencedik perc elején sikerült egynél nagyobb előnyt kiharcolni, de a házigazda hamar válaszolt, majd egalizált.

 

Szorosan őrizték egymást ekkoriban a csapatok, vagyis tényleg úgy kezdődött az NB I/B keleti csoportjának második fordulós rangadója, ahogyan azt vártuk. A mieink összeállítása egyébiránt nagyjából megegyezett az egy héttel ezelőttihez képest, egyedül Bocsi Szonja iratkozott fel a hiányzók listájára a Petrovics Gerda, Bíró Eszter kettős mellé.

 

A tizennyolcadik minutumhoz érve aztán olyan dolog történt, ami korábban nem, megszerezte a vezetést az alföldi együttes. Mégsem esett kétségbe Debre Viktor, és Rutka Péter együttese, tíz másodperccel később egyenlített, majd a játékrész hajrájában, egy vendég időkérés után plusz kettőből közte négyet csinált (10-14). Kár, hogy a félidő utolsó mozzanataként érkezett egy bosszantó gól, de ezzel együtt is bizakodhattunk a szünetben.

A folytatásban mondhatni, hasonló mederben zajlott az összecsapás, folyamatosan két-három gól között mozgott a különbség. A félidő derekához érve aztán kezdhettünk még inkább reménykedni, két Kuti Bettina-találattal ugyanis először ment el öttel a vizitáló fél. A történetiség kedvéért, a két gól között érkezett egy szegedi időkérés, de olybá tűnt, nagyon sok minden nem változik.

 

Az egri védekezés ekkor már Kobela Tamarával az élen annyira összeállt, hogy azzal nem igen tudott mit kezdeni a Tisza-parti csapat. Emellett Győrffy Alexandra is lehúzta a „rolót", ez pedig végérvényesen elbizonytalanította a hazaiakat. Az utolsó tíz percben már a csongrádiak összes cseréjüket pályára küldték, vagyis mindent megpróbáltak, ám ennek ellenére is sikerült végig tűzben tartani az egyetemistákat, aminek kétszámjegyű különbség lett a jutalma.

 

Ezzel megvan tehát a második bajnoki is, ami ráadásul egy idegenbeli rangadónak minősült. A folytatásban sem lassul a tempó, hiszen jövő héten debreceni edzőmeccs, és a Szent István SE elleni, hazai Ligakupa-találkozó szerepel a programban, hogy aztán a Hajdúnánás érkezzen majd újabb bajnoki rangadóra.

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Az első félidő szorosabbra sikerült, nem pörögtünk azon a hőfokon, amin kellett volna. Igaz, ekkor az ellenfél is sokkal frissebb volt, és nehezebb feladat elé állított minket, mint a folytatásban. A második játékrészben összeállt a védekezésünk, jó volt a kapusteljesítmény is, emellett pedig nem követtünk el egetverő hibákat, ez vezetett a magabiztos győzelmünkhöz.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, kelet, 2. forduló
PC Trade Szeged - Eszterházy SC 19-30 (12-14)
Szeged, Városi Stadion, 50 néző.
V.: Budai-Bock K., Wenzel T.
EKESC: GYŐRFFY – Kuti 5, IVÁN E. 6, BRETTNER 5, Sári 7 (3), PADOS 6, Buzsáki 1. Cs.: Pankotai, KOBELA. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 5/2. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 6-6, 18. p.: 8-8, 24. p.: 9-11, 36. p.: 13-16, 42. p.: 17-19, 48. p.: 17-22, 54. p.: 18-24.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


Hajdúnánás SK - VS Dunakeszi 38-27
Oxxo Energy Orosházi NKC - FTC U19 30-28
Kispest NKK - Kecskeméti NKSE 31-29
NKK Balmazújváros - Tempo KSE 33-25
Gödi SE - Pénzügyőr SE 31-34

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.09.21.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza