Győztes tavaszi nyitány

A végeredmény ellenére viszonylag sima győzelmet aratott az Eszterházy KFSC.

 

Elég keménynek ígérkező találkozóval indult el az NB I/B-s pontvadászat tavaszi szezonja az Eszterházy KFSC felnőtt együttesénél, mert bár hazai környezetben játszhattak a lányok, de az Oxxo Energy Orosházi NKC jó erőkből áll, emellett pedig mindössze egyetlen ponttal maradt le a vasárnap délutáni meccs házigazdájától.

 

Szezonnyitót rendeztek tehát a Leányka úton, ahol, hogyha nem is született nézőcsúcs, sokan kilátogattak a keleti csoport negyedik és hatodik helyezettjének randevújára. Az Eger Bulls szurkolói csoport is időben érkezett, és, hogy mennyire komolyan gondolják a csapat melletti kiállásukat, új drapériával, és egyen pólókban jelentek meg a szokott helyükön.

 

Zúgott is a „hajrá, Eger" rigmus rendesen, így kiváló hangulatban kezdődhetett a találkozó. Rá is fért a bíztatás a kedvencekre, akik először 4-3-nál tudtak vezetni, lévén, hogy előtte mindig csak válaszolni tudtak azokra a találatokra, amelyeket az orosháziak értek el.

Innentől kezdve viszont gyakorlatilag minden úgy alakult, ahogyan azt Hegedűs Tibor és Terenyei Ákos tanítványai előzetesen elterveztek. A meccs mégis viszonylag sokáig szorosan alakult. Egy gólnál nagyobb különbség egészen a tizenkilencedik percig nem is jött össze, ekkor azonban Kovács Fanni remek lövése a jobb szélről 10-8-as állást eredményezett.

 

A félidő hajrája pedig olyannyira jól sikerült hazai részről, hogy a szünetig a közte négy is összejött. Igaz, még az előtt plusz ötnél is jártunk, de az ehhez képest eggyel rosszabb eredmény miatt sem lehettünk teljesen boldogtalanok féltvánál.

 

Érdekesen játszott egyébként az EKFSC. Szinte alig volt olyan támadás, amiben nem vállalt volna főszerepet a mérkőzés legtöbb gólját szerző Scheffer Zsanett. A félidőben már hat találatnál járt az egyetemisták balátlövője, de emellett még legalább ennyi lehetősége volt. Fordulás után sem változott a helyzet, mert kis túlzással úgy nézett ki „Zsüli" játéka, hogy az egyik akciónál a fejünket fogtuk az elhamarkodott lövés, vagy eladott labda miatt, aztán a következőnél meg örömünkben kiáltottuk a nevét, hiszen megint gólt szerzett.

Természetesen Scheffer Zsanetten túl is volt élet, még, ha ezen a találkozón valóban nagyon sok momentum is fűződött a játékos nevéhez. A csapatkapitány Grünfelder-Tóth Alexandra például elsőszámú hétméteres végrehajtóvá lépett elő, miután Sári Barbara rontott büntetőjét követően (az elsőt ugyanis még belőtte, de a másodikat kihagyta az egriek beállósa), zsinórban ötöt vágott a hálóba.

 

Mindeközben tovább robogott első tavaszi győzelme felé a társaság, a félidő feléhez érkezve pedig újabb kulcsmomentumhoz érkeztünk. Vagy inkább érkezhettünk volna. Történt ugyanis, hogy hatgólos egri vezetésnél kettős emberelőnyhöz jutott az együttes (több mint másfél percen keresztül), ekkor pedig érezni lehetett, végleg leszakíthatja ellenfelét a házigazda.

 

Az előnyét stabilan őrző egriek azonban ezúttal mellőzték a „gyilkos ösztönt", és nem döntötték el ideje korán az összecsapást. Így aztán még nem nyugodhattunk meg teljesen. Pláne akkor, amikor a vendégek gólfelelőse, Takács Fruzsina révén az ötvenharmadik minutumban ismét közte háromra érkeztek meg a viharsarkiak.

Ennél közelebbi állást viszont már csak az utolsó másodpercekben jegyezhettünk, amikor már minden eldőlt. A hajrában ugyanis, amikor igazán kellett, az őszi, orosházi meccshez hasonlóan jött Győrffy Alexandra, és bravúrokat mutatott be. A hétméteresek és ziccerek hárítása pedig olyannyira demoralizálta az ONKC lövőit, hogy az utolsó percek már valóban izgalommentes játékot hozhattak.

 

Az utolsó minutumot mégis elszúrták a lányok, pedig közte négynél még időt is kért Hegedűs Tibor, de két figyelmetlenség miatt közelebb jöttek az orosháziak. Más kérdés, hogy ez vendég szempontból már csak a kozmetikázást jelentette, a pontok ugyanis Egerben maradtak, begyűjtve ezzel az első 2017-es bajnoki győzelmet.

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: - Rangadóra készültünk, de egyáltalán nem zavar, hogy viszonylag magabiztosan hoztuk az első tavaszi két pontot. Azt gondolom, hogy végig a mi akaratunk érvényesült, és ugyan nagyon nem tudtuk leszakítani az orosháziakat, nem forgott veszélyben a győzelmünk. Örülök neki, hogy a hátsó alakzatunk is előrébb lépett, Hadnagy Fanni érett védekezése mindenképp sokat érhet még nekünk tavasszal, és szerencsére Petrovics Gerda pótlását is meg tudtuk oldani. Ez a teljesítmény jó alapot adhat a sikeres tavaszi folytatásra.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 14. forduló
Eszterházy KFSC – Oxxo Energy Orosházi NKC 29-27 (15-11)
Eger, Eszterházy-csarnok, 300 néző.
V.: Balogh B., Tóth V.

EKFSC: GYŐRFFY – Kovács F. 2, GRÜNFELDER-TÓTH 8 (5), Hadnagy, SCHEFFER 11, Sári 3 (1), Buzsáki 2. Cs.: Molnár N., Iván E. 2, Mészáros D. 1. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 7/6. ill. 6/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 6-5, 18. p.: 8-8, 24. p.: 12-8, 36. p.: 18-15, 42. p.: 21-15, 48. p.: 23-19, 54. p.: 26-22.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:


Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – Szent István SE 35-13
Pilisvörösvári KSK – Hódmezővásárhelyi LKC 28-28
Hajdúnánás SK – Kézilabda Szeged SE 29-26
Nyíradony VVTK – Pénzügyőr SE 24-26
Gödi SE – PC Trade Szeged KKSE 29-27
FTC II. – NKK Balmazújváros 25-29

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2017.01.12.

(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza