Három pont kell még

Tizenöttel nyert a sereghajtó ellen az Eszterházy KESC.

 

Az NB I/B keleti csoportjának huszonnegyedik fordulóját rendezték, rendezik a hétvégén, amely során a listavezető Eszterházy KESC hazai pályán fogadta a bajnokság utolsó helyezettjét, a nullapontos Gyömrő VSK együttesét.

 

A felvezetés már önmagában mindent elmondott az esélyekről, nem igen lehetett más forgatókönyvet elképzelni, mint az egriek sikerét. Igazság szerint, még a szorosabb győzelem is hatalmas meglepetésnek számított volna, éppen ezért egy nyugodt, sokgólos diadalban reménykedtünk.

 

Annál is inkább, mert amikor elkezdődött az összecsapás, már mindenki tudhatta, hogy a nagy rivális Szeged KKSE tíz góllal legyőzte a Pénzügyőr SE-t, vagyis pontszámban beérte a mieinket. Ettől függetlenül nem volt szabad idegesen kézilabdázni, hiszen egy újabb sikerrel továbbra is két egység állt volna a két gárda között, szóval tényleg a higgadt játékot kellett elővenni.

Nos, szerencsére már a mérkőzés ötödik percében 5-0-ra vezettek Petrovics Gerdáék, így elmondható, hogy maximálisan odafigyelve kezdtek az egyetemisták. Védekezésben a Kobela Tamara, Hanczvikkel Zsanett páros továbbra is magabiztosan blokkolta és szűrte meg a gyömrői próbálkozásokat.

 

Szerencsére Győrffy Alexandra is jó napot fogott ki, így a tizennegyedik percben már tízgólos volt a differencia. Az előzetesen eltervezettek szerint zajlott tehát az első félidő, az utolsó öt minutumban viszont sajnos több figyelmetlenség és kihagyott lehetőség is megzavarta a játékot. Ennek ellenére is plusz tizenkettes játékrészt produkált a házigazda.

 

Fordulás után már Leiner Bernadett nevével kezdődött a névsor, és több olyan játékost is pályára küldött Debre Viktor, aki máskor kevesebb lehetőséget kap. Többek között Nagy Enikő és Muhari Adrienn is ide tartozott, utóbbi ráadásul azonnal gólra váltott egy helyzetet.

Sokat nem váratott magára Nagy Enikő találata sem, aki kilenc méterről akkora gólt lőtt, hogy öröm volt nézni. Más kérdés, hogy a védekezés ennek a félidőnek az elején nem működött jól, és elől is több technikai hiba csúszott a gépezetbe. Ennek is köszönhető, hogy nem sikerült tovább növelni az előnyt.

 

Szerencsére a lányok harci kedve mégsem ment el, negyed órával a vége előtt az addigi legnagyobb differencia, a közte tizennégy is kialakulhatott. Ekkora már mindenki pályára lépett, kivéve az a Bocsi Szonja, aki kisebb húzódás miatt nem léphetett ma pályára.

 

A végjáték a várakozásoknak megfelelően, izgalommentesen zajlott, ezért már csak a végeredmény maradt a kérdés. Végül a jegyzőkönyvbe tizenöt gól került be, mint különbség, ami azt jelenti, hogy két fordulóval a szezon vége előtt, továbbra is tartja kétpontos előnyét az Eszterházy KESC.

 

 

Mestermérleg:

 

Rutka Péter: – Mindenki pályára lépett, és mindenki próbált élni a lehetőséggel. Kötelező győzelmet arattunk, most pedig várjuk a jövő héten esedékes rangadót a Kispest ellen.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 24. forduló
Eszterházy KESC – Gyömrő VSK 36-21 (22-10)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Holman N., Kovács Á.
EKESC: Győrffy – Kovács F. 7, Molnár N. 3, Petrovics 4, Sári 6, Hanczvikkel 3, Buzsáki 5. Cs.: Leiner – Muhari 2, Kobela 4, Nagy E. 1, Majoros 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 3/3. ill. 3/2.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 5-1, 12. p.: 9-2, 18. p.: 14-4, 24. p.: 19-6, 36. p.: 25-12, 42. p.: 27-15, 48. p.: 31-16, 54. p.:33-19.

 

 

 

A 24. forduló további eredményei:


Nyíradony VVTK – NKK Balmazújváros 32-28
Kispest NKK – Gödi SE 30-29
Orosházi NKC – Hajdúnánás SK 35-32
PC Trade Szeged KKSE – Pénzügyőr SE 36-26
Hódmezővásárhelyi LKC – Szentendrei NKE 21-25
Kézilabda Szeged SE – Szent István OTP 22-31

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.04.28.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza