Háromból három kéziseinknél

Utolsó módosítás: 2019. október 06.

A Hajdúnánás elleni rangadót is megnyerték az egri egyetemisták.

 

Rangadóra ébredhettünk szombat délelőtt, hiszen az NB I/B keleti csoportjának hétvégi fordulójának slágermeccsén fogadhatta hajdúnánási vendégét az Eszterházy SC alakulata. A két társaság egyaránt hiba nélkül érkezhetett az összecsapásra, hiszen a szezonból eddig eltelt két játéknap során magabiztos győzelmeket könyvelhetett el.

 

Szombaton egyébként is sok sporteseményt rendeztek a hevesi megyeszékhelyen, az pedig nem mondhatni, hogy pozitívan hatott volna a Leányka úti nézőszámra, hogy hat órától férfi kézilabda, én női vízilabda mérkőzést is rendeztek a városban. Ettől függetlenül, akik az Eszterházy-csarnokot, és az egyetemistákat választották, túlsúlyban hazai sikerért szorítottak a lelátón.

Még mielőtt elkezdődhetett volna a találkozó, ünnepélyes pillanatoknak lehettünk szemtanúi, az egri stáb tagja, Fónagy Miklós kapott ugyanis emlékplakettet századik mérkőzése miatt. A következő taps viszont már a hazaiaknak szólt. Jól kezdtek legalábbis a lányok, első két támadásukból rögtön be is találtak, ezt követően viszont ínséges idők következtek.

 

Meglehetősen gólszegényen alakult a meccs eleje, keményen dolgoztak a hátsó alakzatok, nem mellékesen pedig hibából is elég sokat láthattunk. A vendégek nyitott védekezése ellen nem sokat tudott ekkor mit tenni a házigazda, ennek következményeként, a tizenegyedik percben már 3-4 állt az eredményjelzőn. A következő gólt is a hajdúnánásiak szerezték, vagyis tényleg össze kellett szedniük magukat az egyetemistáknak.

 

Szerencsére Debre Viktor időkérése megtette hatását, röviddel később az egyenlítés, majd a fordítás is összejött. Továbbra sem született sok találat, amiről a hétméteresmutató is remekül árulkodik. Az első félidőben minden hétméteres kimaradt (hazai oldalon egy, vendégen kettő), de ebből is a hazaiak jöttek ki jobban. A játékrész hajrájában sikerült meghúzni egy három-négyperces periódust, aminek révén öttel léptek el a hevesiek, ez pedig az addigiak alapján elég komoly különbséget jelentett.

Fordulás után sem változott a statisztika a hétméteres vonalról abban a tekintetben, hogy újabb hetesek maradtak ki mind a két oldalon. Más kérdés, hogy ekkoriban leginkább amiatt bosszankodhattunk, hogy a hangtechnika meghibásodása miatt, a hangulat fokozása, valamint egyes ítéletek, játékszituációk, gólok bemondására sem maradt lehetőség a továbbiakban.

 

A folytatásban, amikor ismét közte ötnél tartottunk, felvetődött a még komolyabb előny kiharcolásának lehetősége, csakhogy a vendég szakvezetés időt kért. Ennél a pontnál pedig megint megállhatunk egy kicsit, mert a különbség elkezdett három-négy között stagnálni. Feszültebbé, és gyorsabbá is vált a játék, arra tehát, hogy megnyugodjunk, egyelőre nem lehetett mód. Idő közben megérkeztünk a hajrához, és érezni lehetett, amennyiben egy lapáttal még rá tudnak tenni az egriek, le lehet zárni a legfontosabb kérdéseket. Igen ám, csakhogy a Hajdúnánás továbbra is masszívan tapadt az egyetemistákra, és nem akart beletörődni a vereségbe.

 

Az utolsó két percet mínusz hármas állásról kezdhették el a vendégek, akik ugyanakkor emberelőnybe kerültek, és rögtön szoros emberfogásra váltottak. Nem mondhatnánk, hogy ez nem okozott némi zavart a hazaiak soraiban, de végül a második félidő egyik nyerőembere, Pankotai Luca révén megszületett az a gól, ami végérvényesen eldöntötte a két pont sorsát. Összegzésként mindenképp elmondhatjuk, rangadó volt a javából, és ami a legfontosabb, az Eszterházy SC sikerével véget érő rangadó, így tovább menetel az együttes céljai elérése felé.

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Megmondom őszintén, azt kaptam, amire számítottam. Mondtam előre, hogy rangadót fogunk játszani, és a találkozó is egy rangadóba illő ütközetet hozott. Egy jó csapattal játszottunk, készültünk vele szemben a nyitott, és zárt védekezésre. Hellyel-közzel sikerült megoldanunk a feladatot, legalábbis annyit oldottunk meg, amit hagytak nekünk, de ma szerencsére ez is elég volt.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, kelet, 3. forduló
Eszterházy SC - Hajdúnánás SK 27-24 (12-8)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Őri E., Pozdena E.
EKESC: GYŐRFFY – IVÁN E. 6, Kuti 1, Brettner 4, Kobela, Buzsáki 3, Sári 6. Cs.: Leiner – Pados 2 (1), PANKOTAI 5, Bernát D. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 3/1. ill. 8/3.
Kiálltások (kétperces): 14 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-0, 12. p.: 3-5, 18. p.: 6-6, 24. p.: 8-7, 36. p.: 13-9, 42. p.: 16-11, 48. p.: 19-16, 54. p.: 24-20.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


Pénzügyőr SE - Oxxo Energy Orosházi NKC 22-21
VS Dunakeszi - Tempo KSE 31-23
Kecskeméti NKSE - Gödi SE 36-31
FTC U19 - PC Trade Szeged 27-26
NKK Balmazújváros - Kispest NKK 34-43

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.10.05.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza