Hatgólos újvárosi siker

Utolsó módosítás: 2019. április 07.

Jó mérkőzést játszott Dunaújvárosban az Eszterházy SC női kézilabda gárdája.

 

Dunaújvárosi találkozó szerepelt az Eszterházy SC felnőtt együttesének szombat esti programjában, vagyis egy olyan mérkőzés, amelyen alapvetően nem sokat adtak volna a pontszerzésre. A két gárda közti különbség, a jelenlegi forma, ráadásul a sok sérült, ami hátráltatja a mieinket, egyértelmű hazai sikert jósolt.

 

Ennek ellenére meglepően jól kezdtek az egriek, hiszen az első félidőben viszonylag sokáig sikerült vezetniük, sőt, gyakorlatilag az egész meccsen jól teljesített a társaság. Mindenki végig küzdött, akart, ahogyan azt kell, és mindennek köszönhetően, nem sikerült teljesen sima mérkőzést játszania a DKKA-nak.

 

Támadásban és védekezésben is jó mentalitás jellemezte az egyetemistákat, akik még akkor sem zavarodtak meg, amikor Brettner Zsófia harmadik kettő perces kiállítása után piros lapot kapott. A második félidőben ugyan akadt olyan periódus, amikor már kilenc góllal is meg tudtak lépni a dunaújvárosiak, de a csapat mentális erejét bizonyítja, hogy innen is sikerült visszább kapaszkodni.

 

Persze, ettől függetlenül sem volt sok esély szoros végjátékra, amely során már a hazaiak is fiatal játékosaikat szerepeltették, ám ettől függetlenül is sikerült egy jó meccset játszani. A végeredménybe hatgólos különbség került, ami abszolút vállalható egy ilyen kaliberű együttes otthonában, a lényeg ugyanis az, hogy valóban jól helytállt az Eszterházy SC.

 

Mestermérleg:

 

György László: - Elégedett vagyok a csapatommal a látottak alapján, amelyen igazából már a jövő heti, MTK elleni mérkőzésre gyakoroltunk. Persze, egyáltalán nem szerettük volna lebecsülni ezzel az egrieket. Örülök neki, hogy Mihály Petra először játszott hatvan percet, illetve, hogy a fiatal játékosaink jól teljesítettek, mert számunkra az a legfontosabb, hogy mielőbb beépüljenek a csapatba. Gratulálok az Egernek is, főleg ahhoz, hogy az őszi meccsünkhöz képest sokat fejlődött védekezésben, a mai napon pedig nem adta fel a harcot.

 

Debre Viktor: - Maximálisan elégedett vagyok a játékosaimmal, rengeteg sérülés és gond hátráltatja ugyanis a felkészülésünket, de a mai napon küzdöttek-akartak, ahogyan kell. Egyébként is ezt várja el tőlünk mindenki, és a mai napon minden tekintetben megfeleltek a játékosok ennek.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


K&H Liga, 20. forduló
Dunaújvárosi Kohász KA - Eszterházy SC 31-25 (16-10)
Dunaújváros, 400 néző.
V.: Kovács-Sebők S., Réti E.
DKKA: CSAPÓ K. – Mihály P. 3, SZEKERCZÉS 5 (2), Cifra, SZALAI B. 4, FERENCZY F. 6 (1), Kazai 2. Cs.: Vártok - Nick, Sirián 3, Molnár B. 2, Monori 3, Bouti 1, Dombi L. 1, Koronczai 1 (1). Edző: György László.
EKESC: Győrffy - Borbély, Bocsi, HANCZVIKKEL, Pados 1, Buzsáki 1, Sári 7 (3). Cs.: Leiner - IVÁN E. 7, Brettner 4, Bernát D. 1, SALLAI 4. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-4, 12. p.: 5-5, 18. p.: 9-6, 24. p.: 11-7, 36. p.: 18-13, 42. p.: 21-16, 48. p.: 26-17, 54. p.: 28-20.
Kiálltások (kétperces): 10 perc, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4. ill. 3/3.

 

 

 

A 20. forduló további párosításai:


GVM Europe-Vác - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-34
Moyra-Budaörs Handball - Eu-Fire Mosonmagyaróvár 21-24
Alba Fehérvár KC – Érd 29-35
DVSC Schaeffler – MTK Budapest 30-21

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.04.06.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza