Idén is simán elintéztük a SZISÉ-t

Nehéznek ígérkező mérkőzést nyert remek játékkal az Eszterházy KFSC.

 

Ugyan nem túl nagy dolog telt házat varázsolni a fővárosi Építők-csarnokba, de köszönhetően a hevesi megyeszékhelyről érkező szurkolóknak, vasárnap délután nem sok hely maradt az ütött-kopott létesítmény egyetlen nézőtéri részén, a karzaton.

 

Már a Szent István SE elleni junior mérkőzésen is több vendég drukker a helyszínen tartózkodott (és örült a fiatalok újabb magabiztos sikerének), de az igazi jó hangulat a felnőttek ütközete előtt bontakozott ki. Az egri szurkolótábor különbusszal vette be a Népligetet, ami miatt pedig nem egy nagy légterű teremben zajlott a találkozó, hamar sikerült bekiabálni a környezetet.

 

Elképesztő kapusparádéval kezdődött aztán maga az összecsapás, Győrffy Alexandra ugyanis hihetetlen dolgokat művelt. Minden ott kezdődött, hogy 0-0-ás állásnál hétméterest hárított, majd sorra jöttek az újabb nagyobbnál nagyobb hárítások. Nem is csoda, hogy már a hetedik percben időt kellett kérnie Harta Zsoltnak, hogy rendezze a tanítványok gondolatait.

 

A mieink ezalatt három találatot szereztek, ami lehetett volna több is, amennyiben nem választanak többször is rossz megoldást. Akárhogy is, a jó kezdés után fordítani tudott a házigazda, de szerencsére nem kellett túl sokáig elviselni a nem éppen szépségdíjas eredményjelző látványát, rögtön visszavette a vezetést az EKFSC.

Innentől kezdve pedig a szünetig kontrollálta is a meccset a vendég gárda, köszönhetően annak, hogy a Scheffer Zsanett, Petrovics Gerda, Sári Barbara tengely hátán húzta a csapatot támadásban. Hátul is jól mentek a dolgok, Győrffy továbbra is biztosan állt a lábán, de a blokkok is rendre jókor jöttek.

 

Aggodalomra egyedül az átlövő Szerző Regina miatt lehetett okunk, aki hétszer volt eredményes a félidőig, rajta kívül azonban nem igen tudott nagyon veszélyes lenni az ellenfél egyik játékosa sem. A szünetre végül közte ötös állásnál mehettek a csapatok, egy olyan első játékrészt követően, ami szikrázó, kemény és roppant élvezetes játékot hozott.

 

Épp emiatt ért minket váratlanul, hogy fordulás után eléggé beragadtak Hegedűs Tibor és Terenyei Ákos tanítványai. Továbbra sem nagyon sikerült megoldást találni Szerző játékára, a félidei plusz öt pedig már csak két találatra csökkent.

 

Ebben a periódusban egyébként mindkét oldalon szállingóztak a kétperces büntetések, amiből viszont az egriek jöttek ki jobban. Többször játszott pedig létszámfölényben a házigazda, de mégsem sikerült egészen közel kerülnie vendégéhez, ellenben, amikor a másik oldalon akadt emberfóros szituáció, sikerült visszaállítani az ötös differenciát.

 

Az utolsó tíz percnek aztán már úgy mehettünk neki, hogy hattal, sőt, Iván Emese jobbszélről érkező találatával már héttel vezetnek az egyetemisták. Közel volt tehát a győzelem, de azért még egy néhány percig ott kellett lenni fejben, hogy valóban ideje korán eldőljön a két bajnoki pont sorsa.

 

Mindeközben Scheffer Zsanett tett arról, hogy a hazai szakvezetés utolsó időkérési lehetőségét is ellője (17-25). Nem is kellett több a karzaton tomboló egri szurkolóknak, akik a teljes mérkőzés során fantasztikus atmoszférát varázsoltak. Zúgott is az „itthon vagyunk, itthon vagyunk" rigmus, ami talán csak azért nem volt ezúttal helytálló, mert odahaza aligha van bárkinél is olyan hideg, mint az Építők- csarnokban.

 

Nem sokkal később már a tízgólos különbségért támadhattak a vendégek, ám a kétszámjegyű differencia végül már nem alakult ki. A hajrában aztán Kulcsár Gréta váltotta a kapuban Győrffy Alexandrát, de jöttek már ekkor többen is a padról.

 

Összességében tehát végtelenül magabiztosan hozta a kötelező, ámde előzetesen mégis nem egyszerű feladatnak titulált két pontot az Eszterházy KFSC, így pedig továbbra is tartja tabellán elfoglalt harmadik helyét. A végső dudaszó pillanata után a lányok a szurkolótáboruk előtt ünnepeltek, nem is érdemtelenül, mert ezen a délutánon mindkét szekció remekül teljesített.

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: - Pont ilyen nehéz mérkőzésre készültünk, egy kellemetlen stílusban játszó ellenféllel szemben, ahol a Szeged KKSE is alaposan megszenvedett. Ezúttal a védekezésünkkel és kapusteljesítményünkkel tudtunk nyerni. Fontos két pontot szereztünk, és természetesen köszönjük fantasztikus szurkolótáborunknak, hogy elkísértek minket és végig hazai pályát teremtettek Nekünk.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 12. forduló
Szent István SE – Eszterházy KFSC 22-29 (10-15)
Budapest, Építők-csarnok, 100 néző.
V.: Bőhm Zs., Tóth J.
EKFSC: GYŐRFFY – Iván E. 3, GRÜNFELDER-TÓTH 2, SÁRI 9 (5), SCHEFFER 7, Kovács F., PETROVICS 7 (1). Cs.: Kulcsár G. - Mészáros D. 1, Hadnagy, Nyakó. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 7/4. ill. 5/5.
Kiállítás (kétperces): 10 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-3, 12. p.: 4-4, 18. p.: 6-8, 24. p.: 8-12, 36. p.: 14-17, 42. p.: 16-18, 48. p.: 17-22, 54. p.: 17-26.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


NKK Balmazújváros – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 17-21
Pénzügyőr SE – Pilisvörösvári KSK 30-28
FTC II. – Hajdúnánás SK 40-26
Hódmezővásárhelyi LKC – Gödi SE 31-32
Nyíradony VVTK – Kézilabda Szeged SE 25-27
Oxxo Energy Orosházi NKC – PC Trade Szeged KKSE 18-16

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2016.12.11.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza