Káoszszerű egri védekezés

Csúnyán, nem várt eredménnyel zárta az évet az Eszterházy KFSC.

 

Nem erre számítottunk, és akkor még finoman fogalmaztunk. Nyugodtan kijelenthetjük, borzasztóra sikeredett az Eszterházy KFSC felnőtt csapatának idei utolsó bajnoki fellépése, ennél rosszabbul legalábbis nem lehetett volna lezárni az évet.

 

Pedig a Pénzügyőr SE elleni percek még az ünneplés jegyében teltek. Hegedűs Tibor azért vehetett át emlékplakettet, mert épp ezen a napon ült háromszázadik alkalommal az EKFSC kispadján, Hadnagy Fanninak pedig ötvenedik bajnoki mérkőzése miatt járt a taps és az elismerés.

A tapsot aztán elég hamar komoly aggodalom váltotta, hiszen már a meccs legelején három-négygólos hátrányba kerültek a hazaiak. Még mindig csak az első tíz minutumban jártunk, és már legalább nyolc technikai hibát könyvelhettünk el az egyetemistáktól, ennél rosszabbul aligha kezdődhetett volna a rangadó.

 

A problémát igazából az okozta, hogy már a meccs elejétől átjáróházként működött (vagyishogy épp nem működött) az egri hátsó alakzat. A játékrész második felében mégis sikerült közelebb kerülni a vendégekhez, a fővárosiak ugyanis agresszív, olykor már-már durva védekezési stílusuk miatt, elég sok esetben kevesebb létszámban lehettek a pályán.

 

A töménytelen emberelőny ellenére, mégis csak elég lassan kezdte ledolgozni hátrányát a házigazda, igaz, a félidőre teljesen közel került ellenfeléhez. A fél óra alatt bekapott tizenhat gólra nem igazán lehetett mit mondani, csakis azt, a folytatásban sokkal keményebben kell játszani a saját kapu előtt.

Nos, a második félidőt elég jól is kezdték az egyetemisták, aminek köszönhetően, 2-2 után ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző tábla! Sőt mi több, Petrovics Gerda révén 18-17-nél már a vezetést is sikerült átvenni, ekkor pedig kezdhettük azt hinni, sínre kerül a találkozó, be lehet húzni az újabb két pontot.

 

Hát nagyon nagyot tévedtünk. A Pénzügyőr egy pillanatra sem adta fel lélektani hátrányában sem az összecsapást és elég hamar visszavette a kezdeményezést. Innentől kezdve pedig teljesen megrogytak az egriek, és egy viszonylag hosszabb gólnélküli periódus okán, a vendégek olyan távolságba értek, ahonnan érezhető volt, nem lesz visszaút.

 

Tökéletesen példázhatja a mérkőzésen történteket, hogy a hazaiak az első félidőben egy hármas emberelőnyt (!) 1-1-re, egy kettős fórt pedig 1-2-re hoztak, ami nagyjából be is árazza a mai védekezés hatékonyságát. Pedig sok lehetőséget kapott az EKFSC, mert a vendégeknél tényleg rengeteg volt a kétperces figyelmeztetés. Még egy kizárásnak, illetve ezen túl egy direkt piros lapnap is szemtanúi lehettek a nézők, ami nem kevésbé borzolta a kedélyeket.

Az igazság ugyanakkor az, hogy amíg a vendégek legalább harcias üzemmódban kézilabdáztak, addig a mieink az FTC II-meccshez hasonlóan, ismét elfelejtettek ütközni és faultolni. Így pedig hiába is szerez egy csapat harmincnégy gólt, az előző okfejtésből következő harmincnyolc kapott miatt nem lehet mérkőzést nyerni.

 

A fővárosiak ezzel együtt is teljesen megérdemelt győzelmet arattak az egri körcsarnokban, és ugyan a gólkülönbség miatt nem előzték meg vasárnapi ellenfelüket, de a mieink a Göd győzelme miatt így is leszorultak a dobogóról, és a csalódást keltő negyedik pozícióban telelhetnek...

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 13. forduló
Eszterházy KFSC – Pénzügyőr SE 34-38 (15-16)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 400 néző.
V.: Sándor L., Szikszay Cs.
EKFSC: Győrffy – Iván E. 4, Grünfelder-Tóth 4, Petrovics 7, Sári 10 (3), Scheffer 5, Kovács F. 3. Cs.: Kulcsár G. – Nyakó, Mészáros D. 1, Borbély. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 5/3. ill. 5/3.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 20 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-4, 12. p.: 4-8, 18. p.: 6-10, 24. p.: 11-13, 36. p.: 18-19, 42. p.: 22-23, 48. p.: 28-27, 54. p.: 25-31.

 

 

 

A 13. forduló további eredményei:

 

Kézilabda Szeged SE – Hufbau Akker Kecskeméti NKSE 26-32
Hajdúnánás SK – NKK Balmazújváros 28-23
Nyíradony VVTK – Szent István SE 24-31
PC Trade Szeged KKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 40-21
Pilisvörösvár KSK – Oxxo Energy Orosházi NKC 25-22
Gödi SE – FTC II. 37-35

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterházykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2016.12.19.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza