Kár az első percekért

Négygólos vereség jelentette az első idei idegenbeli bajnokiját az Eszterházy SC-nek.

 

Nem mondhatni, hogy hasonlóan jól kezdődött volna az Eszterházy SC első idegenbeli bajnoki mérkőzése, mint egy héttel ezelőtt a szezonnyitó, sőt, inkább úgy fogalmaznánk, hogy kissé beragadtak a lányok az MTK Budapest otthonában.

 

A K&H Liga második fordulójának rajtja tehát sokkal jobban sikerült a házigazdának, az első félidőben ugyanis egészen megilletődötten kezdtek a vendégek. Az ellenfél kapusa, Lajtos Nóra szenzációs napot fogott ki, hiszen már a találkozó első felében több mint tíz védése volt.

 

Mindez természetesen alaposan megnehezítette a mieink támadójátékát. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezen védések többségét Pados Mónikával szemben könyvelhette el a kék-fehérek portása, lévén, hogy az egri átlövőn kívül nem sokan vállalkoztak.

 

A múlt hétvégétől eltérően, ezúttal a védekezés sem működött jól. A térfélcserét megelőzően, nem tudtak túl sokat ütközni és megállítani a gyors hazai támadásokat az egyetemisták, ezért folyamatosan négy-hat gól között mozgott a különbség. Ehhez egyébiránt arra is szükség volt, hogy Győrffy Alexandra jó pillanatokban nyúlt bele a labdákba, így legalább nem nőtt tovább a differencia. Ezen kívül végre elől is kezdett valami elindulni, a játékrész utolsó tíz percében a jobb szélen szereplő Sári Barbara hozta közelebb az egri csapatot.

Fordulás után egészen jól kapta el a rajtot az újonc, gyors két góllal sikerült nagyon közel kerülni a vendéglátókhoz. Sajnos azonban, amikor közelebb került ellenfeléhez Debre Viktor és Rutka Péter együttese, mindig olyan hibák következtek, amelyek aztán megbosszulták magukat.


Hiába küzdött-hajtott a csapat, hiába javult fel a kapusteljesítmény és a védelem, mínusz kettőnél egyszerűen nem sikerült közelebb férkőzni. Azokban a döntő pillanatokban, amikor meg lehetett volna változtatni a találkozó alakulását, nem sikerült a lányoknak átlépni saját árnyékukat, és amiért igazán jó egyéni teljesítményből is kevés akadt, az MTK otthon tudta tartani a két pontot.

 

 

Mestermérleg:

 

Golovin Vladimir: – Igazi rangadót játszottunk, így is volt az elején kikiáltva. Elég sok technikai hibánk volt, pedig az öltözőben azt kértem, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk, a saját játékunkat játsszuk, semmi mást, mégis idegesen kézilabdáztunk. Gratulálok az Egernek, mert volt már több gólos is a különbség és nem adták fel, folyamatosan jöttek ránk, ami a mi dolgunkat is nagyon megnehezítette. Szeretném kiemelni Lajtos Nórát, aki negyvennyolc százalékos teljesítménnyel védett, ami azért is volt fontos, mert, amikor védekezésben elcsúsztunk, akkor ő tudott korrigálni.

 

Debre Viktor: – Először is gratulálok a győztes csapatnak, nagyon magabiztosnak tűntek. Úgy gondolom, hogy az MTK kihasználta a bizonytalanságainkat, és azt, hogy nekünk még mindig szoknunk kell ezt az egészet. Amikor egy csapat hátrányban van, akkor sok energia elveszik azon, hogy vissza tudjon jönni. Ez a második félidőben kétszer sikerült is, aztán hiába volt labdánk még közelebb kerülni ellenfelünkhöz, nem tudtunk élni vele. Továbbra is dolgoznunk kell, magabiztosabbnak kell lenni, de most az MTK megérdemelten nyert.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


K&H Női Kézilabda Liga, 2. forduló
MTK Budapest – Eszterházy SC 23-19 (15-11)
Budapest, Népfürdő út, 300 néző.
V.: Fekete T., Tóth D.
MTK: LAJTOS – Slakta 1, Karnik 3 (3), Tóth E. 3 (1), DAKOS 2, Termány 3, Fekete 1. Cs.: Kovács G., Mihálffy 2, STRANIGG 2, TÓTH N. 2, Bánfai 4. Edző: Golovin Vlagyimir.
EGER: GYŐRFFY – SÁRI 5, Bocsi, Hanczvikkel, Kobela 1, PADOS 7, Sallai 2. Cs.: Tóth A. – Petrovics 2, Borbély, Vörös Sz. 2, Juhász R., Brettner. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 7-4, 18. p.: 10-5, 24. p.: 13-8, 36. p.: 17-13, 42. p.: 17-15, 48. p.: 20-17, 54. p.: 23-18.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 12. perc.
Hétméteresek: 4/3. ill. –

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


Moyra-Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC 30-45
DVSC Schaeffler – EUbility Group-Békéscsaba 37-25
Mosonmagyaróvári KC SE – FTC-Rail Cargo Hungaria 13-24
Dunaújvárosi KKA – Siófok KTC 20-26
Alba Fehérvár KC – Kisvárda Master Good SE 23-23
Érd – GVM Europe-Vác 30-27

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc-hu, Fenyves Balázs, 2018.09.08.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza