Kecskemétet is bevettük

Utolsó módosítás: 2019. november 24.

Tizenegy gólos sikerével, egyenesen kiütötte vendéglátóját az Eszterházy SC.

 

Pénteken a Kispest, szombaton pedig a Pénzügyőr is nyerni tudott, vagyis úgy készülhetett vasárnap délutáni rangadójára az Eszterházy SC együttese, hogy a tabellán közvetlenül mögötte elhelyezkedő riválisok nem hibáztak az NB I/B keleti csoportjának kilencedik fordulójában.

 

Mindez azt jelentette, hogy mindenképpen nyerniük kellett Kecskeméten a listavezető egyetemistáknak, már, amennyiben tartani szerették volna a másodikkal szembeni hárompontos előnyüket. Előzetesen nem jelentett ugyanakkor egyszerű feladatot a küldetés, mivel a házigazda soraiban rutinos, jó teljesítményre képes játékosok szerepeltek, akik ugyan eddig a szezonban jócskán a várt szint alatt teljesítettek, de ebből egyáltalán nem lehetett kiindulni.

 

Mindezt bizonyította is a találkozó első félideje, hiszen meglehetősen szoros harminc percet produkáltak. Sári Barbara büntetőből érkező találatával a mieink szereztek vezetést, 6-6-os állásig pedig úgy nézett ki a meccs, hogy minden egri gólra érkezett a hazai egyenlítés. Egészen a tizenegyedik percig ment így, ekkor ugyanis első (és mint később kiderült utolsó) alkalommal a kecskemétiek álltak jobban. Ezek után gyorsan fordítottak az egyetemisták, akik nem sokkal később elkezdték nyújtani a távolságot. Ebben a periódusban a legnagyobb különbséget a közte négy jelentette, a vezérszerepet pedig Pados Mónika vállalta magára.

A félidei plusz kettes előny után is az egriek huszonnyolcasa volt igazán elemében, az átlövő góljai pedig kellettek is ahhoz, hogy a folytatásban is jól kapja el a rajtot Debre Viktor, és Rutka Péter alakulata. Aztán jöttek Iván Emese, és Sári Barbara percei is, amelyek pedig ahhoz kellettek, hogy igazán komolyra növekedjen a differencia.

 

A második játékrész hajrájához közeledve már egyértelmű volt a különbség a csapatok között, amikor pedig Brettner Zsófia révén alig kevesebb, mint tíz minutummal a mérkőzés vége előtt kilenc gólra nőtt a fór, gyakorlatilag pontot tehettünk a fontos kérdések végére. Meg kell jegyezni, hogy a remeklő rámadójáték egy dolog, de hogyha a fordulás után nem javul fel a védekezés, akkor vélhetően szorosabb hajrát láthattak volna a jelenlévők.

 

Így viszont elmaradtak az izgalmak, sőt! Három perccel a találkozó befejezését megelőzően, Sári Barbara adta meg a kegyelemdöfést, aki ismét hétméteresből volt eredményes, kialakítva ezzel a 23-33-as állást, vagyis a találkozón először a kétszámjegyű differenciát. Csak hab a tortán, hogy a végére még egyet sikerült rátenni, így összességében tizenegy góllal nyert Kecskeméten az Eszterházy SC, amely együttes így kilencből kilenc sikerrel, továbbra is hárompontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Úgy jöttünk ide, hogy egy nehéz meccs lesz, és az elején az is lett. Nem igazán állt össze a védekezésünk, megleptek minket a kecskemétiek, de mi uraltuk a meccset. Elkövetük azt a hibát, mint múlt héten, hogy visszahoztuk ellenfelünket a mérkőzésbe, ezáltal szorosabbá vált a játék, de a második félidő negyvenedik percétől már csak mi voltunk. A hazaiak ezek után elfáradtak, és az eredményből kiindulva is sokkal többet kellett kockáztatniuk, amit mi kihasználtunk, és magabiztos nyertünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, kelet, 9. forduló
GBB Zrt Kecskeméti NKSE - Eszterházy SC 25-36 (15-17)
Kecskemét, 300 néző.
V.: Holman N., Rubint A.
EKESC: GYŐRFFY – Kuti 3, IVÁN E. 8, BRETTNER 5, SÁRI 10 (5), PADOS 7, Buzsáki 2. Cs.: Leiner - Kobela, Pankotai, Bernát D. 1, Koczka L., Romány K. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 6/5. ill. 8/6.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-4, 12. p.: 7-6, 18. p.: 10-12, 24. p.: 12-15, 36. p.: 17-19, 42. p.: 18-24, 48. p.: 20-27, 54. p.: 23-31.

 

 

 

A 9. forduló további eredményei:


Kispest NKK – VS-Dunakeszi 38-32
Pénzügyőr SE – FTC U19 28-25
Oxxo Energy Orosházi NKC – Hajdúnánás SK 26-26
NKK Balmazújváros – PC Trade Szeged 29-36
Gödi SE – Tempo KSE 35-31

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.11.24.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza