Kiütés az orosházi rangadón

Utolsó módosítás: 2021. március 28.

Hiába a sok nehézség, lehengerlően kézilabdáztak az ESC-s hölgyek.

 

Nagyjából három és fél óra alatt érkezett meg szombat esti ellenfele, az Oxxo Energy Orosházi NKC otthonába az Eszterházy SC felnőtt alakulata, ahol az előző hétvégéhez képest egy jó, és egy rossz hírrel vághatott neki a bajnokság következő feladatának. Jó hírt jelentett, hogy Szecsődi Laura ismét a társakkal melegíthetett, rossz ugyanakkor, hogy a héten a bal gyűrűs ujját eltörő Vajk Eszter nem léphetett pályára, így Leiner Bernadett mellett az ifjúsági csapat hálóőre, Fodor Laura számított a másik kapusnak.

 

Igazság szerint, az elmúlt hosszú hetekben már hozzászokhattunk ahhoz, hogy folyamatos sérüléshullám sújtja az egrieket, amiért ráadásul a házigazda személyében veszélyes riválist tisztelhettünk, előzetesen igen nehéz találkozóra készültünk. Jó kezdésben reménykedtünk ennek ellenére is, hiszen a jó rajt megadhatta volna a kezdő lendületet.

 

Szerencsére óhajunk meghallgatásra talált, hiszen remekül sikerült elindulniuk az egyetemistáknak. A meccs első negyedórájában folyamatosan egy-kétgólos vendégelőnyt mutatott a tábla, mígnem elérkeztünk a tizenötödik percig, amikoris Antal Jenifer találatával először vezettek a hazaiak (9-8).

 

Sokáig mégsem kellett izgulnunk a hátrány miatt, hiszen néhány pillanat elteltével fordult az állás, ami pedig a játékrész hátralévő részében történt, arra az ismert körülmények tudatában, talán csak legmerészebb álmainkban gondoltunk. Az ONKC a szünetig már csak háromszor tudott eredményes lennyi, ellenben a mieink tíz alkalommal is.

Remek volt látni a lányok elszántságát, és azt a több kiváló egyéni teljesítményt, ami folyamatosan lendületben tartotta az ESC-t. Külön ki kell emelni azt a Buzsáki Nikolettet, aki az elmúlt hetekben húzódás miatt nem játszhatott, most pedig, hogy visszatért, belső poszton szerepelve igazi erőssége tudott lenni csapatának. Az Eszterházy rangidősén túl is többen kimagasló teljesítményt nyújtottak a szünetig, ami így plusz hatos előnyt eredményezett.

Fordulás után rögtön két hazai góllal indult el a játék, az egrieknek viszont négy percre volt szükségük az első pontos támadásvezetéshez. Ebből is látszott, még nem lehetett megnyugodni, az összecsapás fele ugyanis hátra volt. Tudták ezt a lányok is, és a kezdeti ijedség után, ismét nagyon összekapták magukat.

 

Bató Lili irányításával újra elkezdett nyílni az a bizonyos olló, és ez többször is már közte hetes differenciát ért. Jól alakult tehát a második felvonás, az előny is masszívnak volt nevezhető, ráadásul az idő is egyre inkább kezdett fogyni. Ez így már kézzelfogható közelségbe hozta az újabb egri győzelmet, a végjátékra azonban még oda kellett figyelni.

 

Nos, az egyetemista hölgyek nemhogy odafigyeltek a végére, de még rá is tettek egy lapáttal, öt minutummal a vége előtt Szecsődi Laura remekbeszabott átlövésével így nemhogy eldöntötték a meccset, de a közte tízet is közé pakolták (21-31). Ezzel valóban eldőlt minden, a hajrát így megkaphatták a fiatalok. Közülük ismét meg kell említeni egy serdülő korú tehetséget, név szerint, Ficzere Ágnest, aki élete első felnőtt összecsapásán léphetett pályára. Mindennel együtt ötödik tavaszi bajnokiját is behúzta az Eszterházy SC, amely a Vasas elmaradt mérkőzése miatt, jelen pillanatban vezeti az NB I/B keleti csoportját.

 

 

Mestermérleg:

 

Zsadányi Sándor: - Teljes mértékben sikerült felkészülnünk az ellenfélből, ami pedig ennél is fontosabb, hogy mindezt a pályára is át tudtuk vinni, és ott megvalósítani az előzetesen eltervezett taktikai utasításokat. Nehéz helyzetben vagyunk, úgyhogy ez most nagyon nagy győzelem. Gratulálok az egész csapatnak, mert mindenki a részese volt ennek a sikernek, de nem csak ma, hanem az elmúlt két-három hétben az edzéseken is.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, kelet, 16. forduló
Oxxo Energy Orosházi NKC - Eszterházy SC 24-33 (12-18)
Orosháza, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Győr Á., Hadas D.
ESC: LEINER – BERNÁT D. 4, BRETTNER 3, BATÓ 7 (3), JUHÁSZ R. 2, Szecsődi 5 (2), KISER 5. Cs.: Fodor L. – BUZSÁKI 4, Alaxai, Tóth A. 2, Zákányi, Dohány V., Csomós A. 1, Papp D., Ficzere. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 3/2. ill. 5/5.
Kiállítások (kétpercesek): 6 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 5-6, 18. p.: 10-11, 24. p.: 11-14, 36. p.: 14-19, 42. p.: 17-23, 48. p.: 19-25, 54. p.: 21-30.

 

 

 

A 16. forduló további eredményei:

 

FTC U20 - PC Trade Szegedi NKE 33-26
Pénzügyőr SE - Tempo KSE 29-23
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE - Kispest NKK-Vajk 26-27
Vasas SC – Hajdúnánás SK elmaradt
VS Dunakeszi - Gödi SE elmaradt

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.27.


< Vissza